apartment punya hal~

by - April 19, 2012

keluar kereta kena naik tangga dulu sebelum sampai rumah,


nak turun pun serupa begitu,

baju jatuh dari jemuran turun dengan muka terpaksa *kan dah tak ikhlas buat kerja*

shopping suka hati je amik tu amik ni,sekali nak bawak naik...kau! termenung dulu..

dah sampai kat kambinghini, raba poket seluar,eh..kunci! lupa nak bawak turun,naikkkkk pulak..

kung kang kung kang kat dapoq....yang jiran..."weiiiiii,kau masak apa tu sampai kuat beno bunyinya?"

1 apartment 1 aerial, cuba cakap rumah apartment mana yang tv dia okay je tanpa gangguan yang datang dari aerial... semua abih guna aerial kat dalam...

parking kereta sape cepat dia yang punya,tapi apartment rumah aku tak, 1 rumah 1 parking,dah siap bagi awai-awai..tapi ada yang bengu jugak..nak ambik parking orang... mata letak kat tapak kaki kot...

dah onie? cukup kau bebel? kira kau kena bersyukur... bersyukur apa yang ada,jangan selalu mengeluh je, ada jugak rumah, daripada orang yang tidur di tepi jalan,stesyen bas... kau tak tahu onie..so,bersyukur dengan apa yang ada...




p/s: nasi kalau tak hangit tak boleh eh? asal aku masak je hangit,asal hangit je aku..... majuk ah gini,taknak masak dah! haha

You May Also Like

23 comments

  1. biasa apartment memang macam tu. orang-orangnya suka amik tempat parking orang kekadang.

    ReplyDelete
  2. tulah, kalau onie senang je..abah keluar kan kete nak p keje,dia buh moto kat tempat parking...nak buat cane,degilllllllllllll org sini ni..semua apa daaaa

    ReplyDelete
  3. tangga tu mmg terpaksa pasrah la onie., ko dok tingkat bape weh.,, mohon apply lif kehkehkeh

    ReplyDelete
  4. tingkat 4..... mabeles wei....angin kuat

    ReplyDelete
  5. Hoo...mmg kalau tinggal umah tinggi tinggi masalah gini biasa.tp tang paking tuuu..mmg org yg tak bertamadun betul

    ReplyDelete
  6. memang tak bertamadun ponnnnn....

    ReplyDelete
  7. tapiii, sapa tak marah org ambik parking hak milik persendirian kannn -__-

    ReplyDelete
  8. yee oniee. bersyukur onieeee :0

    ReplyDelete
  9. oke lagi tu onie.,ko kn sukekn cabaran hahaha

    ReplyDelete
  10. so besyukur la. belanja aku steamboat pon salah satu cara nk bersyukur ok

    ReplyDelete
  11. naik... turun... naik... turun...
    nak mkn nsik hangit.... x jd...

    makin kurus la lepas nih...

    kehkehkehkeh

    ReplyDelete
  12. Ehhh hah entri nasihat diri sendiri nie eheheh bagus ;P Ehh suke berangan kot time masak tu ehehehe

    ReplyDelete
  13. Shag dulu duduk kat rumah sewa, sidai baju mesti ada hilang. Penyidai luar rumah. Salu sidai time p kelas. Sama ada hilang kain je tak pun baju je. Tak peernah hilang sepasang. Sakit nya hati~ HAHA :D

    Nasi hangit ? Kurang air kot ? Tak pun lepas ni Onie kacau nasi bila mendidih :P

    ReplyDelete
  14. mila suka rumah teres sebab kereta boleh park dalam garaj.pastu kalau shopping bole bawak barang terus ke dalam rumah.

    ReplyDelete
  15. macam-macam masalah rupanya kalau duduk apartmen ye? bersabar ye! peace~

    ReplyDelete
  16. nasi hangit?? xleh kawen ar ko!!! kah3..
    syukurla ad umah onie oii muahahaha

    ReplyDelete
  17. hihi...entry emo ke arini....sronok duduk kt apartment..byk jiran...

    ReplyDelete
  18. kekekeke

    kite merasa mende yg sama
    so wat dekkkk je
    maleh nk pk dh
    hehehehehe

    ReplyDelete
  19. masak nasi gune periuk elektrik la syg oi. hehe
    takkan hangit ag kot ?

    ReplyDelete
  20. aku tak pernah duduk apartment,best tak onie..

    masak nasi pun hangit..meh belajaq kat ceq..aku chef beb part nasi nih

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..