Pengalaman jadi mak orang..

by - November 08, 2011

Assalamualaikum semua, kefala fening bagai lalat sedang mencari tempat yang perlu dituju... aku ada buat satu kesalahan di laman sosial,kepada yang membaca sila maafkan saya kerna saya baru di sana,huhu..


Rasa seronok pabila dicop diri sebagai mak..alahai,begitu tua kah aku? usiaku baru mencecah '12' tahun tapi sudah dicop sebagai mak, mengapakah? tidakkah nampak bahawa fizikalku sangat kecil dah boleh dikata budak sekolah? rabun mungkin,haha..


Harini seharian aku bawak bebudak ni berjalan, eh! sorang jak aku bawak..yang sorang lagi aku tinggey,tak pasai ah nak bawak dedua,haha! tapi.. sampai satu kedai,mereka kata..anak ke? comel la..sampai lagi satu kedai,mereka kata..anak ke?comel la..sampai lagi satu kedai,aku jumpa segerombolan lelaki yang aku dengar sipi-sipi dari telinga ku..eh,anak dia comel,tapi maknya tak pulak..ok fine,aku terasa,haha!

nak tengok?okay meh nak tunjuk,huhu..




ni namanya puteri zara arisha...pantang di tampaq mula nak nangis macam orang kelaparan susu,miahahahaha..tampaq manja kot,haha.. eh,ada sensored di situ,haha! tak ley display..bahaya

yang tengah paling comel,betul tak?haha *ayat macam ptuihhh*

so,mereka ni adik beradik..yang tengah je bukan adik beradik pada mereka yang berada di kiri dan kanan -..-" mereka tu lah mak aku jaga sejak baby lagi,sejak makan nestum lagi .. sekarang kira nak tibai ja makanan pa pon..yang aku bawak berjalan selalu si abang iaitu akhil rifki,abang kepada zara..


one more thing, asal aku nak pegi keje si akhil ni mula kelam kelibut cari helmet..tujuannya nak ikut aku,ingat aku nak pegi jalan gamaknya,haha! oh ya,aku tak la tinggal ..sebelum aku pegi keje aku bawak si akhil ni round-round 'sawah padi' haha .. puncak alam ada sawah padi eh?muehehehe..


seronok pulak bila diri ni dicop sebagai mak..tapi bab yang 'mereka' kata anak comel tapi maknya tak la pulak,serius aku kecik hati,muahahahahaa! yela aku baka dari kulit halus mulus gebu campur hitam manis nak buat guano ye dop?haha..


dah-dah,tu je..kang aku cerita bebanyak konfem ada yang skip terus,haha! okay,kepala aku pening lagi,cuba nak buat kuat,huhu...

fafai~


p/s:dah lama jugak tak terajang blog ampa kan,nanti aku p..macam biasa sediakan karpet kaler pink,kaler pink ok! haha..

p/s: aku jumpa blog yang ni,romantik gila beb :P http://aqcyangfazli.blogspot.com/

You May Also Like

24 comments

  1. hehe. apa yang sensored tu ehhh . teringin nak tahu :)

    ReplyDelete
  2. kenapa pink?? kaler len xley ka??

    comel itu budak2! kem salam.

    ReplyDelete
  3. comey bdk2 tuh haha
    tp bkn ko mwahahahaha

    ReplyDelete
  4. tersiksa jiwe raga bebudak tu meaww. eh. haha

    ReplyDelete
  5. ha ha hah a.. dok baca dari atas,skali sampai bawah,demn.. :-p

    ReplyDelete
  6. jawab je.. suami aku kat england sekarang haha. cantik kan anak kami? muahahaha.

    ReplyDelete
  7. Hi,

    Join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win Beauty Rush Lipstick from Victoria's Secret.

    visit this link for more details;
    http://perfumefarm.blogspot.com/2011/11/perfumes-farm-contest-beauty-rush.html

    ReplyDelete
  8. mak oh mak..
    le kawen la cik kite ni..!


    cam nak sampai seru jew

    ReplyDelete
  9. bile mase lak ko jd mak org ni onie uii~

    ReplyDelete
  10. leh jadi mak dah neh onie...hehehhe...

    ne ila dah sediakan karpet merah...wakkaka..

    adeh...nama dia cm nama idaman anak ila la..tengku nur zara delisha...hehehhe

    ReplyDelete
  11. hai mak cik..keh keh keh..
    mcm dh berpengalaman nampak..hihi

    ReplyDelete
  12. alooo tak yah laa kecik hati. awak maniss tau..ni kene org sabar je nak jaga bebudak ni. ehhehehhe

    ReplyDelete
  13. Hhaaa sensored apa tuuu! :P

    Aww comel laa diorang! Tengah-tengah tu........extra comel! haha jangan kembang, kontrol2! :P

    ReplyDelete
  14. sy penah jumpa bawa kazen..kecik lg..dorg ckp "eh2,muda2 dh ada anak". lol

    ReplyDelete
  15. Putih melepak mesti mak atau ibu dia putih kan?

    ReplyDelete
  16. Wahh wahh ada gaya ibu ayu gituu XD

    comelnyaaa dorang tuu ^^
    tapi yg mak pun lawa gakkk kak hihihi.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..