don't blame other people..

by - November 13, 2011

Assalamualaikum semua..firstly,aku nak tarik nafas panjang-panjang kerna dari pukul 2 sampai 4.15 tepat aku kena ceramah dengan bos aku, i'm not the wrong situation...not dream,but reality !

pekerja lain dah buat salah so aku yang terkena tempias ...terkena tempias bukan kerna dari aku salahnya,not! tapi.. kerna aku mau resign, memang banyak cerita dia,lots of motivation from him..di situ aku baru tau,oo boss aku ni macam ni.. (eh tak bolehkan cerita pasal boss kat laman sosial?tapi bukan nak burukkan pon)

The Alphabet A to Z in Verbs by Joseph Garcia
by goseph garcia...ingat lagi tak dulu how to learn abc? not easy right?


selama ni aku blame him! yaaa,definitely i know who i am, aku ni kadang cepat blame orang tanpa mengenal dulu who him/her is..terukkan aku?huhu


today,i learned a lot from him..learn how to be a good employee,learn how to speak in english..more~ hmmm...serius aku dah salah tafsir dia, so sorry... dengan tanggapan aku macam tu, aku face to face dan aku cakap "boss, i want to tell you..i'm sorry cause blamed u everytime during i'm working here.." kalau lah dia orang yang aku blamed tu, mana mungkin dia boleh jadi director? from here,do not simply blame others before we know who he/she is..remember !


DON'T BLAME OTHERS PEOPLE,BUT BLAME OURSELF :D

satu je aku nak pesan kat korang, kalau nak pilih kawan ada dua kategori...firstly,kawan enjoy..secondly,kawan yang terus upgrade utk diri sendiri means hardworking... better korang pilih yang second! kerna yang first itu adalah kawan sementara dan mereka itulah sebenarnya no life :)

CHOOSE A GOOD FRIEND :D

dapat tak input apa yang aku cuba nak sampaikan? hopefully, you all can get input from here,thank you...

p/s: bila entri main-main kita kena main-main jugak lah,kalau time serious,be serious okay :)
p/s: omputeh tunggeng langgengggg T_T
p/s: this week full working, kena handle new worker,tak la susah sangat..senang je,huhu..psst psst, laki tuh.. sama baya lak,auwwwww!haha

You May Also Like

31 comments

  1. ok hassy chan, jgn slhkan org..
    mocik onie kata jgn slhkn org len.. hehehehe

    ReplyDelete
  2. hurm..aku pon salu pikir..aku yg salah..

    ReplyDelete
  3. kena cari dua2 jenis kawan... baru enjoy hidup ni...

    ReplyDelete
  4. prinsip akak pulak dalam berkawan,
    jangan letak kan apa2 harapan pada kawan kita..heheh

    ReplyDelete
  5. betul tu jgn cepat blame org lain.

    ReplyDelete
  6. Doakan yang terbaik untuk Onie... Ok jer inggeris tu.. Boleh faham...

    ReplyDelete
  7. hmm kwn, brapa kali aku dah salah pilih kawan

    ReplyDelete
  8. akak dulu pun slalu kutuk bos kat blog tp tu dulu punya cerita. tu time blogger hingusan lagi.. tak reti nak tapis2.. belajar dr kesilapan & akui kesilapan & betulkan.. itulah yg terbaik kan dik

    ReplyDelete
  9. hehe..opis politic..biasa laa..akan ade jenis manusia yang akan gunakan ape saja utk melepaskan diri including blaming others..sabar ek..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. woo. serius gila meow. scaryyy. hehe

    ReplyDelete
  11. wah kena ceramah oleh bos terus spiking london hahaha

    ok ok aku dapat apa yg ko sampaikan.. tak pe la, itu antra benda benda yg blh mndewasakan kita..
    dan cari kawan yg betul bolh jadi kawa.. real kawan..yg life..

    ReplyDelete
  12. wahh kak meaw nmpak sgt tulus di situ hee

    ReplyDelete
  13. jgn mudah tuding jari ke arah org lain

    nilai dulu diri kita

    peace

    ReplyDelete
  14. yup... kena pandai pilih kawan.. salah pilih, kita yang derita~.. T^T

    ReplyDelete
  15. tapi skrg ni susah la nk cari cegitu..

    ReplyDelete
  16. meh keja sini meh. bos aku terbaek!!!

    ReplyDelete
  17. onie..pilih la ila as ur frenz...hehe...;-)

    keja baik2 ye onie syg...hehe..;-)

    ReplyDelete
  18. penuh warna warni dan bahasa err

    ReplyDelete
  19. hurmmm
    betol
    kenal sekenal org tu dulu kan
    sebelom nak blame pape kan..

    ReplyDelete
  20. gud luck for new work onie ^______^
    jgn tgk orang pada luaran sebaliknya kaji dalaman juga

    ReplyDelete
  21. ehem..pakwe baru masuk kje tuu..semangat2!HAHA

    xpe la onie,klu kita segan2 nk tggu omputih,ckp omputih sampai ke tua pun x reti2. +_+

    ReplyDelete
  22. @sleeping_maniac90 dengaq tu,hehehe :D


    @JIJI YU bagus la fikir yang diri salah,jalah selalu salahkan orang lain dah la...


    @bobiedanbad yesss :)

    @Tukang Karut betul jugak tu... tapi kawan enjoy jgn sampai lupa duniawi :D


    @AmirFX terima kasih auk :)


    @Saiazuan tape,lepas ni kasi yang betul naaa ...


    @bloghok serius!

    @THE LEKAT LEKIT STORY memang itulah yang terbaikkan kak :D

    @Azlan Hasan tak faham lagi apa yang dimaksudkan dengan office politik..huhu *onie baru first time keje di opis T_T*

    @syAzAnA serius dalam tutur bicara :D

    @Popoi tq :)

    ReplyDelete
  23. @ABU ceramah free wooooooooooo, tak tahwan sat aku time tu,haha

    @fathiahRAIHANA tulus ke?hehe

    @adwafarahin shhhhhhh,haha

    @Lea Isnawi betoi betoi....

    @GaRy™ tau takpa,salah pilih merana kan...

    @kim heeruul ada jeeee,gua la tu,muahahahha

    @cikpia aku nak jadi agen kat butik ang buleh?hahahha

    @ILA HonEyBuNNy ila, can i marry u,eh salah salah... can i make u a good friend?hehe

    @Bro Ahmad yeke ?haha

    @aimie amalina onie suka blame orang dulu baru kenal,terukkan?huhu

    @Mila Ahmad measeh kak milaaaa.... :)

    ReplyDelete
  24. jangan la cari yang lupa diri... cari la kawan enjoy yang sedar diri... huhu...

    ReplyDelete
  25. nak cakap omputih kene practise kot baru konfiden. aku ingat lg Jue penah ckap kat aku. ko kalau nak speaking, yang penting konfiden. grammar salah blkg kira. sume org buat salah. kalau konfiden, salah pun macam betul je. tp jgn la salah je memanjang. kuikui.

    jgn tuding jari ke org lain 4 jari ke arah kita.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..