Sedap sangat ke tutti frutti?

by - January 02, 2012

Assalamualaikum bebeh ! sekali macam lama dah aku tak buat entri over-over gini kan, tu tengok tajuk, bunyi macam annoying kan,tapi apa ada hal..aku rasa pon ampa nak buat soalan macam aku tu,kan kan kan?haha .... 



nak diceritakan aku dulu teringin gila nak merasa tutti frutti ni, macam sedap je bila tengok orang lain pakat duk buat status,contohnya:-

  • 'aishhh,lama tak makan TF, rindu dah ni'
  • 'bila nak dapat makan TF lagi ni'
  • 'papi,bila nak ajak sayang makan TF lagi...sedap la TF tu'

menyampah aku tengok status gitu, sebab apa?sebab macam la sedap sangatkan,boleh nak suka,boleh nak makan..tapi toksah la nak jakun sangat...*mampuih aku kalau orang TF baca entri ni*



bagi aku,so-so jela TF ni... better makan aiskrim kat kedai papan belakang rumah aku...nak makan boleh, duit ampa bukan duit aku,haha.... sekali sekala dah la,jimat duit sama naahhhh...



take cup>choose frozen yogurt>buh gegula<timbang dan bayaq


nasib aku pandai bajet,melayang jugak la sekeping RM10,haha...makan pizza pon kenyang,haha.. *banyak songeh gila aku ni,makan-makan dah,haha*


so,ada yang terasa hati?tersentap perasaan?atau lebih menyokong pada aku? haha... makan biaq berpada-pada,tau la duit memasing penuh satu rumah,nak bukak pintu pon tak boleh,tapi setiap sen dikeluarkan itu sangat berharga....


salah satunya yang duk buat jakun ...minah keparat atas ni,jakun nak mampuih,haha!



babai

You May Also Like

36 comments

  1. hahaha.tau xpa.makan kalau org belanja takpa lah.haha :D kalau nak makan,kena diet selama seminggu.bukan pasal nak kuruskan badan,nak poket dah kurus.haha :|

    ReplyDelete
  2. tak tahu la sedap ke tak.. tak penah mkn pon.

    ReplyDelete
  3. ye la... deno pun mula2 mcm tu jugak, slalu org update blog pasal TF tu... mcm sedap je kan... so, pi try masa pegi jB baru nie... memang biasa jew... sebenarnye kita boleh buat sendirik kat umah, beli aiskrim, buah2 sikit, coklat, gula2.. then campur2.. lagi syok sbb bleh ltk byk2..

    lagipun mhl Tf tu... kan2...

    ReplyDelete
  4. Yerr.. Sedap ker? Tak pernah rasa lagi benda tu..

    ReplyDelete
  5. sedap,tp semangkuk aku makan dah 30hengget..vavik mahal..ekeke

    ReplyDelete
  6. haaaa. aki tau apa pasal orang cakap die sedap sangat.. sebab aiskrim tu mahal, orang rasa rugi, jadi oleh sebab tanak rugi sorang, die pun post la bagi iklan free.. ha ha ha.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  7. akupun jakun gak.... tapi bukan kes tadak dwet, kes kat manjung tadak natang tu.....

    sekali pi kl, amik kau!!! 3jam kami lepak situ, sembang2.... sampai 4 mangkuk kami balun.... ha ha..... gilir2 bayar......

    ReplyDelete
  8. memg sedap tapi bukan pengemar tegar hihi..hi cik onie
    selamat tahun baru syg ^______^

    ReplyDelete
  9. nsb bek ak x jakun ngn bnd nih.. da la mhal..

    ReplyDelete
  10. @cheqwa jimat duit balik lepas makan TF kan,haha

    ReplyDelete
  11. @deno gitu la onie pon,hehe... mang mahai pong

    ReplyDelete
  12. @Aki tau takpa,kalau cakap tak sedap rasa membazir je duit kluaqkan,haha

    ReplyDelete
  13. @Mila Ahmad sama la kita,hehe :))

    selamat tahun baru kak mila <3

    ReplyDelete
  14. tak pernah terasa langsung nak makan...

    ReplyDelete
  15. sedap ... tpi hrganya adalh sgt tidak berbaloi

    ReplyDelete
  16. Hye Onie~!!

    haha.. klakar la.. knal onie via FB.. tuptup, rupenye onie ade blog.. ^_^

    sdapnye.. nk sket onie~.. sy xpenah mkn lg, huhu~..

    ReplyDelete
  17. Tak pernah makan TF tapi teringin nak makan sebab nampak macam best jek! 1 cup dah RM10, better beli semangkuk aiskrim Nestle ke. :D

    ReplyDelete
  18. bukan nak kata, kadang makanan pon jadi trend. tutti fruti ni trend ah ni.

    stuju, bukan la super sedap pon, sedap la jugak tp takdak nk terliur sgt. :D

    ReplyDelete
  19. Tu laa..dok dengaq jugak orang dok sebok pasal tutti frutti ni...kat sini ada jugak kedai cam TF ni but mahal, tak termampu nak beli...sekali sekala bole la kot...tapi kalau RM10 untuk satu tu kat sana macam Onie cakap...ya ampun, mahal kot! Kayanya orang kat Malaysia sekarang (yang rajin makan TF ni)...huhu.

    Btw, happy new year Onie! :)

    Rasa macam nak masuk giveaway Onie! InsyaAllah! :D

    ReplyDelete
  20. aku suka ayam goreng, so x pernah g TF

    ReplyDelete
  21. aku suka ayam goreng, so x pernah g TF

    ReplyDelete
  22. serius tak pernah makan tutti nie lagi..tapi selalu tgk org update pasal makan benda nie.. jeles xdpt makan lagi.. haha

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..