Naik bas pon nak kena belajar..

by - October 15, 2011

Assalamualaikum semua,walaweh...dah lama gila tak terajang blog korang kan,mintak ampun mbak mintak ampun pak,bukan niat saya taknak terajang,tapi saya tengah pulun cari vote untuk ini, contest ni yang ngundi aku pon berpeluang dapat hadiah,tak caya usha album dia,huhu...kalau dah nampak backlink tu jangan buat-buat malas nak tekan la ye,like je kot ,haha! aku tak larat dah... ***paksa***


so sekarang ni aku nak ampa menerap pastu ambik bantal pastu ambil mood yang panjang untuk menghabiskan cerita benar aku ni,cerita benar okay! lets see..


hari : rabu
time : 9 pagi-8malam
location : klang (oversea)


cerita aku bermula apabila sorang member aku izzati ni ajak p wayang..so aku,okay lah...jom aje, tapi satu je, transport?ahh! paling sembang lah orang kata.. takdak transport memang tak boleh gerak,tapi kami decide nak naik bas, selama aku duduk di puncak alam ni,aku tak penah naik bas rapid.. bas ni dah setahun lebih kot beroperasi di puncak ..tapi aku tatau nak naik bas nombor berapa, makanya...kami pon tawakal jelah dengan menggunakan prinsip.."tunggu bas,tatau tanya"


kami pon berjalan menunggu bas.. naik bas nomboq T600, masa nak naik aku hulur duit,kawan-kawan aku pon hulur lah duit tapi uncle tu taknak,dalam hati aku.."demand gila uncle ni,haha.." so,dengan masa yang amat pantas,uncle tu pon kata la.."dik,sekarang tak guna duit dah,sekarang guna TOUCH & GO" aku dengan kawan aku memasing buat muka sengal ubi,tatau..sengal ubi jela mampu,haha!


uncle tu pon ajaqlah..hmm,macam nak reload topup je rupanya,huhu..tapi jakun gila baq ang,haha..uncle tu kata buleh topup kot ic,muka aku berubah macam sengal ubi balik..dasat ah,boleh guna ic je wei,tapi disebabkan ic aku zaman darjah enam,makanya..tak boleh la,sebab yang kat belakang ic ada cop TOUCH & GO je buleh guna,puiiiii... kena p tukaq ic la gini,haha..disebabkan aku tak buleh nak topup guna ic aku,aku nompang kasih kat member-member aku,hahaha!


dah naik, so..uncle tu kata tak terus ke klang..dia kena turun kat uitm puncak alam dulu pastu ambik bas nomboq U90,bapak ah! dah la lama bas U90 ni,huhu..sejam menunggu...



dari kiri: mak jenab mana tatau, afiah dan izzati..

time ni semuanya duk cover mata,aku je tak..maklum la,nak kasi mata nampak bulat,haha..time ni kat uitm puncak alam,fuhhh! lama nak mampuih menunggu,haha...



pastu dah dapat bas U90,aku naik dan kena turun kat klang sentral pastu kena turun kat klang sebab nak ambik bas ke banting,time kat bas klang tu aku rasa seperti di oversea,muahahahaha... ***kejam***


dah abih jelajah klang bas tu,akhirnya sampai jugak aku di jusco bukit tinggi,klang.. akhirnyaaaa,huhu...sampai-sampai je terus naik tang wayang,beli tiket... punya lah lama nak buleh ke sampai,huhu...





dari kiri: afiah, mak jenab mana tatau dan ezad (classmates aku) kami semua satu sekolah dulu...



abih wayang terus p solat pastu p lepak-lepak jap pastu blah..jam kat tangan pon tau nak cepat je,so..kami terpaksa pulang (bapak skema ayat aku,huhu) .. tunggu bas lah apalagi, macam-macam peel ada,huhu..kami jumpa kembaq hafiz awananonanonano wei,haha...

sampai klang sentral bajet nak tunggu bas nak balik naik bas lah ni,tapi last-last haremmm..satu bas nak ke puncak pon takdak,opss! bukan takdak..lambattttttttt~

dan kami decide nak naik teksi je,MUKTAMAD!


tapi,masa duk cari teksi tu kan,aku ada terpandang sorang awek ni,ops!haha...awek blogger wei,banyak kali jugok aku pandang ...nak pegi,aishhhh..iSegan...nak pegi,aishhh..iSegan..nak pegi,aishhh..iSegan..last-last aku pegi buat muka tak malu tanya dia SR ke? walaweh, macam apa la aku time tu, huu..nak kenai dak sapa awek tu?



taraaaaaaaaaaaaaa! SYAFIQ ROSLI aka SR .. ni lah awek tu #larikkkk

entah..kekok aku time ni,huhu...SR baru balik dari kerja,bapak rajin oh dia buat part time, good boy SR !


okay lahh,tu je cerita aku,sekian...kesimpulannya,4 bas aku kena naik masa nak pegi,pehhhh! T_T


aku taknak tangkap gambar cani,tapi member aku si izzat tu paksa,geram gila aku,huhu

p/s 1: kalau tatau tanya,jangan buat-buat pandai (malu ber-asking,sosat la ampo)...benda baru kena belajarkan, aku bukan tak biasa naik bas tapi yelahh..bas rapid baru je beroperasi kat puncak alam,huhu

p/s 2: dalam hidup ni kena juga berada dalam situasi yang susah,bukan tahu nak senang je ye..

p/s 3: nak poie terajang blog ampa,sediakan carpet merah kaihh,haha

p/s 4: nak tengok kambinghini aku ke?alah,kambinghini version perempuan beroda dua je pun,huhu....
terima kasih sapa yang baca dari A-Z..clap ur hand!

You May Also Like

44 comments

  1. akhirnya....tau jugak naik bas...adoi la...bleh tgk wayang ngan i psni hehe ^^

    ReplyDelete
  2. haha segan wei tak tau psl touch n go.. lol

    ReplyDelete
  3. hamboy kemain jumpa retis terus kaku. hihi

    ReplyDelete
  4. hati2 berjalan ye, SR punya link blog mna ..baru nk kenal. HAHA

    ReplyDelete
  5. oh..da dpt link, rasa mcm newbie lak

    ReplyDelete
  6. malu bertanya sesat jalan.. haha

    ReplyDelete
  7. malu bertanya sesat jalan.. haha

    ReplyDelete
  8. Bro ahmad<--------tak reti naik bas

    sama2 la miaw, nak naik bas lepas ni..sebab nak belajar

    ReplyDelete
  9. Onie! gile kentang betol ekao nih smpai 4 bas kao sauk., >.<

    dtg blog aku sila bawak buat tgn ye ekeke XD

    ReplyDelete
  10. @Wani nak buat macamana,hahaha..kaku la :P

    ReplyDelete
  11. @Chuu Muqhlis biaq betik la wei,serius 4 bas,huhu..macam dari selangor nak ke penang oh,huu...selangor ke penang pon 1 bas,demmmm!

    ReplyDelete
  12. agaknya kalau saya sambung degree kat puncak alam macam tulah nanti kot macam onie,hehe.

    p/s:miss you too.hee

    ReplyDelete
  13. hahah gmbr last tu, comelllll ;D haa a'ah, nak tgk kambinghini tu???

    ReplyDelete
  14. aku dah lama gila tak naik basss .
    takut punya pasal .
    aku penah sesat sbb guna bass hahhaa

    ReplyDelete
  15. hebakla.. Jumpa blogger, posing maut pitu.. Tula sbb baik korang tak salah naik tu.. Kalau tak ntah kemana2 je korang..

    ReplyDelete
  16. perghhhh..
    bnyknye bas ko kne tukr..
    ko duk kt hulu ke??? hahahaha..

    ReplyDelete
  17. aku pon xpndai nk naek bas camne... hehe

    ReplyDelete
  18. Salam. Jemput datang ke Luna Shoppe. Ada pelbagai jenis tudung. Diskaun dan mystery gifts dari Australia menanti anda!

    lunashoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. 1st time naik bus ke ? kah kah kah

    ReplyDelete
  20. johor ke perlis pun 3 bas je..hahak :P

    ReplyDelete
  21. haha sama la kita! Ain pon dah dok sini nak 7 tahun but baru tahun lepas nak berjinak-jinak naik bas. haha.

    ReplyDelete
  22. klu kat sni kan, orang akan sendirinye beratur utk tunggu bas. jarang yg main potong2 klu potong pastu bas driver nampak, mmg kene halau. sye suke sgt budaya beratur kat sini ;)

    ReplyDelete
  23. wahh, kellassnye bas. tak pena lagi naik bas ade touch n go sbb jrng naik bas. hee. nt bile kene cam tuh msti tpinge2 jugak. keke.

    ReplyDelete
  24. lepas ni dah boleh ronda ronda naik bas . :D

    ReplyDelete
  25. @miratun madihah kalau dapat puncak roger2 ah nohhhh,haha

    ReplyDelete
  26. @Nur Aischa okay,akan diupload secepat mungkin,haha :P

    ReplyDelete
  27. onie...pas ne xpayanh naik bus dah..

    naik kambinghini la...hehehhe

    ReplyDelete
  28. love this blog tu?

    ade link blog SR x? hahaha!

    ReplyDelete
  29. kalau ic xde touch n go...byar cash xbley ke?? o.O

    ReplyDelete
  30. hahahaha....bgus lah da pndai..:)

    ReplyDelete
  31. haha..gmbaq hat last tu lah dok wat mata aku julin hg taw

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..