hati tisu minggu ini~

by - May 31, 2012



BESAR?

Haaaaaaa, status, ayat tweet segalanyalah kira nak sedih je ! c'mon onie, hati mesti mau keras woooooo... tak ceria hari kalau duk sedih bagai...kan onie?




so di sini ada sedikit tips mengembirakan hati yang sengsara, makan hati,kecewa dan sedih...... cheawahhhhh!(okay aku main copy je kat notes facebook sape ntah untuk tujuan aku gembira balik,ahak!)




  1. Latih Minda Melupakan Kenangan Pahit.
  2.  Buang Sikap Risau.
  3. Belajar Rajin Bersyukur
  4. Belajar Menjadi Pemaaf.
  5. Ketawa, ketawa dan terus ketawa.
  6. Ubah Fikiran
  7.  Hati Mesti ‘Keras’.

Sebelum masuk tidur, set minda untuk jadi ceria pada keesokan harinya. Lafazkan dengan nada berbisik. Relaks, jangan terlalu mendesak diri.

Selepas bangun tidur, katakan pada diri ini adalah hari yang baru untuk Anda.

Tekadkan diri untuk menjadikan hari yang baru tu hari yang baik, sungguh baik, sebaik yang mungkin dari hari yang sebelumnya..... :)






p/s: anda boleh onie,hahahahahahahahahahahahahahahaha.....(ketawa dan terus ketawa katanya :P

You May Also Like

11 comments

  1. chill la okay! fikir perkara yang seronok je, nanti hilang la sedih tu. hee :)

    ReplyDelete
  2. Nk lupa tu ambil masa..so take your time :) jgn push diri sgt,relaks :) eh ada tips lah dlm entri ni :DD

    ReplyDelete
  3. num 5 and 7 itu wajib buatlah! baru hidup bahagia. :))

    ReplyDelete
  4. thank you semua beri semangat kat onie,hihi... haaaaa, zuannnnnn... lempang takmau,lempeng mau,haha

    ReplyDelete
  5. okay okay jgn sesedih lagi kak onie, nanti tak comel tau :( nak sentiasa tgk kak onie kita ni bahagia & cuteee selalu~ :D

    ReplyDelete
  6. try nak buat2 xsedey tp tersedey gak....so mcm ne tue?...:p

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..