Rugi sape tak join Churp-churp..

by - November 19, 2011

Assalamualaikum semua .. have a good day untuk ampa,harini aku tak berapa nak good day sebab aku kerja..(mengeluh nampak onie?) disebabkan aku dah lama nak buat pasal churp-churp ni,makanya terlaksana juga harini ..aku harap ampa baca slow-slow step yang aku kasi ni..sebelum tu aku nak cerita sikit apa itu churp-churp..

AMARAN: ENTRI PANJANG,HEHE
  • Churp-churp ini adalah adik beradik pada nuffnang,kira nuffnang kakak..churp-churp lak adik pada nuffnang,gituh!
  • yang tade blogspot pon boleh join,hanya menggunakan facebook atau twitter..kalau ada facebook dan twitter lebih baik,senang sikit income nak masuk..
  • pelik macamana duit boleh masuk? nak tau macamana dia masuk,scroll down :)

aku pasti korang mesti samar-samar lagikan apa itu churp2,yang dah tau dan pro tu tidak menjadi masalah..yang belum join apakata sign up dulu untuk lebih faham, tak sampai 5 minit pon..

klik kalau nak nampak besaq lagi...

  1. Display Picture beserta no.followers pada facebook dan twitter, follower di twitter memainkan peranan yang penting..
  2. Earning yang diperolehi akan dinyatakan di situ.
  3. Recently completed and earnings..di situlah kita tau iklan apa yang diklik beserta earnings
  4. Social sharing ini lah akan kita kongsikan samada di facebook,twitter,blog,IM atau emel.
  5. Social seeding adalah tugasan kita untuk mengiklankan berserta T&S
  6. Bila nampak social sharing bermain di dasboard korang,klik keep sharing untuk iklankan..nasihat aku pada korang, lebihkan iklan pada iklan per unique click :)


7. Avatar itu adalah mereka yang telah share kan iklan depa.
8. Kalau korang tak faham lagi benda apa yang patut buat dan tak patut buat boleh refer di situ.
9.Contohlah,kalau korang tiada idea untuk guna ayat apa pada setiap iklan korang,korang boleh terus ambil di situ.
10. Nak cepat,nak senang ..klik je button share .
11. Auto-sharing,means..kalau korang malas nak login then nak share satu persatu boleh set kan bagi auto-saving.

Ini ada di bahagian setting, kalau korang perasan ianya terdapat di kedudukan atassss sekali.. yang ke-12 ni penting..please un-tick,sebab ini iklan rokok dan iklan al-cohol..



yang untungnyakan,earning churp-churp cepat masuk! nuffnang lambat sikit,nuffnang tu bergantung pada orang datang di blog kita dan orang klik iklan..churp-churp ni lain sikit, kalau korang ada kenal dengan orang yang join churp-churp ni bolehlah sama-sama bantu untuk klik dan kalau korang rajin share iklan memang umphh lah,sape yang kenal aku di facebook tu mesti tengok aku selalu share iklan dari churp-churp..


dah klik iklan churp-churp tu please jangan terus close page tu terus,bagi abis loading dulu baru boleh close..


aku tau ramai yang blur pasal social seeding ni,sebelum tu aku nak bagi tau,social seeding ni memerlukan 25 followers di twitter dan aktif dengan twitter.. okay, social seeding ni dulu dikenali sebagai schedule tweet.Social seeding ni adalah iklan pendek yang korang kena compose/draft sebelum ditweetkan pada orang ramai melalui Twitter. Iklan ni korang kena buat yang dapat menarik perhatian pembaca dan juga media pengiklanan tu,tapi aku selalu buat ayat biasa-biasa je,hehe... tapi korang jangan sesekali lupa untuk letakkan LINK DAN KEYWORD yang diberikan.importance,that's all.. if done, just wait for approving by churp-churp :)

sedikit info dari aku:-

serius,mesti ada yang kata,betul ke earning masuk dengan klik iklan sahaja?
yup,memang masuk..dulu masa aku buat memang susah gila nak dapat earning, satu hari tu aku ada baca tutorial dari blogger then start dari tu aku rajin share iklan di facebook dan twitter..

cash out?
okay! dah cukup RM100 baru boleh cash out, tapi aku suka kumpul lebih dari tu.. kira macam tabung aku jugaklah..

macamana pulak nak dapat duit tu nanti bila dah cashout?
okay listen, bila kita dah klik CASH OUT, kita kena sahkan adress kita dulu betul atau tak,kalau tak sila betulkan,kalau tak korang takkan dapat cheque..see? thru cheque ok..

masa yang sesuai untuk cash out?
macam nuffnang juga, seeloknya akhir bulan la kalau nak cash out jika earning korang dah mencapai RM100++ .. kalau korang cash out pertengahan bulan memang 2 bulan seterusnya la korang dapat,huhu..

tips macamana nak dapat earning(duit) banyak?
okay,sila rajinkan diri anda untuk share iklan :)

iklan?share?kempen?
oh lupa nak bagi tau,benda ni adalah sama je..nak panggil iklan boleh,nak panggil kempen boleh,depend on you~


see? hanya share iklan korang akan dapat duit..
kalau berminat jom sign up sekarang..
dan kalau nak tunjuk ajar aku boleh add aku di facebook..
thank you for reading..


p/s: korang keje online jeeeeee,apakata sign up churp-churp..bukan senang dengan online je dapat duit,aku tau banyak iklan pasal login je duit masuk,tapi aku lebih percaya pada nuffnang dan churp-churp..so, kemon la..jom jana pendapatan sampingan dari churp-churp .. jangan tanya earning aku berapa, yang penting tak sampai RM100 lagi,haha!

You May Also Like

34 comments

  1. perghh..untung lar da jdi agent churp2 skrg. kahkah :p

    ReplyDelete
  2. errr..aku ta de churp-churp lah weh..rugi ke??

    ReplyDelete
  3. pehhh terbaik..tibe2 aku rase nak aktif balik gune churp2 ni..huhu..agak2 nak cukukan rm100 lame tak?huuu

    ReplyDelete
  4. still blur lagik walaupun da bace entry nih. hehe ~

    ReplyDelete
  5. dah lama tak share iklan churp2 ni,.heheh

    ReplyDelete
  6. nice share...
    dah lama xjoin churp2 ni.
    apa lagi nuffnang. dah buang semua iklan.
    tolong vote my entri. hehehe

    http://manmala.blogspot.com/2011/11/iphone-4s-gadget-impian-ku.html

    ReplyDelete
  7. rugi lahhhh ek aku...
    haih...
    nape bebel panjang sgt..
    aku bace tajuk je..
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  8. wahhhhhhhhh ni duta churp churp ek? hehe

    ReplyDelete
  9. @FariehanIbrahim [LBC] agen la sangat kan,haha...onie cuba share apa yang onie patut share je,hehe

    ReplyDelete
  10. @Hizami Rahim aishhhhh,idak la,ada yang lagi duta woooo :)

    ReplyDelete
  11. wah jdik promoter da ko hahahaha..
    nnt da dpt duit, blnje ak tau hehehe

    ReplyDelete
  12. okeh onie...

    nanti ila free ila baca btoi2 sal neh..

    la ne baca duk tgat buku ja...heheh...sbb ila tahu nuff ja..tu pun baru faham..wakkaka

    ReplyDelete
  13. disebabkan cheqwa dungu sikit bab2 churp2 ni walopon dah lama buat account,cheqwa totap baca setiap inci kat dalam entri ni tahu!betapa dahku tak paham dengan churp2.hahaha.skg ni baru lah paham sikit.thanks for sharing onie!^_^

    ReplyDelete
  14. kita join juga tp sll lupa nak share iklan tu...heeee

    ReplyDelete
  15. Ain tak use churp-churp, rasa cam tak bole je...huhu.

    ReplyDelete
  16. alangkah ruginyaa aku.. hahahaha.. sign uo tapi x share.

    ReplyDelete
  17. @cheqwa tq jugak cheqwa.hehehe ...share iklan tu,jangan memalas :P

    ReplyDelete
  18. @Juliet_iRa~" kalau gitu,ni tak lupa dah la kan,hehe

    ReplyDelete
  19. @Ain SSB ain duk england kan,haa..tak sure lak tu,huhu

    ReplyDelete
  20. amboi onie., rajen ang menaip pnjang2 ye hehe

    ReplyDelete
  21. aku x rajin join2 ni..
    jnji dapat update pun da ok.hehe

    ReplyDelete
  22. churp-CHURP! try to mention it for many times, kedengaran lucu! hehe.
    nice infos btw!

    ReplyDelete
  23. sejak aku berwordpress lama plak tk singgah makan kt blog ni. hehehe nwy churp churp memang best.. aku baru ada rm22 je.. mls nak promote... hohoho

    kalau says.my plak ada lah dalam 400 lebih dah... =)

    ReplyDelete
  24. tq..tapi still tak berapa nak paham :(

    ReplyDelete
  25. abg pki nuffnang pun terkebil2 lg.blur hbs. +_+

    ReplyDelete
  26. nuffnang...kena bersabar kalau nak faham dan jangan terlalu berharap dengan income ni,yang penting usaha ye anak-anak..onie pon bukan la teror sangat ..apa yang onie tau onie kongsi bersama... :)

    ReplyDelete
  27. tapi tapi tapi aku takut nanti orang menyampah bila wall, timeline aku oenuh dengan iklan hwwwaaaa....tp naj jgk earning tu.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..