tangan lelaki..

by - September 27, 2011

Assalamualaikum dan selamat pagi pembaca .... lama tak aku tak up entri? lama tak?hahaha! padahal baru sehari je kot, bajet lama lah kononnya duk tanya soalan gitu...serius semalam hari isnin aku punya mata dengan perut duk migrain pasaipa tatau, kat opis pon macam nak luruh usus perut ni,huhu...sebab tu lah tak nampak aku kat komen entry ampa,sorry naa kalian..



takpa harini kalau sempat aku p,sebabnya harini banyak aktiviti aku kena buat,kena jadi babysitter pada 3 orang budak kecik yang overhyperactivenya (peh!),kemas rumah,lipat kain,jemur kain,banyak! sebab harini aku cuti,so aku mengambil kesempatan untuk bertindak sebagai anak yang solehah,aceceeecececey..bunyi macam good-good je kan,hehe (malu)


TANGAN LELAKI? apesal lak dah tajuk aku gitukan, so sebenarnya, bukan lah nak kata yang tangan lelaki ni banyak urat ka banyak bulu ka(ka tu adalah KE ye) apa kan..aku salute lelaki yang pandai buat kerja perempuan contoh terdekat aku macam abang sandra (FD) ..tu tang fashion designer,yang aku nak cerita pasal ni haaa...mai sat tengok gambar,hew hew hew..


ops,ni lah adik keempat dan adik bongsu aku..tekun gila budak ni buat, sorang muka takdak feel, sorang lagi mulut ternganga..ampa boleh agak dak depa buat pa?(apesal la makin lama aku suka buat entri dalam bahasa utara tatau,harap ampa paham lah na)


buat kulit kerang?
buat cekodok?
buat ayam goreng?

and paling tepat depa buat ni...

TARAAAAAAAAAAAAAAAAA!
aku pon dah lupa nak buat macamana,haha! yang tak tahan apak aku suka tengok and sanggup cari riben untuk depa buat ni,paling tak tahan jugak,adik aku ni buat duit dengan menatang alah tu,pehhhh! bijak gak otak depa ni kan,hahaha....
yang aku kata kat entri ni nak tunjuk benda,ni lah bendanya,kahkahkah

adik aku ni tangan terlebih kreatif, yang ternganga tu kerja dia duk melukih je..nak p sekolah melukih,balik sekolah melukih,sebelum nak tidur melukih..aku ingat bila dia besaq nanti aku nak kasi msauk sekolah hat fokus pada lukisan lah,any recommend?


okay lah, nak layan bebudak dolu,babai...tunggu aku kat comment box ampa nah,hehehe :D
Assalamualaikum
p/s:panjang lak dah entri aku ni,huhu

You May Also Like

27 comments

  1. cantik jugak tu miaw..tangan bro pon boleh merenyam jugak tau..lama jugak tak jengok miaw

    sihat??

    ReplyDelete
  2. Ha ha ha.. masak,buat manicure pedicure,cuci makeup brush.. biase je aki buat.. ha ha ha.. bahana banyak sangat adik pompuan.. mampos..

    keje pompuan ke,keje laki ke,kalau minat,sape pun boleh buat.. takde tulis keje tu untuk jantina ape.. :-p.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  3. setiap insan ada keistimewaan tersendiri..^^

    ReplyDelete
  4. kreatif tol..
    hoho
    iera pon tataw nak uat camna
    reben tue..ajar kan bley..? =.=

    ReplyDelete
  5. hebatnya...dulu taw buat jugak...tapi skang dah lupa

    ReplyDelete
  6. @Bro ahmad pandai depa buat,mocik dah lupa dah nak buat benda alah tu,hoho


    mocik sehat je :)

    ReplyDelete
  7. @Aki hahahaha! aki sorang lah laki eh? waaah! rajin gak aki ni kan,hehe

    ReplyDelete
  8. kreatif tol...aku pun tak kreatif mcm tu...

    ReplyDelete
  9. Uih memang payah nak jumpa laki yg kreatif ni. Good-good.

    ReplyDelete
  10. hahahaha...wow...kreatip....

    singgah2 la sini :P

    ReplyDelete
  11. kem salam kat adek yg melukih tu naa kak leh geng kamii hahaha
    eh ok apa entry pekat utara la syiok baca :)

    ReplyDelete
  12. haha.. sy pun pndai gak anyam menda tu.. ;-p

    ReplyDelete
  13. kagumnya..pandai pulak tuh nk anyam2 riben ni..kalau saya memang fail part anyam2 ni

    ReplyDelete
  14. nak~!!!!

    hoho tgn laki hebat an? hehe

    ReplyDelete
  15. jarang gila lelaki buat natang tu haha..patutlah suka menganga macam aku, aku kan suka melukis jugak.hahahaha.suruh dia masuk lkw!! amik course design nanti ..

    ReplyDelete
  16. wahhh cantik oh ribbon tu. kreatip adik cik meaw. wee~ boleh buatkan satu?? ;D

    ReplyDelete
  17. Aiceh....luruh usus perut? *imagine kejap* .___.

    Perghhh tere adik2 hang meaw...kalah aku....waka waka eh eh~! hahaha xD

    ReplyDelete
  18. hebat jugak tangan laki haa. ceq skaqang pun duk cakap utara la ni. paham la kot agaknya naa

    ReplyDelete
  19. Jangan disangka tangan lelaki keras dalam segala kerja... ;D


    Free nanti kongsi la lukisan adik ang tu..

    ReplyDelete
  20. amboih teraaa..

    adik itew suka anyam keychain. ;p

    ReplyDelete
  21. takut gua bab penampar org pndai la.hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..