lumrah kehidupan..

by - March 03, 2012

Assalamualaikum ..harap kalian semua sihat-sihat belaka, aku lani makan pon takdan.. seharian kalau nak makan pon mesti terkejar-kejar,balik rumah toksah kata la,bila letih.. nak makan pon tak lalu... bila tak lalu mula la perut gepeng..dah gepeng mula lah nak topup gain 8... konon lah kan,haha...


tajuk skema tapi aku rasa isi dalam ni takkan skema lah kot, hihi... memang la hidup ni macam-macam lumrahnya, tapi aku rasa memang tak patut bila lumrah sebegini atass dasar mementingkan diri sendiri,haaa tak gitu ?hihi...


antara lumrah yang seringkali kita lalui:-


  • bila kita drive orang sebelah tidur mulalah nak kata orang sebelah mementingkan diri sendiri,tapi bila kita yang tidur? okay,jawap lah sendiri!

  • bila time masak,mak sorang jela yang duk terkontang-kanting kat dapur, yang lain semua buat takdak deria rasa nak tolong, time makan ramai pulak yang menghabiskan...

  • bila mak panggey suruh angkat kain,sorang pon tak dengaq,bila bunyi handphone ..masing-masing pakat duk bekejar ...

  • bila disuruh buat kerja rumah mula lah terkial-kial belek buku...

  • bila kawan ada marka,kita pon nak ada jugak...walhal diri tak laku (kahkahkahkah!)

  • bila kata 5minit lagi nak mandi... 5minit selepas sejam la baru nak mandi...



aisehhhhh,banyak lagi banyak lagi, ink takdan.....lain kali aku ngobrol pulak, lani aku nak p pebetoi tulang belakang aku, seharian duduk memang mati la ... penat seh...

You May Also Like

23 comments

  1. heheh.suke tang pasal emak uh..btol belaka..

    ReplyDelete
  2. hahhahah taw dah hang tu .. ketegaqqqqqqqqq XD

    ReplyDelete
  3. hahahahaha smpai skarang aku trpengaruh ngan "mbr ada marka, kita pn nak ada" tapi smpai skarang aku xde..haha ye la, menanti benda yang tak pasti orang kata.. cinta bertepuk sebelah tangan..

    ReplyDelete
  4. lumrah la tu... idea yang menarik... cuba kamu korek lagi dan lagi entry yg macam ni... ade potensi untuk diketengahkan....

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/wajah-2012.html

    harap sudi2 lah menjenguk kembali... komen la seadanya... mengharap sokongan rakan2 lain..

    zul a.k.a sam banjamin
    (founder of gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete
  5. kalau adik2 sy baca, terkena la setepek kt muka diorg.. haha..

    err.. sy terasa yg 1st tu ja.. ;-p

    ReplyDelete
  6. cheq tatau cheq tatau,terasa p la.....haha..... :P

    ReplyDelete
  7. dah follow awak..do follow me ya.. ☺

    ReplyDelete
  8. haish .. sdikit terasa yg first tu ..

    ReplyDelete
  9. qada dan qado.. meawwww.. eh.

    ReplyDelete
  10. ekekekeke..... terasa eh?tatau :P

    ReplyDelete
  11. HAHAHA;D
    part mak masak tu paling terkona! Hahaha~ bila part ramai je serbu meja makan.bila tengah pumpangpumpang kat dapur takde yg nak menolong.tolong tgk adalah....hi3

    ReplyDelete
  12. lumrah alam lah
    bila tahan bas,bas tak berhenti..
    ayat carut keluar bkan nk istighfar..

    banyak sgt lumrah sampai tak mampu diubah

    ReplyDelete
  13. xpelah... mandi lepas 1 jam 5 menit...
    dari x mandi langsung....
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. bila kata nak update blog..esok punya esok punya esok pun lom tentu update lagi kan? ;)

    benar belaka.

    ReplyDelete
  15. semua betul...k terasa T_T

    ReplyDelete
  16. sob..sobb.. T_T abg selalu masak sorg2 kt dapur,dan time mkn berjemaah ramai plk yg menghadirkn diri.xpatut sgguh no.

    ReplyDelete
  17. yg no dua tu mmg aku tak leh terima.. aku reject terus kalau aku tahu hahaha..

    ReplyDelete
  18. hehehheheheh...terasa jugak lor...biasa la tu kan..hahahha

    ReplyDelete
  19. kaaaann..semua tu aku pernah buat hahahahhahaa...

    tap itan sanggup la nak cabut telinga.. darah ooooo

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..