Kerja rumah tugas siapa?

by - November 01, 2011

Assalamualaikum semua! semalam aku telah terlewat sejam dari masa aku tidur,sepatut pukul 12 tepat aku tidur last-last pukul 1 jugak baru aku off laptop,laptop punya pasal lah ni,huh! (tak pasal-pasal) pastu bila bangun pagi mula lah nak gelabah buat tu buat ni,kang tak buat memang berdesing la telinga ni jawabnya.....



dalam minda korang apa yang gambar kat atas cuba terangkan?


Dari gambar kat atas tu korang rasa apa yang patut korang buat?anda di situasi yang mana?dipaksa atau terpaksa atau rela atau rela terpaksa? sebenarnya kerja rumah ni kalau dibuat bersama bertambah meriahlah dalam rumah tu.. yelah!meriah sebab berebut nak buat kerja rumah tu kerja rumah ni.. see? nampak sangat mereka yang memeriahkan adalah mereka dari golongan yang rela membuat kerja rumah tanpa dipaksa...



dah la ayat aku dah nak start skema lah tu! sebenarnya macam ni, aku geram tau dengan budak laki ni ! kira kerja rumah nak kaum perempuan je yang buat, padiaaaaaa.... tak kira laki tak kira pondan lah, cuba buat sama-sama,mengalah sama tengok! ni dak, mentang-mentang kita ni perempuan yang si laki malas nak buat kerja rumah!


kalau yang baca entri aku ni adalah lelaki yang bersifat MALAS sila ubah tingkah laku anda.. please lah korang,tak kesian ke dengan kaum perempuan ni, semua keje nak kena handle ..letih lah !


*yang laki tu mula lah nak marah aku bila buat entri gini,ok certainly ..*


p/s: sebenaqnya aku tuju kat adik-adik aku, depa pemalaih nak mampuih (tu pon kalau depa baca)..tunggu aku angkat rotan baru terkedek-kedek nak buat..cakap mulut takmau nak dengaq,kasi rotan ja senang #akukankakak...



You May Also Like

32 comments

  1. kenalah sama² buat kalau berkeluarga...

    jgn asyik menenet je....

    ReplyDelete
  2. hmm tgh membayangkan meaw kemas rumah.. lol

    ReplyDelete
  3. lelaki mostly malas.. kecuali yang berpikiran luas !! kamon lelaki baca & fahami ini entry maaa. kaum hawa manyak letih..

    ReplyDelete
  4. @Saiazuan toksah duk buat teghok la wei,haha

    ReplyDelete
  5. kakak in da house beraksi!! Ho ho ho.. Kalau aki plak,dulu,betul punya susah nak suh adik pompuan buat keje.. Tak reti la,ape la.. Skrg ni,giliran Aki lak duduk.. Ha ha ha..

    ReplyDelete
  6. Wahh garangnye kakakk, Hahahaa
    habaq kat depa, hidup kena rajin cm semuttt, hehehe.
    adek2 kami pompuan suma pom jenuh suruh wat keja -.-

    ReplyDelete
  7. haha.meh nak pulas telinga adik meaw.

    ReplyDelete
  8. samala ngan abg adwa rse nk sembur air laju2 suh die bangun buat kerja rumah jugak! -___-!

    ReplyDelete
  9. Sy sgt obses dgn kebersihan rumah. Even pas msk, sy akan mop smpi tak de kesan minyak. Setiap hari saya mmg penuh dgn keletihan. Tapi tak apa. Janji puas hati.

    Err, adakah itu alasan kemalasan sy utk msk setiap hari? Hiks!

    ReplyDelete
  10. apa yg penting?ye kerjasama..hehe

    kerja macam ni ptt kena sama2 tolong menolong,sendiri ni nanti latihan jugak bg dorg..nanti dah besar senang sebab dah biasa buat..:)

    ReplyDelete
  11. apa yang penting kerjasama.

    mak ai samalah situasi ini,abang kat rumah pemalas betul,semua nak adik buat je, haih sabo jelah,depa duk ,rumah buncitkan perut je tau.hehe

    ReplyDelete
  12. ahhhhh...ni yg nk marah nih..hehe,,

    ReplyDelete
  13. yerla2..nak jadi dak rajin la..
    hehe..

    ayat "merajuk"

    ReplyDelete
  14. kalau buat same2 mesti keje yg byk dpt disiapkan..

    ReplyDelete
  15. ni dak.....semua malas,geram cheq tau,haha

    ReplyDelete
  16. buat kerja rumah sikit pun dah berkira..hehe

    ReplyDelete
  17. Bukan semua lelaki malas, dan bukan semua gadis rajin..


    Bagi aku selagi tak menyusahkan sangat aku boleh je tolong.

    ReplyDelete
  18. kemas rumah adalah salah satu senaman..hoho

    ReplyDelete
  19. klu buat sama2 kan suitt..auwww =p

    ReplyDelete
  20. cakap kat adik, nanti dah kawen bini cuti bersalin takkan nak harap bini jugak buat kerja kot? hihi

    ReplyDelete
  21. hai. ni aku doakan ko gi jumpa dentist.

    orang laki ni memg mind setting diorang org pompuan tugas dia mcam yg kat dalam entry ko tu.

    padahal nya. sume tu bole je dibuat bersama. bukan susah pon.

    oh ya. orang lelaki yang rajin buat kerja rumah bersama kakak,wife,mak dan yang sewaktu dengan nya kelihatan sangat la ohsem, hensem, cool, cute.

    ReplyDelete
  22. yeayy,terima kasih mendoakan :D

    ReplyDelete
  23. nak carik suami yg rajin buat kerja rumah :DD

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..