tak perlu ikutkan sangat kalau..

by - August 08, 2011


Assalamualaikum dan selamat pagi pembaca meaw yang comel dan hensem-hensem..hari ni keseorangan diri di showroom,huhu...seronoknya kalau dapat beli shawl bebanyak,seronoknya kalau dapat beli ipad bebanyak,seronoknya kalau dapat beli dslr yang mahal tu,seronoknya kalau dapat beli baju banyak-banyak,seronoknya kalau dapat beli mekap bebanyak!
di rompak secara berhemah dari pocik google..

kannnn best kan kalau dapat beli semua tu, tapi tu dulu..meaw dulu memang mata duitan,mata rambang bila tengok barang baru kira semua nak beli,pantang lepa sikit..ada duit duk perabih beli benda tak berpekdah tu,memang la untuk dipakai,tapi sepatutnya kita kena berpada-pada..

kita sepatutnya TAK PERLU IKUTKAN SANGAT KALAU duit dah tade, ni tak..duit dah tade pon still nak perabih ke arah pembaziran tu... mesti tengok orang pakai tu,kita pon nak beli jugak...hmmm, tu dulu kot..tapi sekarang dah tau erti JIMAT,banyak lagi duit nak pakai ni,huhu..

tapi kalau duit dah bertimbun tu, apa salahnya, beli saja apa yang nak,haha! okay lah,meaw nak g usha blogshop yang jual baju dengan beg jap,haha :P

Assalamualaikum
p/s: pantang duit depan mata,ada je yang nak dibelinya,huhu

You May Also Like

18 comments

  1. guwa yang ade duit ni pon tak beli bende2 camtu. membazir

    ReplyDelete
  2. duet dah ade ape kate bg duet raye dekat aku weh :D

    ReplyDelete
  3. haha..etul tu meaw...

    orang ada kita nak ada....sedangkan duit xbanyak pun or ada nak guna untuk benda lain..

    beli ikot kemmapuan kita kan..ehhe

    ehem3 meaw..nak shopping nmpk tu..eheh

    ReplyDelete
  4. klu wt karangan sal if, beribu lai ketas pon x abis.. nk dslr ke??amik yg ak la..hoho

    ReplyDelete
  5. hendak pulak org perempuan pantang jumpa terus capai...susah nak berserderhana ni kan....keh3

    ReplyDelete
  6. sy s2ju dgn entry nih trtma skli p/s dri tuan punya blog.
    p/s: pantang duit depan mata,ada je yang nak dibelinya.
    hihi

    ReplyDelete
  7. hehehe...suke tgk kamu pye celoteh...byk tersirat beb..
    makan dalam habis



    jom shoping online

    ReplyDelete
  8. kehendak melebihi sumber pendapatan..kalau dia belajar ekonomi mesti dia tak membazir..hehe :D

    ReplyDelete
  9. @syrupmasin alamak ,dah terkeluar list lak,haha :P

    ReplyDelete
  10. @ILA HonEyBuNNy nak shopping la ni....tapi bank jauh sangat nak p bank in sendiri,tanak la kirim2,kang kantoi orang kata banyak duit :P

    ReplyDelete
  11. @sifu im ko nak kasi ke ?nakkkkkkkk kalau pree!haha

    ReplyDelete
  12. @RepublicAku ehemmmm,mesti awek kamu letew :P

    ReplyDelete
  13. @sTrawbery hhihi,setuju kan,dalam berjimat boleh lagi nak membazirkan :P

    ReplyDelete
  14. @beautiful_magic1st waduhhhh,ni la celoteh orang tak ketahuan,kehkehkeh ...measeh kak bie :D

    ReplyDelete
  15. @Maii Yusre kannnn, bak mai buku ekonomi nak pinjam sat,haha :P

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..