Sape tak faham,maaf ^^,

by - November 22, 2011

Assalamualaikum semuo,entri ni full aku kecek baso qlate...maah la sapo hok dop pehe tu,di lua kaweley ambo,hiks..ado la semeta takdi my beloved cousin wall post yang bunyi gini:-

kaklong,xbalik kelantan ke?
(pilu je aku dengar soalan dia)

mari baco conversation dari aku dengey cousin aku nim..


yee aku tau dop napok,tapi acu klik pah besar la tu,hehe..
tak faham?padan muka ampa,haha (kejam)


>> okay-okay,seriously aku kekok bila tulis kot bahasa kelantan,jap lagi ada la yang tak sepatut aku tulis kot kelantan aku tulis,haa..kan dah merosakkan bahasa kelantan,hiks..


>> dah baca komen antara kami tu? alaaa,sekali sekala nak tayang wall post apa salahnya kan, kalau sapa yang tak baca tu ampa tak ley teruskan membaca dibawah ni,haha!


>> sememangnya, cousin aku ni lah yang paling aku sayang! kami adalah cucu perempuan yang paling tua..kira macam ni lah,aku yang pertama dan dia(cousin) cucu kedua paling besau antara yang lain, kami memang rapat dari kecik lagi,dari mandi sama-sama hingga masak sama-sama..


>> cousin aku ni nomonyo ekin, kadang-kadang dia ni lagi power jadi tukang masak,kalah aku.. oh ya oh ya, si ekin ni umurnya 16 ,eh betul ke ekin?kaklong tak ingat,haha (kejam) .. eh, kenapa tetiba cousin aku ni ter-interprem dalam entri aku?alaaaaaa..ni tak adil tak adil,haha! apapon,aku sayang si ekin ni~




>> tetiba kalau balik kampung mesti cerita zaman kekecik dulu, cerita dari malam sampai pagi dari pagi sampai malam (napok beno nipunya kan).. korang pon mesti gitu jugakkan, jumpa cousin jumpa auntie jumpa uncle for sure bukak mulut duk gebang zaman dedolu..sebaknya~



Rindu kelantan,bila pulak la nak dapat makan etok..nak tido sekatil dengan nenek,
nak gurau-gurau dengan saudara mara,hmmm
fafai~

You May Also Like

26 comments

  1. etokk2... sodap !!..heee...kite ganung !!...paham molek2 ade eh ..heee

    ReplyDelete
  2. kao ni org klantan ke orng utara ., konfius aku..

    ReplyDelete
  3. <--- ssahnya org N9 nak faham org kelantan tulis ni,.hahaah

    ReplyDelete
  4. nasib i paham jugak bahasa kelantan hihi

    ReplyDelete
  5. pheeeewwww, terrer nya dio kecek kelate..i can speak kelantan language, but sometimes, lidah jadi kaku to say word by word..hehe. salam to your cousin yeah!

    ReplyDelete
  6. hehe cik suha pon kalo komen2 ngn spupu,kompem kuar klate..hehe neway,im from besut..huh!tibo2 speaking london hahaha (^_^)

    ReplyDelete
  7. @Rtp Farra Arisha sometimes, onie pon kaku gak ,hehe...akan disampaikan :D

    ReplyDelete
  8. macam ila pernah dgr etookk tu..

    ehheh..nak kecek kelate dak reti..ahhah

    ReplyDelete
  9. deno pehe kecek kelate sebab deno org ganu... otomotiknyo pehe bahaso kelate... hehe

    ReplyDelete
  10. huwaaa faham tu ada la sikit tp nak menyebut tu nak terbelit lidah ni. hahaha terus tak sanggup nak sambung baca wall onie dgn cousin.. T.T

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..