test JPJ aku sempoi~

by - March 26, 2012

tak nampak ye klik ajerrr

Aku bangun pagi, ambil sedikit protein tambah pulak dengan karbohidrat umtuk tujuan ke test JPJ, orang kata kalau nervous tak boleh makan banyak,tapi aku lain,makin nervous makin makan banyak,hoho...

nama aku pon kena panggil...group 1 untuk test jpj moto ! terus terpa helmet bulat yang tidak punyai wizer dan moto suzuki yang ekzosnya sekali presssssss serupa nak runtuh bumbung kandang kambing umah tok aku...


yee, pasti tertanya kenapa aku letak gambar kat atas tu.... aku syak mesti ada yang tengah belajar macamana nak tongkat dua moto kan...hiks! ini hal yang begitu serius bagi aku, sebab time JPJ aku tak reti tongkat dua,maklung la..moto suzuki tu berat nak mampuih (alasan),sekali aku pegang sebelah mau tak terbalik,nasib hati pegawai JPJ itu baik hati..ikutkan memang failed,eh failed eh? tah!haha


test JPJ la paling sempoi, sebabnya biarlah rahsia *salu cerita tak abih kan aku ni?haha* aku dah terasa yang blog aku ni terlalu gegirl..polka dot katanya...

You May Also Like

26 comments

  1. haha....ada jugak yg mencari keyword tu ye onie...mungkin nak belajar kot cara tongkat dua motor...haha~

    ReplyDelete
  2. putry pulak time test jpj ade masalah nak start motor.. putry tak biasa guna start manual,,, biasa gune stater.. then baru nak start motor.. motor dh terbalik atas putry.. pas tuuu jpj bagi last sekali test then die bagi mootor baru yang ade stater sbb kaki putry tak leh start motor time2 ye la cedera kata kan.. hihi alhamdullilah lulus wakakaka putry done folow sini yang ke 2923

    jom ke entry ni >>
    adehhh asyik lupa hari je... tak tau la ape problem nye... jemput kesini la nak tau lebih lanjut http://luahanhatiseoarangperempuan.blogspot.com/2012/03/asyik-lupa-hari-je.html

    ReplyDelete
  3. err... DN xpernah test JPJ motor so xtahu menahu langsung pasal tongkat dua ni. huhu..

    ReplyDelete
  4. hahahaha. mesti berat gila. kak onie tuh dah lah kurus, nak tongkat dua motor tuh. kikikikiki

    taknak amek lesen kerta ke? ke dah ada? :P

    ReplyDelete
  5. lesen kereta dah ada,tapi dah 7 bulan tak pegang stereng,maklung la...kereta abah kereta sdn.bhd...tak boleh ditukar pemilik,muahahahaha... (padahal takut nak bawak kete,lalalala)

    ReplyDelete
  6. x akan pernah ambik lesen motor. takut. hehe

    ReplyDelete
  7. kalau kau senyj sikit je kn..
    dari failed boleh jadi lulus kot
    haha ^^

    ReplyDelete
  8. kenapa tak tanya je kak cikgu yg ajar tu mcm mana nk tongkat moto, ni nk google jugee yee. hamboi. hahha

    ReplyDelete
  9. pocket tahu,
    si pemeriksa suruh kamu kuar tempat tu skali, then tak sempat ke jalan raya lagi, dia dah suruh kamu pusing balik ke dalam pusat belajar keter tu, terus dia paskan kamu...
    (Ternyata senyuman mu berkesanlah)

    pocket tahuuuu..

    pocket lah abang JPJ tuu:)
    (Iyoooooolaaahhh!!)

    ReplyDelete
  10. serius klako...
    tonngkat dua jpj....
    memacam keyword eh...

    ReplyDelete
  11. abah tak kasi kami bawak moto -,-"
    jangankan amek lesen, nak naik moto ngn mmber pun susah.
    tapi abah dah kasi keta sebijik. hehe.

    ReplyDelete
  12. halamak.. pakcik tak habis skodeng lagi!!!

    ReplyDelete
  13. mesti ko g0da abam jp tu kan
    tu sebab leh lulus

    ReplyDelete
  14. Shag aritu test JPJ keta, tak makan. Tak lalu langsung. Tapi lepas test terus p melahap big mac. LOL LOL :P

    ReplyDelete
  15. time test JPJ akak lulus tang tongkat dua tue tau dak... bangga sekejap makkk..kihkihkih

    ReplyDelete
  16. wah ... lepas ni merempit je la ko ni.... huhuhuhu...

    onie... mlm minggu ni... dataran shah alam...
    kehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
  17. Senang jer tu.. Pejam mata pun boleh.. haha...

    ReplyDelete
  18. uncle jonni: ajak race pa?hallo...i bawak moto 40km/j..kbai,haha

    ReplyDelete
  19. amboiiiiiiiiiiiiiiiiiii,ampa masuk bakul angkat sendiri noh,haha

    ReplyDelete
  20. tongkat dua macam mana tu? aku tak penah bawak moto,apatah lagi ada lesen moto. sangatlah tidak ketahuan :D

    ReplyDelete
  21. errr..tak ada lesen..& errr...tak pnah pon blajar mcm mna nak angkat tongkat dua moto...hihihi

    ReplyDelete
  22. test JPJ??? best ke test ko onie. citer tak abih ni la ni...

    tongkat dua moto tu cemana. aku tau bonceng je. nak bawak aku tatau. apatah lagi nak tongkat.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..