puasa dulu vs puasa sekarang

by - August 08, 2011

Assalamualaikum pembaca..seronoknya kalau dapat berbuka dengan 6 ketul burger, tertonggeng la aku jawabnya malam tu,haha! tapi tu cuma nafsu serakah yang tak patut korang tiru okay... time tak puasa boleh la nak tibai 30kati burger pon, nak ngap sampai muntah pon tade masalah, yang masalahnya kerongkong korang nak terima makanan yang sama,kesian..sekali sekala kasi la pizza hut ke, mekdi ke, sizzling ke, okay...aku rindu nak hirup kuah sizzling,demmmmm!

meleret tak intro aku? sangat meleret kan,haha... nasib menaip tak guna ink,kalau tak memang aku berkira la nak menaip,haha!


burger tepi jalan lagi sedap dari burger mekdi ! betul,ini serius..bukan main-main okay..


cop! puasa dulu dengan puasa sekarang sangat berbeza kali ni:-
  • dulu minum air sampai dua tiga jenih, sekarang pon sama
  • dulu kalau makan,semua nak conquer,sekarang pon sama
  • dulu belum pukul 7 dah get ready menghadap makanan,sekarang pon sama
  • dulu sampai sekarang still tade beza,haha!
kesimpulannya, bersederhana la anda pabila berbuka puasa...jangan ikut aku macam kat atas tu, tu aku tulis je,walhal tak betul pon (cepat-cepat ngaku,haha)

okaylah, tido lambat,esok nak bangun sahur, semalam punya semalam punya semalam patut la aku tak sedar sendiri, aku kunci jam pukul 5.00 PM.... mana nak bangun -..-"

Assalamualaikum
p/s: Seronoknya dapat berbuka dengan nenek ... rindunya kat nenekkkkkkkk dengan atok..

You May Also Like

7 comments

  1. wuahahaha..dr cite burget 6 bijik ke kunci jam 5pm..haha..bnyak makan patot la nmpak kurus seperti supermodel :P

    ReplyDelete
  2. ble meaw nk blanje zuan brbuka?

    ReplyDelete
  3. same je ke?
    Laaaa, hahaha
    waaaa, umie pun rindu nenel :(

    ReplyDelete
  4. @syrupmasin wakakakak, meaw dah betulkan eh ayat tu,mana ada tu gurauan semata-mata :P

    ReplyDelete
  5. hahaha..patut lah slim je..
    makn burger rupenya..
    hahaha..tu ar kn..
    nnti liat nk pi terawikh..
    =)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..