Perempuan kalau shopping ...

by - March 04, 2012

Assalamualaikum abam manis dan kakak hensem, okay okay....off radio bio kasi fokus sikit untuk aku menulis,kang kalau aku bukak radio ..telinga tang radio,mulut duk menyanyi,sat g yang jadi mangsa,tangan tatau nak menulih pa..



dah-dah,malaih nak beletiaq pepanjang,sat g ada yang cemuih... patah balik pada tajuk kita... shopping? sapa yang tak suka shoppingkan...shopping tu aku rasa dunia wanita (cecececey) ada duit ada la shopping,ada masa ada la ke fitting room (ops!)


perempuan kalau shopping .. (bincangkan)


  • perempuan kalau shopping mesti akan pilih dengan tepat dan muktamad...
  • perempuan kalau shopping mesti survey harga dengan teliti...
  • perempuan kalau shopping mesti memilih.. samada brand,material,comfortable,price etc..
  • perempuan kalau shopping mesti tak pernah kenal erti letih melainkan duit poket sudah sakit..
  • perempuan kalau shopping mesti nak pandang orang pon tak sempat
  • perempuan kalau shopping mesti akan terjah semua kedai pastu patah balik kat kedai yang pertama dia masuk..
  • perempuan kalau shopping mesti lupakan pada pasangan/kawan..
  • perempuan kalau shopping mesti akan kata 'wei,sesuai ke dengan aku?'
  • perempuan kalau shopping mesti tak reti tengok jam..
  • perempuan kalau shopping mesti tak pandang henpon ...
  • perempuan kalau shopping mesti mata tak sepet..


ampa tahu apa? aku kalau shopping kalau boleh satu mall nak pusing nak tawaf dulu ...apa orang kata tu, survey kononnya... brand tak kisah natang pa..yang penting harga berpatutan kain comei pakai bertambah seri,haha! lagi smart bila sale besar-besaran.. kalau boleh nak tercongok depan pintu mall seawal lepas subuh...


kan seronok kan?haha



tapi sekarang, masa tak menyebelahi aku nak shopping kat mall .... shopping online paling sempat tak pon, jimat masa jimat tenaga..yang tak jimat duit ...mengalir~

kalau shopping kat mall,masa takdak...kalau shopping kat online,duit pulak kena keluarkan lebih untuk postage..tu lah masalah utamanya.. nak try pon tak buleh,kalau besar tak apa,ni kalau kecik nak buat lagu mana? kasi teddy bear pakai? ohnooo....mohon mall times square dipindahkan ke puncak alam please...... please yb,haha....

p/s: wei,ampa yang perempuan tu shopping padia?gaji masuk 2 3 4 hari lepas dah kan? ce share sama tengok...mboihh

You May Also Like

29 comments

  1. seronok nya jadi pompoann.. meawwwww...

    ReplyDelete
  2. onie boleh lar geng dgn mak,kakak aku..haiyaan bikin kematu kaki tau...


    sebenarnya shopping dgn ayahku lg best

    ReplyDelete
  3. nanti buleh la ajak mak dgn kak ang p shopping,hik hok :P

    ReplyDelete
  4. aku kalau shopping lagi cerewet dari bini aku..hehe..

    ReplyDelete
  5. bosannya ikut org rmh g shopping =.= itu dia tgk,ini dia tgk,sana belek cni belek.beli nya x pun,x puas hati.

    ReplyDelete
  6. haah segolongan laa kite !! pantang ade sale mesti nak shoping . tapi shoping dengan perempuan ta dapat dipisahkan . kan ?

    ReplyDelete
  7. pompuan and shopping sdh lumrah alam ibarat irama dan lagu:p

    jadi nikmatilah!:)

    ReplyDelete
  8. aii terasa taw dgn entry ni... :P

    aii kaki shopping jugak! :D

    ReplyDelete
  9. hahahaha takyah ckp pompuan la.. gua pn gila gak shopping ni.. huhu tapi sebab terlalu memilih, so barang yang dibeli t msti sikit

    ReplyDelete
  10. Perempuan dengan shopping mmg tidak dapat dipisahkan.. haha..

    ReplyDelete
  11. laki shoping.. plan ape nak beli siap2.. jumpe, amek je xyah survey.. bayar.. setel.. senang hati ^__^

    ReplyDelete
  12. sempuan mmg suka shopping.. kalau shopping tak ingat dunia.. kuar2 je mall eik!! gelap dah hahahhaa

    ReplyDelete
  13. onie...ira xda gaji lagi tp nak shopping gak..

    camne?????huu

    psss : meh naik kereta meh..hee

    ReplyDelete
  14. kalau aku... x larat wei.... x larat...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  15. shopping? erkkk... fobia nak sekat kemahuan perempuan nak bershopping...

    duduk dekat tempat jin bertendang, mana nak ada mall...

    ReplyDelete
  16. sesungguhnya shopping itu membuatkan diri bahagia,haha :P

    ReplyDelete
  17. perempuan dan shopping mmg xdpt dipisahkan.pengsan tnggu berjam2 pilih something

    ReplyDelete
  18. shopping benda yg bahagia dlm hidup hahaha! tapi kalau duet dah sengkek, hmmm pejam mata jelah.

    ReplyDelete
  19. baru lepas shopping semalam!..muahahahahha!!

    ReplyDelete
  20. haha...perempuan kalau da shopping...macam ada extra stamina..tak penat langsung walaupun da tawaf satu mall..heran2..heee~

    ReplyDelete
  21. tunggu nanti akak nk soping puas2.. wehuuuu :p

    ReplyDelete
  22. shopping adalah terapi yg sgt menyeronokkan... kan.. kan... onie.. :D

    ReplyDelete
  23. shoping xegt dunia..hehehhe

    indah sungguh lau bershopping..hahhaha

    ReplyDelete
  24. pompuan mmg cmtu..hahahaha





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  25. jawapan saya, semua dia atas. hahaha..memang betul pun. hahaha

    last week puas shopping kasut. Bata buat stok clearance dua pasang RM 10,
    dah last day ti 4 pasang RM 10, ada RM20. now dah habis.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..