buat blog sebab duit?

by - April 10, 2012

Assalamualaikum tok,nek,cu,brother,sister....masuk hari sabtu dah kita noh,sat ja masa berlalu, menghitung hari,detik demi detik...phewww,pahal kau nyanyi onie? ingat nak buat rilik lagu pa,huu..


dapat sekantung lagu ni pon orait gak noh,buleh open table kasi lu orang minum
air kosong, setai gak...hirup budu sebotol dua dulu kan,ekeke...



tudieenn,nak buleh cerita pon dan lagi duk merapu noh onie,huhu...gini gini aku nak tahu jugak la ampa-ampa semua ni buat blog sebab pa eh? adakah sebab duit? wei gila, duit tu tak boleh bawak ke kubur la...okay,tu aku tau..tapi di muka bumi ini,takdak duit payah... kuruih la tulang aku kalau takdak duit,huhu...


tu hiduppppppppp ..ni kita sentuh satu persatu dulu noh wahai adik onie ku sayang, kita sentuh DUIT VS BLOG...aduuu,vs vs bagai lak kan,huhu.....



ada orang kata buat blog for fun,okay...boleh diterima pakai..
ada orang kata buat blog sebab suka-suka...boleh diterima pakai..
ada orang kata buat blog kalau sebab duit memang dah lama dia katup blog...boleh diterima pakai..
ada orang kata buat blog lebih seronok dari bercerita kat orang yang buat dek..boleh diterima pakai..
ada orang kata buat blog sebab hidup terlalu bergaya untuk dibiarkan begitu sahaja tanpa orang lain tahu... amboi,hehe....
ada orang kata buat blog sebab nak join contest..dan dari dia join contest tu boleh la promote blog dia...pon boleh diterima....



tapi zaman sekarang ni, buat blog sebab duit kan?haaaaa..baik ngaku cepat ! ekekekeke.... ada tu ada,tapi tak ramai la kan... so, kalau ada yang tersentap dua tiga inci tu mohon maaf la noh,hehe..aku dulu duk kira duit je,tapi lani dak aih, duit itu boleh dicari dengan hasil peluh sendiri, menaip tak berpeluh pon,tapi buleh la sampingan gitewwwwwwwwwsambil menyolam,sambil minum ayoooooooooo,ekeke....aku tabik sapa yang tak buh iklan kat blog dia,muehehehehe....

ramai yang cover line...termasuk aku,tapi tak la menunjuk sangat,haiyoooo...ni income tak masuk kecoh satu bando,krooooohhhh ..happy weekend,ekekeke
majulah sukan untuk negara ! *tetiba*



p/s: ingatkan nak update seminggu sekali,tapi tak boleh,tangan ni keje nak bercerita je,huhu...

You May Also Like

31 comments

  1. sy berblog sebab sy... sy sunyiii. sbb tu sy suka baca cerita org lain. cewahhh. hahah

    ReplyDelete
  2. berblog sebab suka-suka..ngeh3..=___="

    tapi sambil menyelam sambil tu la minum air...lolzzz..:P

    ReplyDelete
  3. syaz dulu masa mula2 berblog sbb fun jeh. bosan. dah lama2 ni, nak dapat duit sikit sebab tengah sesak. huhu. tapi, bersyukur jeh apa yg dapat skrang.

    ReplyDelete
  4. hehe....alasan diterima :P

    ReplyDelete
  5. singgah sini~~~

    niat buat blog ni sebab nak kongsi ilmu....

    ReplyDelete
  6. mse memule sje2., dah knal nuff mule mate duitan., pastu fedap lmbat sgt earn kahakahkah., so skang blogging for fun.,

    ReplyDelete
  7. kan... just for fun kebebeh.... duit tu kalau ada,ada la kan... isu biasa ni,hehe

    ReplyDelete
  8. Bukan la duit tujuan pertama & utama buat blog.. tp kalau org nak bg apa salahnya kita menerima jadi pacak la iklan yang tak seberapa org nak clik tu kat blog sesambing dok menconteng arang ke muka blog.. kekekekekeke

    ReplyDelete
  9. sambil menyolam,sambil minum ayooo,rezeki org nk kasi kita tadah je kan.... tapi bukan ini lah objektif utama kita utk blogging kan,ekekeke.....














    aku ni serupa takdak cerita len nak cerita, haha

    ReplyDelete
  10. klo sbb wet pon ssh la. mostly kite student ta kan hari2 na update kan? ehehe.. klo ta update no income.. tp ta kisah la.. more prefer to story2 :))

    ReplyDelete
  11. ada kawan kita tu dia gila duit,dia berblogging pun sebab dia nakkan duit,-,-

    eh ada juga nak berblogging nak jadi femes,kehkeh

    ReplyDelete
  12. ramai sebenaqnya konco blogger yang berblog sebab duit .. tapi ramai yang cover line .. kalau betul bukan sebab duit , sila turunkan segala iklan yea .. wat? saja suka2? kemon laa .. huhu

    jemput mai blog naa ..

    http://www.inikisahtia.com/

    ReplyDelete
  13. tak tak :P,,haha,,mira x letak pon nuff,,or chup2...dulu penah letak,,tp lame3,,rase mcm xbest la,,bloging sbb nk duit,,so buang trus nuff

    ReplyDelete
  14. Berblog sebab kesepian tiada teman hidup sobsss. hahaahahaha.

    ReplyDelete
  15. aku berblog untuk melepaskan air di kepala... eh?

    ReplyDelete
  16. nak jugak belajar buat duit dgn blog..tp xreti..sapa reti..sedekah la ilmu ckit..

    ReplyDelete
  17. Yes, for me, blogging for fun n writing is one of my passions :)

    ReplyDelete
  18. that's why la onie tabik sapa hat tak buh mana2 advertistment,ekekekeke....

    ReplyDelete
  19. aku nak duit dari blog ko boleh? hahaha

    secara jujurnya dah lama gile aku tak cekk nuff.. motip? haha ~.~

    ReplyDelete
  20. apsal ko x masukkan komeng aku sekali

    ok fine

    majok satu hari dgn ko

    ReplyDelete
  21. tu yang semalam punya la,kau kan baru komen tadi,miahahaha

    ReplyDelete
  22. berbelog sbb nak menulis dan terus menulis..hehe =)

    ReplyDelete
  23. haha ko ada msa nak blog, so bagus la.. aku nak spend masa sejam tuk blon pun tak sempat. ni pn ada sikit masa nak bw.. so sapa2 yang dlm bloglist tu je aku sempat terjah

    ReplyDelete
  24. saya berblogging sbb mak saya suruh.....

    ReplyDelete
  25. tak menahan la kau ni,haha

    ReplyDelete
  26. first of all aku nak sentap ni aku nak sentap hahaha

    aku dlu masa mula2 sja sja nak berblog..

    pastu aku jumpa entry, yg cakap pasal duit.. pastu aku pun nak jugak..

    after all sebnrnya kalau nak dapat duit drpd blog u have to spend more time on it, specially those yg entry SEO.. trafik kena maintain dan tarik minat pengiklan..

    but those yg memng nak buat business blog for butik or what so ever.. they just need to attract the buyers or els u become the pengiklan..

    simple, u need extra money? u need to extra works..

    nothing wrong with jana duit with blog.. infect it is good thing rite, as long as dia halal, betul tak.. setuju tak dengn aku wahai cik onie.. cepat cakap setuju.. cepat! hahahaha

    ReplyDelete
  27. aii abuuuu,panjangnya kau karang esei,haha... nak duit lebih kena keje lebih la,haha... aku setuju gak apa yang kau kata wahai cik abu,measeh cik abu sebab sudi luangkan masa karang komen tu,miahahahaha :P

    p/s: kau balas dendam kan?haha

    ReplyDelete
  28. sy berblog, sbbbbbbbb taktau nk buat apa kat rumah~ hahaha :D

    ReplyDelete
  29. haha...ramai yg tersentap ni onie...kah3~

    > motif buat blog ni berubah sejak mula2 buat dulu...duit tu ada la..tapi sekadar sampingan je la...den ni kalau kat luar mr shy..kat blog je la den boleh melalut..haha..boleh terima ke alasan tu onie..hee~

    ReplyDelete
  30. mcm pnah tgk je psl buat blog nak join contest tu wuahahahahahahaha

    ko mmg sgt "apa kata survey" kan!haha

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..