Macam ni ego ke hipokrit?

by - October 10, 2011

Assalamualaikum semua,jangan lupa baca artikel ini ya.. sedikit tips cinta,disebabkan previous entri tu tentang cinta,kat sini aku nak cerita sikit la kat ampa pasal cinta,cerita ke?tah la,ampa tengok la sendiri nahhh..tiada kena mengena dengan sesiapa samada hidup atau mati,sekian~


SEBELUM TU MAI LIKE GAMBAQ AKU,AKU TAU AMPA TAK SUKA KENA SURUH LIKE KAN? SO,AKU MERAYU KAT AMPA SUPAYA LIKE AKU,OKAY AYAT SEDIH DAH KOT AKU GUNA,HARAP AMPA LIKE,SEKIAN~


conversation list:-

L:lelaki
P:Perempuan

conversation ni terberhenti seketika disebabkan si perempuan tiada kredit (padahal ada,malas nak layan,ops!)

L: Eh kerja pon tade kredit ke?
P: Malas nak topup beb,tak guna sangat pon..
L: Ow yeala. Aku pon baru pas main bowling dengan family ni,haha
P: Tak tanya pon...
L: Ala ko ni..
P: Kuikuikui, ko main bowling kat mana?
L: Kat shah alam je..
P: SACC tu ke?
L: Tak la,kat ole-ole seksyen 18..
P: oo,kirim salam kat depa..
L: InsyaAllah. Tapi mama ngan abang long tade..
P: Nape tade?
L: Abang long kat meru. Mama pegi rewang rumah orang,tu yang tak ikut..
P: Meru?dia buat pe wei?
L: Pegi rumah kawan dia,dari malam tadi lagi..
P: Oooo...

Okay part ni sila pahamkan ye,sekian~

L: Bila dapat jumpa ko lagi kan..
P: Ko tengah cuti ke?huu
L: A'ah tengah cuti la ni..
P: haha! jom-jom,err (macam terpaksa je jom nya kan,haha)
L: Nak jumpa kat mana? hehe..ko kat ne?
P: Rini (semalam) aku tengah kerja la yop..tah,aku bukan tau sangat pon nak pegi mana..
L: La..tengah keje ke ni? cuti-cuti pon keje?huhu
P: Tempat aku sabtu ahad keje wei,aku cuti selasa rabu je yop..
L: Oww,boley je kalau nak jumpa..tapi aku bukan banyak duet pon.. (LOL)
P:Aku kalau cuti pon busy,huhu..tak sempat nak keluar beb..
L: Ko wat pe je?
P: Hehe,ada hal..
L: Alaa,hal ape lak?habaq mai...
P: Haha..
L: Nape gelak plak?bagi tau la ko buat apa?
P: Sekarang ni aku duk melangut..
L: asal melangut plak?
P: Non hado keje ah!
L: oww...nape cuti pon ko busy? bagi taw la,de wat keje lain ke?



okayyyyy,semakin rancak!

P: Dak aihh, p dating,err..
L: Oww,dah ada bf ye,tak bagi tau pon..
P: Errr,asal nak kena bagi tau lak wei?huu
L: Oww,orang mana bf ko tu? best la dating je..
P: Mana-mana je..
L: Ala bagi tau la,takkan dengan aku nak berahsia jugak..
P: Johor..
L: Jauhnya,macamana ley kenal? macam tu aku tak boleh keluar dengan kau dah lah,ingat kau single lagi,huhu
P: dia dak poli aku dulu..
L: Oww yeala..
P: huhu,gitu la..
L: Semoga berbahagia la yea.bley aku makan nasi minyak..
P: Amin..moga-moga..
L: Aku jew yang tercari-cari lagi,haha
P: Haha,cari jangan tak cari..
L: taknak la biar orang cari aku,haha (what the lutut?)
P: Haha..
L: Dah la banyak duit abis,huhu..
P: asal lak wei..
L: yeala yang dulu aku banyak gila abih duit,tup tup dia bosan dengan aku,tu yg sampai sekarang aku tak percaya dengan perempuan.. (what the batu?)
P: Biar jela weii,lenkali carefully!relax ah wei,aku lagi tak percaya dengan laki,so sekarang aku pertahankan diri aku ..belajar dari pengalaman (woiiiiiii,ko tak paham ke ayat ni aku tuju kat kau?bangang lah kau ni)
L: Tapi aku dah ada jugak pon..cuma tatau nak pilih yang mana
P: oo,ok letew..
L: haha!tapi banyak sangat..
P: Lol..
L: Ramai sangat nak aku..
P: so?
L: Entah la aku pon tatau nak pilih yang mana satu.. (weiiiii,bangang poyo nak mampus)
P: Relax derr,jangan gopoh!
L:ok


tamat di situ (penat dohh menaip natang ni,macam bangang je aku rasa kali ni) hurmmmm,ni sebenarnya conversation antara aku dengan ex aku.. pahal wei,tetiba duk buat kalut nak jumpa aku pahal! nak kutip balik? oh,aku bukan sampah derrr..


sorry,kalau kau terbaca aku punya ni,firstly aku nak minta maaf,sebab aku bengang dengan sifat kau..baru ko tau kan macamana orang kena tinggal..macam tu jugak lah aku woiii,dulu aku sayang kau,tapi..kau tipu aku,main dengan gadis ayu lain..aku pon lepas jela,ni pon nasib aku sudi kawan dengan kau,kalau tak sorry derr... weiiii,4 tahun kot aku sayang kot,tapi perangai ko macam haram kan,ops!


bab dating tu?pakwe aku tu?sorry la derr,aku terpaksa tipu, sebab aku tau ko nak kutip aku balik kan? (bapak ah dia ni,ingat aku apa?tong gas kosong?) dah la,makin aku tulis makin aku bara,haha... so ampa rasa cerita ni ada kena mengena dengan sapa tak?muahahahaha...(yeye je aku tulis kat perenggan atas sekali bahawa cerita ni tiada kaitan dengan siapa,haktuih la,huhu)


okay,saya geram...cool onie cool..kata gadis ayu,gadis sopan santun,sila jaga adab anda onie.. (okay-okay, amik wudhuk sat,huhu)
sekian~


p/s: aku paling benci sikap lelaki yang tergopoh gapah,apa ingat aku kisah sangat la lu ramai yang nak?sikit pon tarak heran sama lu la bhai ...

You May Also Like

28 comments

  1. "ramai sangat nak kt aku"
    nak muntah baca.
    hahahaha
    past is the past.
    onie jgn layan dh. ^^

    ReplyDelete
  2. ni bukan ego ni bkn hipokrit..
    ni pasai lelaki nk kena hempuk ni..dahlaa bru nk cari cari..da org taknak.dan dan je ramai yg nk die,..poyo jugak..opsss pepun meaw pnah syg dia kn :)

    ReplyDelete
  3. betol2.. xsuke lelaki yg gopoh2 niee.. bia lmbt asl selamat.. hehe

    ReplyDelete
  4. @IEQAH hempuk..kalau dah dekat dah lama onie hempuk,haha

    ReplyDelete
  5. sabar ya meaw... memang macam tu adat bercinta. ekekeke

    saya lelaki, sudah semestinya saya faham apa yang difikirkan oleh ex meaw tu.. kadang2 lelaki ni sukar utk difahami wanita..

    Lelaki fikiran dia lebih luas, kadang2 lebih ke masa hadapan.. Bukan saja awek dia, bahkan tanggungjawab kepada keluarganya juga perlu dia ambil kisah sekali..

    kadang2 bila lelaki meninggalkan kekasihnya, mereka ada sebab musabab tertentu. (lelaki yang baik saja).

    Misalnya kekangan kewangan atau juga masalah keluarga untuk dia selesaikan dan buat pilihan yang mana didahulukan...

    maklumlah, lelaki ni selalunya suka memendam, itu lah ego utama lelaki. Bila dia kembali kepada kekasihnya, pasti dia telah fikir2kan semasak2nya..

    eh, melalut aku di sini.. maklumlah, ada pengalaman... ahahahaha..

    ex saya pun dah tak nak terima saya lagi.. uhuk uhuk hukk...

    ReplyDelete
  6. @Gen2Merah gurlppppp,terharu di situ, hmmm..memang lah,tapi saya tak suka dgn sikap dia...apapon,terima kasih atas huraian tu, tak melalut pon,memang yela,kadang-kadang lelaki perlukan yang terbaik untuk dirinya,that's why dia terpaksa lepaskan, yg pasti bukan semua lah kan :(

    ReplyDelete
  7. oit apesal cerita pasal i kat sini ni...menci3...kahkahkah

    ReplyDelete
  8. alahai , laki canggini xleh bagi muka, bagi kaki terus ! :P

    ReplyDelete
  9. hohoh..hebak2..
    4 tahun lama tu..
    aku baru 2tahun syg, nk lepaskn pn ssh..well, time heal everything..
    :D

    ReplyDelete
  10. huhu laki tu bajet dia hot la tu? ckp rmi nak kat dia? huhu


    johor? ehemm..

    ReplyDelete
  11. hye dear..nice blog..benda yg jadi kt u ni mmg jd kat i jgk..tetibe datang balik nak sambung balik..huh!sangat tak suke..datang perasaan benci kt die.

    ReplyDelete
  12. sebanqnya kan...dia nak balik kat mocik 2...(senang cta la kannnn)

    bla mocik ckp mocik dah ade bf (haha dia caya),,cepat2 dia pun nak cakap dia ramai peminat..

    wey,,kalo ramai peminat,,ko x kutip balik ex ko r..

    bleh blah r laki!!! >_<

    (sori tergarang di sini..haha)

    ReplyDelete
  13. semuanya dah emo,hehehe....yela sape tak marah..lagi2 yang penah terjadi kat diri sendiri,mereka tau lah T_T

    ReplyDelete
  14. Mocik!! hm.. as a Man,may I say He's the type of the terrible one?? and damn too..

    No I mean,the way he talk was so arrogant that I can't stand any of it..

    Wei,si Aki ni pun kaki main gak dulu der,tapi ayat die tu,melampau la.. blagak gile..

    Hm,btul cakap Gen2Merah tu.. but then,bagi Aki, ex meaw ni sekadar meraih simpati dengan lagak ego.. ha ha ha..

    ReplyDelete
  15. mcm hipokrit pon ada..mcm ego pon ada..

    ReplyDelete
  16. laki macam tu memang taik punya laki. haha

    ReplyDelete
  17. sama macam aku doe,damn betul nak kutip aku balik,haha

    ReplyDelete
  18. hahaha gila laa. igt kan ni kisah rekaan jea rupanya kisah cik onie sendiri ! wahh byk kan sabar ya cik onie syg :)

    ReplyDelete
  19. @bloghok ang toksah perasan,aku sigung ang sat g kot,haha

    ReplyDelete
  20. @Cik Orkid kan.....kalau lah dekat dah kasi,ops ! :P

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..