Sebab makan ni aku demam..

by - November 24, 2011

Assalamualaikum semua..kabare? tajuk kat atas tu macam nak dipersalahkan je kan.. sebab makanan aku demam atau sebab aku yang makan tak ingat dunia? nak diceritakan semalam abah aku beli durian 6 biji tak silap..dengan harga RM15! peh,murahkan murahkan..


sampai je kat rumah, abah umie terus duduk kopek durian ni sambil layan bola, aku pon apo laie, terus bersila dan terus sapa beberapa ulas durian, sedap! amik lagi..sedap!amik lagi..sampai la 3 biji durian aku lahap..masa duk makan tu,aku cakap kat abah .." abah,sedapnya..lepas makan mesti menyesal sebab bau mulut pastu pening kepala"




sapa kata ni buah betik memang tak lama ah tu,haha..

dan bangun je tido pagi tadi,aku rasa macam tak sedap badan,betul la apa yang aku cakap kat abah semalam..dah la harini aku kerja, ni pon rasa pening pastu loya,selagi aku tak muntah selagi tu aku tak selesa..mc aku taknak amik,malas! lagi pon kat office ni bukan buat apapon,serve customer je..selebihnya goyang kaki,hewhewhew..dan harini abah anta aku p keje,haha *aduh pening-pening kepala*


tetiba alergi tengok durian..tulah mocik oi,lenkali ang makan kasi ingat dunia sama,jangan tau sedap ang makan, dah tau diri tu tak ley sangat dengan durian makan taknak beringat,terima la.. T_T


p/s: 3 hari lagi awal muharam.. rindu dekat lagu maal hijrah,teringat aktiviti masa kat sekolah,masa ni lah kita perlu melakukan hijrah dalam diri dan yang pasti cotiiiii :P

p/s: mengira masa :)

You May Also Like

35 comments

  1. yup betul.. yang pasti, CUTI!! ^_^.v..

    ReplyDelete
  2. hahahahaha.. akak mmg x blh langsung bau, mkn pape jer yg kaitan dgn durian nie...

    ReplyDelete
  3. aku nak makan, tapi bini aku taknak cium aku pulak kalau makan durian ni..waaa

    ReplyDelete
  4. murah gila.. 15 6 biji..bio beno.. aku sika gila durian. makan banyakpun aku tak demam hahaha *lagak si hantu durian..

    ReplyDelete
  5. @kiera'sakura onie pon tak ley,abah hasut suh makan,haha

    ReplyDelete
  6. hakhak, murahnya 'buah betik' tu.. kuang3. sye skrg ni dh x slera tgk durian sbb dulu sye prnh mkn, sye demam. Jdi, dh mlas nk mkn durian. tp kdg2 tu mkn jgkla.. hehe

    ReplyDelete
  7. @ABU durian longgok memang murah :P

    ReplyDelete
  8. panas ler tu ..minum air kosong byk2

    ReplyDelete
  9. dah lame xmam durian...sedap..!!

    ReplyDelete
  10. abg suka mkn durian. :D tp dlu pnh gk kata benci durian smpai stop setahun x sentuh durian.sbb demam panas smpai masuk hsptl kecik2 dlu.yela..mkn buang tebiat spe suruh.hehe

    ReplyDelete
  11. aritu tgk durian kat tepi jalan..terliur je...nasib baik batuk,kalau tak dah lama borong sakan !

    ReplyDelete
  12. uihh sedapnya, haha tp sian cik onie. nanti mkn ubat eh :)

    ReplyDelete
  13. lor., cemana ley smpai dmm... g rehat sane., smoga cpt sembuh onie :)

    ReplyDelete
  14. p.s kehilangan satu nikmat dunia klu x mkn durian ni

    ReplyDelete
  15. melantak doyan bukan ingat kite pon an? sobs..

    im back :D streamyx rumah dah laju cam idong rabbit.

    ReplyDelete
  16. wahhh ni mesti makan banyak ni kan. Huhuhu ... sekarang musim durian kan. :D

    ReplyDelete
  17. nasib tak minat nak makan deyhoyan.hehe

    ReplyDelete
  18. i love durian so much!! tapi klo banyak2 makan, i'm not willing to face what will be happening to me..hehe. or i'll face the same situation of yours! next time, makan harus berpada2 juga..jaga kesihatan slalu yep!

    ReplyDelete
  19. aku nie naseb bek makan durian banyak gila2 pun so far tak nah g panas badan...... naper ek?

    ReplyDelete
  20. murah dan sedap memang berbaloi2 la..lain kali makan beringat la ye..hehe

    ReplyDelete
  21. hahaha..banyak sangat dia ni makan

    ReplyDelete
  22. wei ampa niiii,suka naaa dengan deghian?aku terus alergi,hahaha

    ReplyDelete
  23. badan kan panas bia makan durian banyak, tak hairan la boleh demam hehe

    ReplyDelete
  24. JELES! Ain nak la sanggup demam sebab makan buah ni! huhu lama kot tak cocok tangan sendiri dengan duri2 tuu!

    ReplyDelete
  25. aku bukan pemakan tegar durian. bole makan 2,3,4,5 ulas je. pastu stop. bau pun tak bole dah. kalau nak jugak kene sambung esok.

    siyesli aku bersyukur tak penah rasa panas pas makan durian.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..