lesen mana?

by - March 18, 2012

Assalamualaikum pokcik mokcik hok cun dan hensem....apa kaba demo sumo?bereh dop? ehem ehem ehem, betulkan slang jap,sorry..haha .. masa perjalanan nak balik ke puncak alam (dari kelantan nih), betapa ramai manusia yang dikenali sebagai pemandu ... yang naik moto cara naik moto,yang naik kereta cara naik kereta....


aku tatau peel apa depa duk bawak sampai boleh dikatakan loqlaq seantero... cuba la yang naik moto kalau rasa meter tak rapat duk belah kiri, ganggu tahu kereta-kereta yang nak bawak rapat meter ni.... dah la tak pakai jaket keselamatan yang lip lap lip lap..lampu moto pulak takdak, hat tu toksah kira la, cuba kalau kena sondol,sape yang dipersalahkan? aishhhhhh....



*mula dah beletiaq,huhu


pastu yang kereta ni haaaa..... dah tahu ada satu lane,ampa duk jadi kepala pasaipa duk tambah-tambah lane sendiri? dah jammed,tu satu keje pulak, tak pasai 15km jammed,aku rasa time tu jugak nak turun jadi polis trafik,huhu.... cuba la ikut lane leklok,tau la nak sampai rumah cepat,orang lain pon nak cepat jugak.... loqlaq...


okay la, yang rasa diri dah ada lesen kereta/moto sila la ikut peraturan na,jangan duk jadi macam orang pegang lesen L....ampa paham kan?kalau paham baguih,tak paham tepuk daie ampa sampai bebekaih,tak rasa jugak,mai nak starlight kasi gelong....


pemandu gini memang nak kena ganyang eh..lesen mana?

fafai~

p/s: kelapa muda,budu, kepok pahtu jeruk kelubi dengan jeruk mangga di hadapan gua,tunggu nak pelahap je ni,huhu.. *senonoh*

You May Also Like

14 comments

  1. hehe nak amek lesen kat msia ni senang n murah je.. plus kalau kena saman tak mahal... ce compare dengan japan, nak amek lesen diorang, 10k duit msia, kalau buat kesalahan on the road, denda 5k, plus lesen kena tarik n kna buat kerja amal kalau tak silap..hehe ketat kan? sbb tu orng jepun suka naik publik :)

    ReplyDelete
  2. haha...terasa den...den kalau bawak motor mmg suka dok kat line yg laju...tapi kalau da kena high beam tu paham2 la...lepas tu masuk line balik...ni yg tak paham bahasa ni susah...motor pun takde lampu..tak ke boleh mengundang bahaya..huhu~

    ReplyDelete
  3. @Muhammad Saiazuan Norhalik tau takpa zuan,lesen senang nak dapat dengan cara murah,tapi apa yang dibayar tak pernah berbaloi untuk diri sendiri dan orang lain, aishhhh.....orang jepun jugak baguih nohhh

    ReplyDelete
  4. @Ezad Skytech terasa?tatau tatau,haha.... *kejam* lampu takdan pebetoi la tu gamaknya,haha

    ReplyDelete
  5. Banyak orang dok buat perangai buruk kat atas jalan raya, kesabaran t'uji...

    ReplyDelete
  6. @Hanih Borhan teruji dengan orang lain tu memang grrrr....haha

    ReplyDelete
  7. Lesen terbang.lesen terbang..sabaq onie oiii...besa la pemandu malaysia.

    ReplyDelete
  8. lesen L la bagus... itu menunjukkan Lelaki... kalau P je perempuan!

    ReplyDelete
  9. ahha org sume x mau ikot peraturan,,main bedal jaa

    ReplyDelete
  10. kau dah ingatkan aku yang lesen aku nak mampus hujung bulan ni..tq mocik..

    p/s : biarpon lesen aku mati, aku tetap driver n rider terhebat..(ikut kiri kecuali memotong)

    ReplyDelete
  11. lain kali onie pi kat dia kasi lempang muke dia. hahah :D

    ReplyDelete
  12. huiyyooo... garang semacam... huhuhu

    ReplyDelete
  13. aku nk tnye soklan lua tajuk nih.. awat hang nak jd dentis?

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..