persiapan perkahwinan....

by - March 14, 2012

Assalamualaikum anak-anak mocik...aihhhh,aku rasa makin lama makin bosan dengan blog sendiri,makin merapu jaaa... ayat yang aku guna kat dalam blog ni dah la ramai hat kata serupa samseng,nak pulak header macam orang ganas (ganas lah sangat)...walhal aku ni orangnya ayu-mayu gituwwww...tapi saipa ampa duk kata aku lagu tu? tacing ah gini !

sat,tajuk tak menahan kan,huhu...

okay-okay,ni namanya merapu dah ni,berbalik pada tajuk kita la nohhh.... persiapan perkahwinan...memang semua nak kahwin,tapi cukup ke duit?cukup ke masa?cukup ke ilmu? yang paling penting....dah ada ke pasangan ke? makcik ni nama je makcik,tapi single lagi ni (macam ptuihhhh je aku duk promote diri sendiri,what the frog) .... so,tadi lepas borak-borak dengan mak aku dengan auntie aku sorang ni, bertanyalah auntie aku akan "kaklong,kata nak buat majlis tunang kaklong kat rumah su,tapi bila?" ...aku jawab.. "pasangan tade lagi,dah ada terus je langsung"



jawapan aku taknak ngalahkan? haha... okay la, lagu ni.... auntie aku pesan, nanti nak buat majlis toksah la duk vavavom sangat,kalau bolehh...mekap artist, pelamin,makanan,baju bersanding,baju persalinan sdn.bhd...


paham maksud sdn.bhd?



  • mekap artist tu aku sendiri lah...
  • pelamin auntie aku kata nak guna buaian yang anak dia duk buat main selalu tu haa...
  • makanan toksah duk katering2 bagai,tak meriah katanya..haha...rewang baru meriah,katanya lah..
  • baju bersanding tibai baju dia masa kawen ritu..
  • baju persalinan pulak tibai baju tok mek dengan makcik-makcik aku yang lain...




haiyaaaaa, ni memang kes save bajet beno ni wahai auntie ku,haha..... dah tu kompang pon nak guna persatuan anak-beranak menggunakan beledi ke ? aigoooo -..-"


dah la dah la,malas duk gatai sangat ...sat g hat baca ni mula la duk muntah hijau...duk kata aku ni gatai meqela... mencik....


ce teka mocik onie hok mana satu? (soalan bijaksana-..-")

p/s: besok malam lepas balik keje terus balik kelantan... rindu nak pakai baju tok mek aku,rindu nak towah kebun atok,rindu nok main kejar-kejar dengan kambing,rindu nak keno ngepek dengan tok,rindu nok tido beloh mek kito.... pahtu rindu nok dengar tok beleber,hikhik...... jumpa esok wahai kelantan..mesti tertanya-tanyakan nape la aku balik kelantan tetiba...okay,stay tuned ye anok-anok


[/s: bulan ni la bulan paling busy ....hadiah pemenang giveaway pon banyak hutang lagi,sorry ye korang, berikan masa untuk onie..bulan ni onie busy sangat...harap korang faham

You May Also Like

18 comments

  1. macam ku kenal org yg pkai bju wane itam tu..hahaha...
    ade gak die sesat kat sini ek..wakakaka~

    ReplyDelete
  2. macam ku kenal org yg pkai bju wane itam tu..hahaha...
    ade gak die sesat kat sini ek..wakakaka~

    ReplyDelete
  3. amboi kemain save baget., tp zaman skang ni mmg kne save pon ., brg sume mahai nok...uit onie., balik kmpung hati2 noh :D

    ReplyDelete
  4. Untunglah muat dengan baju makcik. Hehe :D Kawan Shag nak nikah bulan 4 ni banyak orang sponsor. Ingatkan artis je dapat sponsor rupanya orang biasa pun dapat. Gila save budget :D

    ReplyDelete
  5. @Puan Besar Shag Yahaya kawan awok tu agaknya femes kot?tu yg dapat sponsor byk tu,hihi

    ReplyDelete
  6. pergh, tang save bajet tu, sokong bebeno la gamoknye.. :D.. ok, jan lupa bagi kad jemputan tau.. :D..

    ReplyDelete
  7. sy tak dapat teka lah cik onie hok mana satu? -..-

    ReplyDelete
  8. hamboi-hamboi..macam meow lak yg kawin..:)

    ReplyDelete
  9. ini macam nak kawen ala koboi je ni...

    ReplyDelete
  10. onie onie. ko kejar kambing, lembu,kerbau sume..tsk tsk tsk...terhau wehh...ko bw kat blog kitrg dulu..sayang onie deep deep. hehehehe..

    thanks for the vore bebeh. lap u lah..!! ♥♥♥

    ReplyDelete
  11. @Hanie Dew tok aku sorokkan abih lembu kambing depa,takut kena ganyang dengan cucunya,haha.... love uols :))

    ReplyDelete
  12. Well,at least afterwards u can spend what u have on honeymoon,necessities 4 living together & etc.i think that's what she tries 2 tell.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..