akibat pegang tetikus..

by - August 08, 2011

Assalamualaikum semua pembaca, tak ku sangka tadi pabila asyik meletopkan keypad di sini air hujan mengalir ! demmmmmm, sebenarnya bukan la air hujan tapi air hujan dari mulut aku! punya la syok duk ngintip blog-blog lain sampai lupa nak tutup mulut,nasib tade orang kat sebelah, kejadian ni dah banyak kali berlaku,tapi still tade kesedaran juga,haha! nak tunggu solotep dulu kot baru nak sedar,haha! ( okay aku nak lari dulu lepas buat pengakuan ni,haha)


alololo,tomei jugak tikus ni kan,hihi... tengok tikus teringat pulak kat member aku yang tengah sedap tido pastu tikus lalu kot atas badan dia, sampai ke laaaa tak bagi tau kat dia,haha! *kejam tak :P



aku letak gambar yang dicilok dari pocik google bukan sebab nak puji menatang tu comel ke apa, tapi ada biras-biras sikit la,sikit je, tak banyak pon...wakakakaka!korang tengok tajuk kat atas pon dah boleh agak,mesti mocik meaw korang ni nak kasi tips atau sebab musabab kott, haaa...betoi la tu...mai sini nak kongsi sikit...


akibat pegang/klik/guna tetikus/mouse terlalu lama:-
  • pertama! tangan korang mungkin berpeluh akibat memegang tetikus tu terlalu lama (bagi tapak tangan hat jenih berayo macam mocik ni haa)
  • dah berpeluh mesti ada tinggalkan sikit sisa-sisa toksik kan...lu pikir la sendiri,haha
  • duk klik banyak kali kemungkinan setiap bulan ampa duk tukaq mouse sajo..
  • klik lepas tu klik,klik lagi sampai la kuku nak tercabut ... ( mocik la ni, punya obber gutu la,haha)
  • akibat aktiviti duk klik banyak kali kemungkinan jari anda semakin runcing,haha

boleh percaya tak?percaya la,percaya la... haha! kuku aku sakit, aku punya touchpad untuk right/left click pon dah tenggelam,obberrr kan,adik aku la ni,main game tak ingat dunia.. *tetiba salahkan adik..

Assalamualaikum
p/s: macamana ni nak hilangkan kesan air hujan tadi, haha!

You May Also Like

25 comments

  1. klo x gune tetikuih lagi parah.. kah3.
    macam aku gune mousepad je.

    ReplyDelete
  2. dasyat ooo touchpad tenggelam...melampau tu...haahah

    ReplyDelete
  3. @Umie Artoqiemie tau tape,tetikuih la harapan nusa dan bangsa,haha :P

    ReplyDelete
  4. nak makan sate tukus..hahah

    ReplyDelete
  5. tetikus gua comel..kecik ja..haha..takkan rosak punya..=P

    ReplyDelete
  6. ni skali tekan touch pad pakai paku ke ape nieh..hi3..brutal2

    ReplyDelete
  7. oooo. mcm tu jejari runcing dpt nama blog...hehehhehe

    ReplyDelete
  8. touchpad tenggelam? tak leh nak imagine. hehe

    ReplyDelete
  9. kenape kau salah kan adek kau nih?? haha

    ReplyDelete
  10. @Maji_Rashid bukan,pakai heel ...baru mantop,haha

    ReplyDelete
  11. jari bengkok takleh nk tegakkan! hahaha

    ReplyDelete
  12. aaah la meaw...

    xterfikir lak...patut la jari jemari ila runcing ja..ehheh

    ReplyDelete
  13. tak caye..wekkk :P

    mane ade peluh pegang lame pun..hehe
    jari jadi runcing?gagaga..makin gemuk ade la ni..

    ReplyDelete
  14. @Wanieyelatu lagi gemuk,menipu je :P

    ReplyDelete
  15. kesan air hujan 2 ada pada intan juga ! pantang leka.. tup2 hujan turun.. kih3 !!~

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..