selesai police report...

by - March 09, 2012

Assalamualaikum sahabat... semalam sangat tension dengan kerja...harini aku meyakinkan diri lagi untuk terus kuat semangat supaya hati aku terus mahu bekerja.. dan apa yang terjadi pada aku harini adalah satu pengajaran untuk aku supaya lebih berhati-hati lagi...



aku sebagai staf di tempat kerja sangat bersyukur kerana tiada apa-apa yang berlaku,cumanya kerugian company kami... manusia muka suci hati busuk, agama di ic adalah islam tapi pukul 12 lebih iaitu hari jumaat masih melakukan perbuatan terkutuk...


aku sangat bersyukur kerana aku tidak cedera... ditempat kejadian hanya aku seorang dan masa itulah kejadian berlaku... aku rasa seperti tidak dapat memikirkan apa yang patut aku lakukan..sangat la bercelaru dalam fikiranku,jika di imbas kembali.. masyaAllah,manusia ini...dahaga sungguh, tidak fikir yang mana baik yang mana jahat...


aku berharap, 'suspek' akan menerima hukuman dari Allah swt..tidak di dunia tetapi pasti di akhirat kelak,aku bukan berdendam,tapi tipu kalau hati tidak sakit... aku macam tidak percaya ..pencuri ada di depan mata aku sendiri, alhamdulillah..police report sudah selesai petang tadi...

jangan guna nama ipta sebagai penipuan... jadi manusia hati mesti mahu keras,sentiasa berhati-hati dengan sekeliling... jangan terlalu percaya dengan manusia yang punyai hati yang busuk... terima kasih atas kerugian ini...



bersyukur sangat aku tidak dicederakan..trauma sampai sekarang :(


p/s: inspektor tadi sangat serius,terkatup abih mulut aku.....sebab apa?? sorry ,tak boleh terlalu detail :(


You May Also Like

17 comments

  1. nk citer tapi tamau citer yang aku geram nih.... he he....

    ReplyDelete
  2. jangan risau,onie dalam keadaan yg ok...cuma trauma sikit........nak cite panjang buleh,tapi face to face...huhu

    ReplyDelete
  3. apa dah jadi onie ku syg...

    trauma :( tetiba tumpang sedih neh..take care syg..

    ReplyDelete
  4. wat happen huh? beromputih lak aku.hihi..ko nak cerita biaq jelas la mocik..

    ReplyDelete
  5. amboi. semoga dia terima balasan nyauuu!

    ReplyDelete
  6. mek ok dop nie....bahayo nyo..sabar deh....humm

    ReplyDelete
  7. hari ini mata dan teliga harus terbuka luas2 ...

    ReplyDelete
  8. kenapa nie onie..okay tak nie..
    agak tak cool ambik wuduk k..:)

    ReplyDelete
  9. Syukur Alhamdulillah tak ada yg buruk berlaku kat Onie. Nyawa masih di kandung badan, tu dah lebih dari cukup kan sayam. Harap suspek di hukum Allah ;)

    ReplyDelete
  10. ihh aku takleh nak figure out lah apa yang terjadi . hahhahaha

    ReplyDelete
  11. Alhamdulilah onie selamat..
    take care dear

    ReplyDelete
  12. apapun take care dear wherever you go & whatever you do....

    ReplyDelete
  13. onie kenapa..kwn ofis tu curi brg company ke?

    nsb baik onie slmt..alhamdulillah

    ReplyDelete
  14. wahh syukurlah akak selamat..
    jgn troma troma eh akak ^^

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..