cuti raya bergaji ..

by - August 13, 2011

Assalamualaikum dan selamat pagi dan selamat hari sabtu dan selamat shopping raya ye kawang-kawang, dah beli berapa banyak helai?dah beli kasut berapa puluh pasang? dah beli shawl berapa puluh helai? mekap berapa gelen? pehhhh! memang sakan lah sapa yang shopping tak ingat dunia tu...


di pagi sabtu yang sepi ni, aku mahu mengucapkan selamat hari raya,haha! ucap awal-awal takut line busy,cewahhh..kot ye pon dua minggu lagi la nak raya mocik hoiiiii ! yang ang duk buat kalut pasaipa?




aishhhh, tak lama lagi nak beraya...sementara kita sedang melalui ujian dibulan ramadhan ni,sama-samalah kita uli tepung untuk biskut semperit..sapa nak try biskut semperit yang dibuat khas dari meaw silalah datang kerumah ye,hehe...

ehemmmm! korang jeles tak kalau aku buat tajuk macam kat atas tu? sape yang bekerja dan cuti raya dia dengan gaji? aku rasa first time aku kerja dan aku sedikit jakun la dengan cuti bergaji aku ni,hehe.. bukan apa, dah nak masuk sebulan aku kerja bos aku kata performance aku baik! so,alhamdulillah,anggap saja rezeki bulan ni...


lepas raya ni aku kena kekalkan performance supaya aku diserap terus ke syarikat dia,doa-doakan meaw lah ye anak-anak,ehehe..okay lah, nak p layan senario opocot,yihuuuu!

Assalamualaikum
p/s: ramai jugak kezen aku ni, duit raya korang aku up lagi,hahaha!

You May Also Like

24 comments

  1. alhamdulillah, rezeki ramadhan, rezeki raya!! share la kat sini jugak :P hekhek!!

    ReplyDelete
  2. Allhamdulillah... do the best... nti bos mesti suka...

    ReplyDelete
  3. untunglaa bos dh puji.bkn senang 2.tapi bab kuih raya 2 ahhh akak sendiri xde mase nk wt.. rindu mase dlu2.hahaa

    ReplyDelete
  4. tak sedar ka cept je masa berlalu..wah banyak shopping tuk raya hahahahaha

    ReplyDelete
  5. Amboi kuih semperit :p Kahkah
    Post aida sikit okay?
    SELAMAT HARI RAYA. Hehe

    ReplyDelete
  6. yessh!buleh mocik meaw belanje cheqwa! kekekekeke :)
    nak det raya :p

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..bole lah belanje..betol ta?? :P

    ReplyDelete
  8. rawt rawt ni ? budak2 lagi tauu . duit raya up jugak kei ? dah la baju raya tak beli lagi.. sedih nyee

    betul ke tidur siang bulan puasa ni ibadah ? http://inibelogterabor.blogspot.com/2011/08/betul-ke-tidur-bulan-puasa-itu-ibadah.html

    ReplyDelete
  9. haha...
    belajar takde cuti bergaji...
    tapi hari raye dapat duet raye...=D

    ReplyDelete
  10. waahh... dpt angpau lebih la nnti..heeee

    ReplyDelete
  11. : . raya jgn lupa bg wet raya kat sye ea !
    hehe !

    ReplyDelete
  12. wahahha...meawwww..nak jugak wit raya...ehhe..

    jangan lupa kazen meaw yang jauh neh..hahah

    moga meaw di serap2 dalam company tu yer...;-)

    selamat hari laya...ehhehe

    ReplyDelete
  13. wahh tak sabar pulak nak raya sis.. :) btw, jomlah folow2 saya. hehe

    Ni Link mereka

    Irine: http://irinenadia.blogspot.com/
    Hanis: http://hazanis.blogspot.com/
    Syamsina: http://strawberryna76.blogspot.com/

    Salam Ramadhan :)

    ReplyDelete
  14. bila la orng tu nk blanje kita..

    ReplyDelete
  15. gua suka bila orang lain gaji.errr

    belanja!hehe


    oh meh singgah

    ReplyDelete
  16. u buat kuih raya nyah??? nnti i bwk segerombolan manusia datang merasa.. :p

    ReplyDelete
  17. nak raya ni memang shopping tak ingat...

    duit raya! duit raya! :D

    ReplyDelete
  18. giler awal ucap selamat hari raya..haha

    ko x nk bgi wit raya kt aku??

    aku dpt bonus separuh gaji tau tahun ni..best giler..haha

    ReplyDelete
  19. hehehe..meh share sini ye duit tu kalau xtau nak bg kat sape dah..:D

    selamat hari raya meaw..:)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..