Kehidupan

by - November 04, 2011

p/s:aku pasti dah ramai yang bertolak balik ke kampung halaman dan aku sedih tak dapat balik ke rumah mertua,semoga selamat perjalanan pergi dan balik ampa,SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :)

p/s:nak tengok Anugerah Skrin ...mesti ada hat tak kena,tungguuuuuu~


dulu masa belajar di tadika ibu bapa yang hantar,

bila belajar di peringkat menengah masing-masing dengan kenderaannya sendiri,

tapi pabila belajar di IPTA pasangan masing-masing yang menjemput.




dulu bawa duit belanja RM1 untuk sekolah pagi dan petang,

bila belajar di menengah RM1 dinaikkan oleh bank bergerak dengan RM3,

tapi,pabila di IPTA sehari RM10 .




Orang kata dulu kalau malas belajar,

susah nak masuk U,

susah nak dapat kerja,

susah nak menjadi orang yang berjaya.



Tapi kalau kita berjaya tanpa pelajaran tinggi,

haruslah bersyukur,

kerna kesungguhan terletak dibahu anda..



Sebab tu lah orang kata,

kalau nak menjadi insan yang berjaya,

usaha mesti diteruskan walaupun sentiasa gagal,

kerna gagal bukan selamanya..


"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya

datang dari semangat yang tidak pernah mengalah."

You May Also Like

21 comments

  1. pergh,sadis.. nak g blajar ar pasni.. terharu aki.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  2. gagal sekali x smestinya gagal selama2nya.. :)

    ReplyDelete
  3. betul3 . semua betul . hehe . 10 markah . ehh , ttbe plk kan : )

    ReplyDelete
  4. onie-chan, gagal buat kita frust tp pastu dah tau step supaya tak mengulangi step yang gagal itu.

    onie-chan. jwapan ko salah. entry ni aku la yang tulis. kan last tu ada signature nama >> yan gtengah happy Hanie.

    ReplyDelete
  5. @princess duhh!aku ada nama baru,onie-chan dia buh,hahaha....aku salah?muahahahahaha :P

    ReplyDelete
  6. Jatuh sekali x semestinya berkali2.mesti ada bangun jgk kn. ;)eh,onie da kwin ke?mertua. +_+ sbnrnya nk ckp,mcm blm kwin.lalala

    ReplyDelete
  7. tak ley balik rumah mertua T_T

    ReplyDelete
  8. hahaha..ok2..#blur.

    xpe la onie,next cuti pnjg ckit tatkala org ramai x blk,onie blk la ye nakk.hee :D

    ReplyDelete
  9. skali gagal bkn gagal selamanya btl?

    ReplyDelete
  10. bukan senang nak senang, bukan susah nak susah.


    GUDLUCK yaww !!

    ReplyDelete
  11. Salam Cik Onie....

    Betul apa yang Cik Onie coretkan... Tapi berusaha sendiri memerlukan kekuatan fizikal dan mental... (^_____^)V

    ReplyDelete
  12. bukan senang nk hidup dlm dunia ni....just nk share..,
    baca ni...
    http://qhaisrose.blogspot.com/2011/03/pekerjaan-hina-yang-pernah-aku-lakukan.html

    ReplyDelete
  13. keywords dia. jom la kita berusahaaa yee.. ouchh.

    ReplyDelete
  14. ayat power..
    aku merasakan semangat disini..
    jyeahhh!!
    bila la aku nak sambung blaja ni. huarghhh!!

    ReplyDelete
  15. betul belaka..
    that's why juga kluar pepatah "tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa tahu.." huhu2~

    ReplyDelete
  16. =]
    kejayaan dlm hidup boleh dicapai dgn mcm2 cara kan.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..