Aku mohon..

by - November 30, 2011

Assalamualaikum




Aku pasti setiap detik aku bergembira,
tetapi setiap detik itu jugalah kita terus dihanyut oleh setiap kegembiraan,

Aku tidak pasti mengapa kebelakangan ini hati aku selalu sebak,
Ya Allah,kuatkanlah semangat ku ini,

semakin dewasa semakin banyak perkara diduga dan diuji,
Namun,aku mohon satu..tenangkan lah fikiran ku ini,

Mungkin aku perlu bersendirian kerna bersendirian itu adalah keindahan :'(
God willing


sorry for this entry and my feeling~

You May Also Like

52 comments

  1. semoga onnie tenang selalu..kite pon tgh pening ni serabut ngat..

    ReplyDelete
  2. bersendirian memangkinkan muhasabah diri..
    (Pergh, pocket sikit lagi jer nak tulis.. muNasabah diri)

    so gi camping kat belakang umah kejap. kamu pasti menemui jawapan nya nanti :D

    ReplyDelete
  3. betul.. semakin selangkah umur kita, semakin besar dugaan dan cabarannya.. Hadapi semuanya dengan senyuman ya..

    ReplyDelete
  4. be good mocik.. Happy Always.. keep smiling.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  5. setiap yg b'laku pasti ada hikmahnya..doa byk2 kat Allah supaya dia kuatkan hati awk ye..chill :)

    ReplyDelete
  6. cik onie.
    jgn sedih2 taw

    lea sentiasa ade utk gembirakan kamu :)

    ReplyDelete
  7. kenapa ni kak onie?? serius tk pernah nmpk kak onie sedih ohh :'( be strong ya, jgn sedih2 lagi.

    ReplyDelete
  8. bersendirian tu jangan lama sangat..

    ReplyDelete
  9. npe semenjak dua menjak nmpk tacim je..haha

    ReplyDelete
  10. itulah keindahan meniti usia dewasa :)

    perubahan hormon kowt... hahahahaha :p

    ReplyDelete
  11. banyakkan selawat onie.

    mungkin ada sesuatu yang akan dtg untuk ko ni.

    aku sokong yang ko patut have a time alone. tenangkan fikiran.

    ReplyDelete
  12. kengkadang bersendirian itu mmg lebih baik..

    ko tenang2 yer...bykkan beristighfar...

    ReplyDelete
  13. dalam mengharungi kehidupan brbagai2 dugaan Allah berikan tnda syg pd kte..dktkn diri pd-Nya mohon kekuatan.. ketenangan abadi pasti d peroleh =_=

    ReplyDelete
  14. dalam mengharungi kehidupan brbagai2 dugaan Allah berikan tnda syg pd kte..dktkn diri pd-Nya mohon kekuatan.. ketenangan abadi pasti d peroleh =_=

    ReplyDelete
  15. nape sedih2, tacing2....hani dah lama xmelawat cini..dtg cini, meaw sedey..jgn cmtu =)

    ReplyDelete
  16. walau ap pun jadik kat ko, ko bersabar eh..

    ReplyDelete
  17. its ok, let the readers be the shoulder you should cry on

    ReplyDelete
  18. nape tibe2 hang sedih ni?chill wey :)

    ReplyDelete
  19. lek la mokcik!

    dah tua2 memang cenggitu.... he he

    ReplyDelete
  20. belog ni asyik cite sedih jer...chill out k :)

    ReplyDelete
  21. lahh aku baru je lepas nangis sebab satu novel ni hekhek . lek ah beb

    ReplyDelete
  22. tanpa, selalu orang yang d uji ni, Allah sayang. jangan rasa d uji itu mengstresskan tp bila d uji tu la mendekatkan kta kpd pencipta kta. ;)

    ReplyDelete
  23. I pun kadang-kadang rasa apa yang u rasa.
    Kadang2 tiba2 je rasa down/ pressure tanpa sebab ...

    ReplyDelete
  24. camtu ke? saya x reti dok sendirian nnt lagi serabut

    ReplyDelete
  25. Aww Onie nape ni? Ain pn jadi sedih baca entri Onie ni :(

    Apa2 pon, sentiasa berdoa kpd Allah semoga Dia permudahkan rintangan2 yang Onie lalui (ayat skema habis :P)! Go Onie, go! :D

    ReplyDelete
  26. Kekadang bila jiwa kita tak tenang tu ada la something yang happen. Untuk solution terbaik, dekatkan diri kepada Allah. Allah Maha Mengetahui apa yang ada lam hati kita..

    ReplyDelete
  27. semoga Tuhan merahmati kamu. tenangkan hati kawan. ada yang sentiasa bersama kamu. :)

    ReplyDelete
  28. :') tenangkan fikiran dahulu, kemudian baru boleh berbuat apa2 keputusan..')

    ReplyDelete
  29. mmg la semakin kita dewas semakin bnyak dugaan.. makin bnyk benda yg kita kena fikir.. makin bnyak kost hidup..semuala makin makin..fuh..:D

    ReplyDelete
  30. la tahzan k..=)

    jom baca kejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

    ReplyDelete
  31. bnyk2 kan berdoa.. insyaAllah Allah akan tolong :)

    ReplyDelete
  32. moga mocik onie...sentiasa tenang menghadapi cabaran dan ujian kay?

    ReplyDelete
  33. lama tak update kan..
    slmt hari jadi ya.. tak pe kan wish dua kali kat fb dan blog :P

    ReplyDelete
  34. Mengadulah pada Dia, insyaallah.. ;)



    http://farah-aminallah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. kesunyian?

    sms TASHA dan hantar ke 33233. :D


    relax la onie..;)doa byk2.

    ReplyDelete
  36. sampai ke tua lah tak jumpa hang cenggini :( jangan lupa kat aku sudah :(

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..