bila raya aku teringat..

by - August 22, 2011


Assalamualaikum sahabat yang meaw kasihi, masyaAllah..kita semakin menghampiri dengan hari kemenangan kita kan, pasti ada yang tak sabar ...di luar sana ramai umat islam sedang membuat prepareration untuk menyambut hari tersebut iaitu hari raya aidilfitri...tetapi jangan lupa mereka yang memerlukan ye..


tapi bagi aku, aku tak boleh lupakan kisah yang terjadi pada diri aku,iaitu masa raya kedua tahun lepas, masa tu juga atuk aku dibawa ke hospital kerana ada masalah kesihatan, kami sekeluarga melawat atuk ku di hospital dan selang beberapa minit aku pengsan! umpama masa tu aku rasa menghembuskan nafas terakhir.. tetapi alhamdulillah Allah masih memanjangkan usia ku..


tup tup tup....


bila aku tersedar dari pengsan, umi aku bagi tahu, gigi aku patah teruk,memang aku sorang je yang dapat merasakan betapa sedih dan sakit bila pengsan jatuh terhempap ke lantai terus, kepala aku bengkak akibat terkena besi katil...
*sampai sekarang aku tak buat gigi lagi dan aku sangat trauma untuk berjumpa dentist

sejurus kemudian,aku digegaskan ke wad kecemasan dengan kerusi roda..doktor beritahu aku ada darah rendah (mungkin tu dulu masa aku pengsan,sekarang aku rasa tade..) yang merawatku ialah seorang nurse lelaki yang berusia dalam lingkungan 25-30an..serius aku sangat malu time tu, tapi apakan daya, penyakit dah datang malu terus hilang..


sampai sekarang aku takkan lupakan peristiwa itu T_T

apapon,aku tak sabarrrrrrrr....




hehehe


p/s: aku rasa entri aku ni sedikit skema... sedikit ke?haha!

You May Also Like

39 comments

  1. rahsia di sebalik gigi ompong rupenye heheh

    ReplyDelete
  2. ingat gigi miaw..sabar yea miaw, nnti raya makan elok2 cari benda yang lembut2 heee daging liat tak nakk k

    ReplyDelete
  3. kucing..sedih gle aku bace..
    mesti kau pasrah sgt time lawat atuk kn..mesti kau rapat gile ngan atuk kn..sampai pengsan..
    kucing weh..boleh senyum tak..
    nk tengok gigi tu..
    hahahahaha =p

    ReplyDelete
  4. mst smpainye kak long nih.. --> mak kate... ^_^

    ReplyDelete
  5. lah baih tu ada gigi ke x nih? jatuh ah saham gigi takda..:)

    ReplyDelete
  6. huhu sib baik skang xde pape kan. dua tahun lepas nenek saya meninggal dalam bulan ramadhan..kat spital.arap atok awak sehat =)

    ReplyDelete
  7. @Bro ahmad dont worry,masih boleh makan la bro :D

    ReplyDelete
  8. @Far8 budak baik nanti aku jumpa ko,aku senyum la kat ko,yang pasti ko janagn gelak sama aku sudah..hahaha

    ReplyDelete
  9. sadisnya cerita, sabr jala cik meaw okay..yang dah lepas biarkan lepas, jangan dikenang..heheheh

    Jom baca : Nickname Memainkan Peranan Dalam Dunia Blog

    ReplyDelete
  10. adoi.. ak pn tkut jmp dentist!!!..
    gigi y rompang tuh gigi depan ke???

    ReplyDelete
  11. jaga kesihatan elok-elok!!skema??biasa je.. huhu

    ReplyDelete
  12. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty tak kesah,orang nak pandang ke tak, biarkan dulu :D

    ReplyDelete
  13. wiwiit..nurse lelaki rawat tuh :P

    ReplyDelete
  14. Ni mesti gigi kompang kan? hehe. Baik tanam gigi cepat, bg saham naik balek ^^


    http://thebigrae.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. alaaa,.kesian meow,. tak pe nti buat gg baru ea,.=p

    ReplyDelete
  16. gigi patah bole pengsan? erk. ke pegsan sampai gigi patah? =.="

    ReplyDelete
  17. huihhh tak pernah tau pun psl gigi awk ni

    ReplyDelete
  18. kalo gigi arnab lu yg patah,mesti lu comel kan.^^

    ReplyDelete
  19. @Mior Syabab biaq lu, kang saham naik balik payah *bajet,kahkahkah

    ReplyDelete
  20. @kim heeruul lebih dari comel,kahkahkah! tinggal lah gigi renab sebelah,pendek sebelah panjang sebelah,bila borak dengan orang pon,orang duk kaber nak tergelak,kahkahkah..demmmm sapa hat gelak tu,haha

    ReplyDelete
  21. gigi rompong laa tu eh??=p salam syawal

    ReplyDelete
  22. kite pun selalu kene tekanan drh rendah....seksa...hehe

    ReplyDelete
  23. hehe..kalau nurse lakinye hansem...takpe la...hilang sikit sakit tu...hehe

    ReplyDelete
  24. ngeri gilerr kejadian ko meoww..haha

    ReplyDelete
  25. mcm mana boleh pengsan tu
    kes tak cukup rehat eh?
    makanan meaw kena jaga
    utk up kan teknan darah tu :)

    ReplyDelete
  26. amboi...nk jgop besa2 ni tdo bwh ketiak mek ..hahahaha

    ReplyDelete
  27. sadis jgk tu meaw...huhu..
    jaga kesihatan...

    ReplyDelete
  28. haha nok tido bawoh tiok mek ko? haha..:P

    ReplyDelete
  29. tak skema pon..hehe

    dasyat nye meaw pengsan sampai patah gigi..huhu
    meaw dah cukup duit ni p la jumpe dentist..insyaallah dentist boleh bantu..:)

    ReplyDelete
  30. darah rendah? kasihan. tp lagi kasihan bila nurse laki yg rawat. Eheh! haha.

    sweet memoirr :0

    ReplyDelete
  31. @milo holaaaaa,bawah tiok mek la,sokmo tido bowoh tiok mek :D

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..