air terjun pelangi,pahang

by - June 26, 2010

Assalamualaikum....tiba-tiba aku rasa nak update entry pasal air terjun pelangi ni....memang best dapat pergi tempat ni,tapi sebelum nak sampai kat air terjun tu,memang penat jugak,sebab korang kena hiking ke atas nun,berapa kilometer tu aku tak pasti....ada part tuh kena panjat bukit,memang curam gila...aku taknak cerita banyak just let's go look at the picture.....

Air Terjun Pelangi





lawa kan pelangi tuh...pelangi tu boleh nampak antara pukul 8am-10am.....paling boleh nampak la kan kpukul 10 lebih macam tu..So,sampai cepat dapatlah tengok pelangi :D


memang ujian gila nak boleh sampai kesini,masa perjalanan boleh sampai 2jam...itu pun paling lambat...paling cepat 1 jam lebih,haha...sanggup ?


Kenderaan aku masa nak pergi camp kita orang,yang nak naik ke air terjun tu guna kaki ye korang,bukan guna roda,mihmihmih..


Kakak 3 orang fikir masa depan ke tu?


Cepat cari seorang mek onie :P




Hahaha... bergegar gambar..


Pengalaman di air terjun pelangi ni memang menyeronokkan,time ni aku pergi under Rakan Muda tak silap. So, sape pernah pergi?best tak bila sampai air terjun tu? Nampak pelangi?


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

3 comments

  1. gambar yg kat atas tu memang kat pahang eh? heee.. ade pict yg nmpak mcm kat oversea. nice.:)

    ReplyDelete
  2. haaaa,2 la yang capture dari jauh....cam ta caye an..

    ReplyDelete
  3. salam..terringin nak pi sini..tgk tv3 ado..n3 ttg air terjun pelangi...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..