ketawa kecil hatiku pabila....





Assalamualaikum semua... kabare toh? harap semua sihat-sihat aje la ye... ada dengar tak satu cerita apabila seorang perempuan menolak cintanya akibat bahasa yang digunakan.. ? mestilah ada kan,tapi macamana pula kalau si lelaki mengayat perempuan itu dengan bahasa yang tidak disengajakan keluar dari mulut si lelaki? sangat malu bukan?

cerita bermula pabila....

suatu hari Fauzi membuka kisah lamanya tika hatinya mulai berbunga oleh gadis yang bernama Maimun, tapi menjadi keruh akibat (okay,teruskan baca perbualan fauzi dan maimun dibawah,hiks)



"hai Maimun,assalamualaikum.."
"nak kacau orang lah tu,tak ada kerja lain.."
"sampai hati kau tak jawab salam aku Maimun.."
"waalaikumussalam! kau nak apa?"
"Maimun baru balik dari kedai ke?"
"tak adalah gula ni sekilo tiga ringgit.."
"Amboi,sombongnya...lain yang kita tanya,lain yang dia jawab..."
"suka hati akulah,apasal kau nak menyibuk ? tepilah aku nak lalu.."
"tunggulah dulu. Marilah kita beramas mesra..."





dek kerana nak buat ayat berbunga, aku tersasul. Aku nak beramah mesra tapi aku tersasul sebut 'beramas mesra', luah Fauzi kesal..


sangat kesal... terlajak perahu boleh gostan,terlajak kata apapon tak boleh....banyak lagi babak-babak yang membuatkan pembaca gelak tergolek dek kerana jalan ceritanya yang sangat kelakar... first time aku usha novel GELAK TERGOLEK, aku terbaca muka depan novel ini terus ambil dan bayar tanpa memikirkan dua tiga kali samada nak beli atau tidak,biasanya aku berbelah bagi untuk beli novel,tapi disebabkan novel ini menarik minat aku, tanpa segan silu terus ambil dan bayar....


permulaan cerita sahaja sudah membuatkan hatiku terketawa kecil... kalau nak tahu babak-babak yang membuatkan korang gelak tergolek apa lagi,terjah kedai buku kaih ! murah je,RM18 tapi aku ada membercard ..jadinya RM16 sahaja, baca sambil menelentang naaaaaa....baru ada feel,ekekekekeke....

majulah sukan untuk negara~ (tetiba)


33 comments:

  1. rasanya dah seminggu lebih saya dah maklumkan kat mokcik, "lepas habis baca, saya nak pinjam ye" .. ke turn saya telah dipotong oleh lena? :D

    ReplyDelete
  2. kahkahkah,


    beramas mesra pun sllu pakwe makwe buat,

    ReplyDelete
  3. novelll!!!!!!!! baucer sy ada 100 lagi , nak borong laaa

    ReplyDelete
  4. gelak tergolek?cam best nak g carik nih..

    ReplyDelete
  5. haha ko nih jenis bca novel gak eh..

    ReplyDelete
  6. @syahirooAhmad aiyamakkkk,saya tak abih baca lagi,satu hari satu bab,hahahaha! nanti dah abih saya kasi awok pulok...

    ReplyDelete
  7. Haha.. Beramas mesra la pulak.. Nasib tak kena ramas dengan tepung kat muka... :D

    ReplyDelete
  8. @hassy chan ko ingat aku ni jenih rock-rock je ke?hahaha

    ReplyDelete
  9. hehe ini cerita mesti dapat buat orang sampai gelak tergolek. sounds cool...:)

    ReplyDelete
  10. lepas syiroo pinjam, boleh tak syaz nak pinjam? sila pos laju ke UMP. sekian. terima kasih. hik3

    ReplyDelete
  11. haaa....best2..... gelak golek2 dak onie...? :P

    ReplyDelete
  12. beramas mesra la sgt. keh keh keh.

    ReplyDelete
  13. Hahaha tadak pasai
    padahal tsilap cakap ja pun XD



    dlu ada gak novel buleh gelak guling cmnie, Ini Satu Cerita ngn Yong Tau Fu kot. lepas zaman tu dah makin bz, tak bc dah novel2 ni, hehehe :D

    ReplyDelete
  14. nak beli.. tp , buku ni takdeee kat kedaiii ==
    #lama dahh nak beli ==

    ReplyDelete
  15. hr tu ade nmpk buku ni kat kinokuniya tp tak tbeli sbb ingat x best hahaha
    tp since ko dah kan..aku nak PINJAM
    haha

    ReplyDelete
  16. bru follow blog awak..klau rajin singgah la blog sy..kalau sudi follow la yea..blh share byk cerita (^_^)v

    ReplyDelete
  17. Nak beli buku ni guna baucer lah, hihi

    ReplyDelete
  18. beramas mesra,pangg!! haha
    cover best dh,tp awt nama watak tak best..err

    onie kena tag kt sini:
    http://joinwoi.blogspot.com/2012/02/contest-happy-faces-by-captkeon-alhan.html

    ReplyDelete
  19. muka depan je dh nmpk menarik.. nk terjah kedai buku ke x... hmmm... pinjam onie je lh, boleh? ;p

    ReplyDelete
  20. konfem ayat2 tak boleh blah dalam novel ni

    romantik tak cta novel ni? aku layannn yg romantik jaaa. XD

    ReplyDelete
  21. agak agak la kalau nak beramas mesra.. ini ayat gila power hahahahhaa

    ReplyDelete
  22. Belum ada mood nak borong novel.sebb drama bersiri dlm stok tak habis lagi.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..

Follow @mekonie