self confidence

by - February 04, 2012


Assalamualaikummmmm semua ! agak-agak ada dak rindu kat aku? hmmm..ada?ada? macam tade ,haha! nvm.. actually,i want to talk about blablablablabla... err -..-" lama gila tak blogwalking,tak usha cerita ampa,tak update entri, tak layan peminat (ada peminat ke aku ni?haha)..

mentang-mentang la aku senyap,ampa pon senyap la noh,majuk 2.5bulan ,pedulik!haha..


dari gambar kat atas,agak-agak apa yang ampa boleh describe? berani? tak sayang nyawa?atau hobi? no no no no... the thing is an attitude.. wei, orang yang confidence je kot boleh hadap natang kat atas tu, yang tak confidence tu sila p main jauh na..


aku rasa dalam sesuatu job tu mesti ada self confidence .. if not have, how to solve problem right?aku rasa, aku tak dapat sampai ke level tu lagi kot, higher level for self confidence? jangan cakap la.. huhu..


so,my boss teach me how to get self confidence from ourself .. i got 10 ways to instantly build self confidence..

how?

  1. dress sharp..
  2. walk faster! dari situ orang lain boleh describe u who who who and who u are..
  3. good posture..
  4. personal commercial is the best way for change ur attitude..
  5. gratitude ..
  6. pujian orang lain..
  7. sit in the front row.. serious!sometimes feel sleepy right?but, don't make a problem..
  8. work out.. this is a big problem for me,but i will to try..
  9. speak out .. dengan orang yang aku kenal je aku berani bersuara,kalau baru kenal maybe not,but i will try too..
  10. focus in contribution .. tak menyesal kalau kita focus for contribution :)


so,that's all... dah di motivate but not easy to change ourself,take a long time also and step by step .. i'm learning..


fafai~

p/s: nanti kalau aku sempat aku balas jejak ampa na :'(
p/s kuasa dua: grammar tak betoi tapi aku try

You May Also Like

27 comments

  1. high confidence harus. jangan over confidence sudah

    ReplyDelete
  2. baiklah. sy akan mempraktikan kesemua 10-10 perkara tu! wuuu...

    ReplyDelete
  3. rindu kat dia :DD
    Da lama tak masuk sini :DD

    ReplyDelete
  4. type entry pon kene confidence ..
    kalau tak confidence idea tak masyuk..keh keh keh

    ReplyDelete
  5. halamak..gua dah komen kat blog satu lagi.. ;p

    ReplyDelete
  6. haha, actly susah nak kompiden tu , aida tak nafikan lah :P

    ReplyDelete
  7. wow! tips berguna, leyh guna ni.. ;)

    ReplyDelete
  8. tang part pakai baju bebetul n hensemli tu memang la amat betul.
    pasal...

    lelaki yang berbaju kemas memang lagi berani approach wanita cantik.

    tp kalau baju tak kemas, selekeh ngan seluar ada mud smudge, sure tak berani. nak masuk shopping kompleks pung tak berani kot :D heheh

    ReplyDelete
  9. Speak out.. MAcam nama blog jer...

    ReplyDelete
  10. speak out tue mmg takdak,out trus lah..i penyegan,awww..hehee


    eh klau slalu tidur ada confidence tak??:P

    ReplyDelete
  11. hey sis onie..you must have your own self-confidence, if not, you may not get your real attitude..stand up and wake up and pick up things around you. have fun ;) i'm gonna miss your funny writing!

    ReplyDelete
  12. hang x sweet tp masyam hahahah...


    wau bg tips noh..
    gud3.. heeeeee..
    bz sgt ka smpi x update lama...
    plik tau..

    ReplyDelete
  13. nuhhh lama betui kak onie tak update belog. rindu nehhh~ haha

    ReplyDelete
  14. aku senyap x semestinya aku melupakan..hehe

    ReplyDelete
  15. yup2,aku antara salah seorang yg mempunyai low self esteem.hu3

    ReplyDelete
  16. aku rindu ko **dpt duit x?** haha
    self confidence tu mmg penting tp kalau ter over ssh gak hihi
    kdg2 nebes pun elok..tp kalau tlbih ssh gak haha
    pening2~haha

    ReplyDelete
  17. walk faster tu aku terbayangkan road runner. hahahahaha...

    ko low self confidence ke onie. takper sume tu bole build slowly.

    dulu aku sgt low confident nak speaking depan orang. sampai la jue ckap ko kene konfiden apa yang ko ckap tu betul. tp jgn la salah byk sgt kan. kalau tersedar salah. accept pastu betulkan.

    tu la kan namanya learning. jue terror la speaking. ce ko speakgn ngan dia. XD

    ReplyDelete
  18. kesian tuh :(

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    ReplyDelete
  19. erkkkk.. pakcik kau ni tak pernah serius dalam membuat sesuatu perkara lebih2 lagi di tempat kerja.. haha. hari2 asyik mengular je.. kagum ngan org yang berjiwa untuk memajukan company ni..

    ReplyDelete
  20. yer2..nanti balas la ek..hehe..tibe2

    ReplyDelete
  21. ika seorang yg low confident..erm~~

    ReplyDelete
  22. onie, sometimes bile kita ade confiden yg cukup dah cukup untuk kite terus menapak kehadapan wlaupn ape halangan yg dtg, its really help.

    ReplyDelete
  23. tak takkk kami senyap tak sengaja niehh satu purnama
    tapi tak lupa la kat kak :>

    ReplyDelete
  24. alahai patutla self confidence aku rendah hahahaha..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..