Perangai orang lelaki bila tiba solat jumaat

by - January 04, 2012

Assalamualaikum semua! tajuk tu tajuk tu, hiks ! nak tau perangai macamana kah anda (lelaki) yuk baca sampai abih,ahaks~



TIDUR MASA KHATIB BACA KHUTBAH..

A: B,dah habis khutbah nanti kejut aku ye..
B: Fuyooo! siap bawak bantal lagi?

BERSEMBANG MACAM KAT KEDAI KOPI KETIKA KHUTBAH JUMAAT..

A: Aku rasa fasha sandha ni patut kawen dengan aku je,hehe.. (over gila -..-")
B: Sapa nak kawen dengan kau A hoi... kerja goyang kaki je ada hati nak kawen dengan fasha..
C: Dengan nenek fasha boleh la,haha

PAKAT GELAKKAN BILAL KERANA BERSUARA SUMBANG..

A: Ni kalau masuk bintang realiti mesti kena reject ni,hehe! ( tak baik na,jangan diikut-ikut)
B: Pitching tak masuk langsung,haha

ASYIK JAGA BEBUDAK YANG AKTIF KETIKA KHUTBAH BERLANGSUNG..

A: yeah,superman!
B: woi budak diam lah !
C: eleh padahal nak join jugak tu,haha..

TAKNAK DENGAR KHUTBAH NAK SOLAT JUMAAT AJER !

A: adeh! boleh tercepat pulak hari ni,lepak luar dulu lah,ngantuk aku dengar khutbah..

TAKNAK BERJEMAAH DI TEMPAT SENDIRI..

A: kamu nak sembahyang kat mana tu majid?!
B: kat masjid belah kampung bidara tok imam, kat sana ada aircond,haha!





so, anda lelaki... adakah anda tersenarai seperti di atas?ahaks! sepa makan cili,dia hat teqasa pedaih, lakukan lah amalan dengan penuh berasa tanggungjawab,jangan dipandang enteng...bukan nak tunjuk diri aku ini tersangat la bagus,tapi renung-renungkan :))

yang mana baik dan yang mana buruk..fikir-fikirkan lah,masing-masing besar sudah ..

fafai~

You May Also Like

29 comments

  1. eleh tak terasa sangat pun..
    terasa sikit je.. -.-

    hahahaha :P

    ReplyDelete
  2. mana dapat text ni sis,
    setakat yg pocket dok gi,
    tak der pon yang dok maki bilal.
    sumer orang serious jer..
    tu kira pocket yang selalu dok belakang tuu:D
    (Ngan andaian orang kat belakang tu la yg tak leh diharapkan pon... plus kalau nak menyembang pun paling besh kat belakang.. tu pun kurang. setakat nak tanya 'sihat ker?' gitu gitu jer la kot..'

    oh oh! tp part tido tu betul!!
    ada yang perlu dikejutkan lah :D

    ReplyDelete
  3. aku yg pompuan trase . kalu laki bce ta trase , mmg hati kayu la namenye , haha

    ReplyDelete
  4. hehe tambah lg 1...
    asal jumaat je rs ngantok tghari..:p

    ReplyDelete
  5. hehe, that's normal. people often make mistakes and they should learn from it...

    P/S: i miss you too, sis onie!!! mmuuuaaahhhh. kisses and hugs...:')

    ReplyDelete
  6. caner hang tau ni.............???

    ReplyDelete
  7. eh nie untk bakal lelaki onie ke hapee??...

    takpa perempuan pun bca gak,kasi informasi skit..kehkehkeh

    ReplyDelete
  8. sometime gua pernah "terlelap"..
    tapi niat gua nak dgr... bkn memey dah plan nak tdoq okay...

    ReplyDelete
  9. jenis lepak makan cendol kat luar dulu pun ada. keh3

    ReplyDelete
  10. betul3 . semoga kaum adam ambil iktibar . anda kan bakal pemimpin kaum hawa : )

    ReplyDelete
  11. aki tak solat pun.. ha ha ha.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  12. niat tu kalau xbetul macamane nak dapat pahala ye dak?

    ReplyDelete
  13. bagus entry ni...ramai jer orang lelaki perangai mcm ni.Orang terdekat dengan kita pon ramai *taknaksebutdisini* hehe.

    ReplyDelete
  14. lepak dulu kat tepi masjid pekena cendoi pon best..ekeke

    ReplyDelete
  15. Tue baru lelaki kalau perempuan apa cer plak ek?

    ReplyDelete
  16. itew satu pon x tersenarai....huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  17. onie! tadi khutbah pasal ape?? hehe

    ReplyDelete
  18. huhu agak pedas entry ni, tp meaw, mostly lelaki adalah serius ketika solat jumaat,

    tidaklah sempurna solat jumaat jika tak menghadiri kuthbah dari awal,

    p.s i miss blogging world

    ReplyDelete
  19. meawwww macam dah jadi pakar lelaki ni..kih3 :)

    ReplyDelete
  20. serius?? takp ernah terpikir pun mereka akan beriaksi gini bile time nak g semayang jumaat kecuali diorang kate penat.. kalo ader la gini.. emlampau!! memng tak leh wat calon suami.. uhuhu

    ReplyDelete
  21. haha. tak terasa pun...

    Jom baca sekejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

    ReplyDelete
  22. mcm2 gak perangai laki wktu jumaat eh hahaha

    ReplyDelete
  23. hahah :) gelagat orang lelaki, hani ada kawan lelaki bila time jumaat je. mesti dia lupa hari tu adalah HARI JUMAAT ? make sense tak ? huuu~

    ReplyDelete
  24. aku harap lelaki diluar sana sentap haha!!

    ReplyDelete
  25. banyak ni yang tak betul..hehehe

    yg kat atas ni lebih kpd perngi budak sekolah rendah la..

    tapi tang yg tidur tu.. ada jugak aku tengok :P

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..