wanita yang post status begini di facebook wajib baca..

by - September 22, 2011

UNTUK WANITA YANG SEBOK DUK PASTE KAT WALL DIORANG PASAL HARGA HANTARAN SEMUA TUH HA BACA NIH:

Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Mat : "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..

Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".

Mat : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan...hahahahha...



so, nak kata apa...lagu tu lah kalau letak hantaran terlalu mahal,jadi rupa jual kereta la woi,haha! ampa nak macam jual kereta?aku taknak,hahaha! yg si mat pon ngong,jaga la perasaan mak cik hat tatau papa tu,hahaha...soba deh makcik,ahaks!

p/s:tunggu ye sapa nak tahu si dia tu yang aku cerita kat entri ni ^__^

You May Also Like

45 comments

  1. senang je xpyh kawen ng owg berpelajaran kompom murah..wakakaka

    ReplyDelete
  2. haahahaaa.....mahal2sgat pon tak laku gak nanti..^^

    ReplyDelete
  3. hahaha.tau takpe. sibuk nak buat grand2.. ank dia mcm la five stars sgt. takyah hantaran tinggi-tinggi, yg penting maruah diri tu tak tergadai. org nak minang ank dia mujur.. emosi plak tetibe dengan makcik ni. hahaha -..-'

    ReplyDelete
  4. hahahaha..
    tp ltak mahal2 cian kt laki woooooo

    ReplyDelete
  5. yg post benda ni laki..kita tau biar ssederhana suda,

    sy sedia tunggu crita mocik, dgn tips permintaan sy

    ReplyDelete
  6. bhahahaha! bole buat sembang mcm ngan member plakk. hadoii

    ReplyDelete
  7. nape ad virus ke yg sume dok paste pasal hantaran tu eh>nasib tak kena virus tu..hehe

    kena bagi tazkirah kat makcik2 tu..skang anak2 dah sdar tp makcik2 yg nak letak harga tinggi..

    ReplyDelete
  8. kalau cenggini ropenye. tak kawen 4 ler aku jawabnya nnt. Eh! hahaha

    ReplyDelete
  9. agak2lah makcik kalo nak buat rega hantaran.

    ReplyDelete
  10. terbaik siot mat ! hahaha.nice en3 btw :)

    ReplyDelete
  11. biar betik, sampai macam tu sekali mamat tu.

    ReplyDelete
  12. hahaha.walopon mat tu kedengaran sangat hampeh, tapi kata2 dia ada benarnya...bermakna tuh!hahahaha

    ReplyDelete
  13. kalau ikut harga kereta..lama2 jatuh harga huhh

    ReplyDelete
  14. perggghhh.. boleyh tahan tuhhh.. test drive dulu.. hahahaha

    ReplyDelete
  15. huhu ...nk tgk kot2 kete wira tapi pakai pinsten evo ....heeee

    ReplyDelete
  16. macam jual anak je hahahaha.. tu la pasal lelaki tak ramai tak kawain lagi adalah disebbkan duit la..:P

    ReplyDelete
  17. kehkehkehhh ..
    terkezut itu mocik! :)

    ReplyDelete
  18. ish,ish...rakyat melayu skrg :( duit hantaran yg banyk apa gunanya..pembaziran yg bnyk.

    ReplyDelete
  19. mak cik tu plak lebih2..pdhl ank dia yg nk kwen..silap ari bulan..ank dia umo 40 pn x kwen lagi..haha

    ReplyDelete
  20. Amboi makcik..mahai betul letak harga..kayap lah si mat XD

    ReplyDelete
  21. terkedu sekejap makcik sebelum sambar penyapu

    ReplyDelete
  22. aiyooo kena test drive dulu..cannot laa.HAHA/ ala mahai sikit takpa ckp hdup bsama smp mati..HAHA

    ReplyDelete
  23. taw xoe,,spatotnya kte mudahkan pkara yg halal...

    ni x,,,sebok dengan pe org kata..adeh..
    ni la fenomena masyarakat skrang...

    ReplyDelete
  24. taw xoe,,spatotnya kte mudahkan pkara yg halal...

    ni x,,,sebok dengan pe org kata..adeh..
    ni la fenomena masyarakat skrang...

    ReplyDelete
  25. psl hantaran ni lebih baik berbincang antara pasangan..bukan mak ayah yg letak harga..

    ReplyDelete
  26. Sampai gini skali ke kat Malaysia skang? Hantaran nak sampai 20ribu? O.o

    ReplyDelete
  27. @Ain SSB itu kalau orang yg betul2 memilih :'(

    ReplyDelete
  28. entry ni best!!...

    bilo nok derak nga meaw nih..:(

    ReplyDelete
  29. hahaaha...x sopan sungguh mat tu,kot yer pon jga lar prsaan makcik tuh..
    yg makcik tuh jgn lar letak mhal2 sgt,mcm nk jual anak la plak huhu..

    ReplyDelete
  30. hehe..tak guna lelaki itu..huhu...

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..