hiking di bukit mertajam ;)

by - November 24, 2010

yeah ! arini meaw punya aktiviti memang gempak gila, pancit, lapaq dan segala-galanya.....hahaha! nak taw padia? meh nak habaq mai...meaw p hiking kat ceruk tok kun,bukit mertajam,penang...taw kew? hahaha! tataw senyap-senyap...nak taw jom sendiri r,memang letih woooooo.....sure ampa pancit.....

kui 9 bangun siap-siap.....bertolak (nek moto) kui 10.20 pagi sampai sana koi 10.45...pastu start naik koi 10.50....sampai ataih kui 11.50, pehh ! 1 jam jugak la....mana tak nya, meaw dan che pah la paling banyak pancit....yang lain maintain...memang segala-galanya la terasa, nak muntah pown ada....nak pengsan lagi r ada...so, meaw kuatkan semangat....

kami ta ikut trek...takut ta larat...tapi lalu kowt tar pown still ta larat....tok wan, mat d....kita naik kowt trek plak eh t?
bagi kami rehat 2 3 hari...badan da sakit ni ;)

jap ! jom scrolldown tuk tengok aksi sepanjang hiking ....macam-macam peshen ;)

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I





meaw dan cik tomato....first nak hiking ;) masa ni ta tinggi la auw ;)


pah ( yang baju kaler biru) pasai pa ngan che pah tu,hehe....ampa sume pulun,haha..


tomato yang keletihan disitu,haha...
tok wan ang maintain g, baguih....
mat d,pasai pa? kawan ang mai eh ;)
tatia syok sendiri,ahhaha.....


pah,jangan la majuk dengan aku,haha..


meaw,ang memang pulun nak mampoih r !


yeah ! bersama tongkat saktiku....kayu ni la memberi jasa kat meaw ;)


meaw,ang pasai pa.....-.-"


aduh,ada lagi ?

baru sampai kat gym, 15 min lagi nak sampai puncak ;)
lepak dulu kat gym sambil bersenam ;)


yeah,da sampai ! dan kami mula nak masak-masak ;)


wah tok wan, ang ni memang baguih, tima kasih r kat ang sebab sponspor makanan....siap dapoq g depa bawak....mat d (berbaju kuning), assistant pada tok wan....tima kasih jugak kat ang mat d ;)


ceh-ceh ! nampaknya tok wan kita nak masak nasi, chaiyok !


yang ni kalau ampa makan masakan dia (pah) memang emmmmmm r,mabeles wooo...walaupun ikan bilis dan bawang ;P

pika ang pasai pa ?


tok wan,ang tak aci, aq ta nampak...ang conquer ! meluat ngan tok wan gelong nie....


sory mem.....aq snap pic ni ta bagi taw ampa, takut aku ta nampak cam gambaq kat ataih,ahaha..


yeah da siap ! yummy ;P


meaw tambah kali kedua *sebab perabeh makanan, depa suma ta larat, tapa meaw larat, haha !


ceh, meaw sedang makan lagi tu nampaknya -.-"


kucen meh sini nak suap...sat? kucen ka? pala hotak ang meaw, anjing tuh !


ops,itu bukan tangan ku di bahu tok wan..tu tangan mat d.......time ni nak tuqun balek da.....lama gak kami duk ataih nie ;)


lorh? tomato.....hahahaha ! kesian kat ang...tapak kasut ang? HAHA!



termia kasih tok wan, kredit too tok wan ;)

tamaw-tamaw !


cepat gila masa tuqun,tadak pancit pown......;)

dan meaw..muka kau memang ta bule bla.......tengs kat mat d ;)


oke,da yang itu saja ;)

You May Also Like

9 comments

  1. elok2 buang lemak, tambah lemak plak.. hahahaha

    Da lama nak blog walking, komen2 camni tapi skang quietly busy la..
    Gejala-gejala Aku Tengah Busy

    ReplyDelete
  2. tomato: kahkahkah..katok r,tatakut pong ;P

    asrol: haahahaha.....meaw tape,memng da kuquih ;)

    ReplyDelete
  3. cik mas: best sgt...sampai arini kaki saket.. ;)

    ReplyDelete
  4. cik gallus : tu pown meaw da lama tak hiking,so paham2 la kalau start hiking balek ;)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..