Gigi

by - June 03, 2012

Kesihatan yang baik merupakan anugerah yang tidak ternilai dari Allah swt.

Adanya sakit kerana ujian dari-Nya.

Itulah,

sepatutnya jaga gigi dari kecil tapi engkau hiraukan.

sekarang?

Sakit gigi ini lain.




Ada duit ada masa ada dentistnya.

Tapi kenapa engkau tidak bertemu sahaja?

mungkin engkau tidak dapat melawan perasaan takut engkau itu.

mungkin,hmmm..

Aku pun punyai perasaan yang rendah diri dahulu kala.

Tapi baru aku tahu,

biarlah apa orang nak kata tentang diriku.

Yang penting aku adalah aku.

Bukan engkau yang tanggung kesakitan itu,

aku yang tanggung.

Oleh itu, jaga gigi anda dan jaga kesihatan anda...










p/s: perit woiiiiiiii, 2 hari tak dapat makan makanan yang keras... bubur pun syukur alhamdulillah.. ulser+ gigi semakin sakit ... itulah,disuruh jumpa dentist hareemmmmm kau nak pegikan onie,huhu... takut~

You May Also Like

19 comments

  1. ish3....kesian nyer!!! pegi la jupe dentist !

    ReplyDelete
  2. aiyooooo... mmg sakit wei... siap denyut2 tu yg x tahan... huhuhuhuhu.

    pegi je dentist... mana tau doktor nya kacak dan hensem dan bujang...

    ReplyDelete
  3. @Uncle Jonni dentist yang kacak+bujang tu yang buat den segan....tak pasal-pasal kena gelak... penah terjadi tau,haha

    ReplyDelete
  4. Jom jumpa dentist.. Aku teman sampai depan pintu jer... :D

    ReplyDelete
  5. hehe
    sian dia sakik gigi eg
    get well soon :D

    ReplyDelete
  6. sakit gigi memang menyakitkan.. gi la jumpa dokter cepat2.. kang melarat pulak.. huhu

    ReplyDelete
  7. jumpa dentist memang cuak. tp dah nak buat mcm mana, dah sakit kan, pergi je la jumpa dentist. kang lagi melarat kang

    ReplyDelete
  8. sakit gigi dapat pahala. hihi

    ReplyDelete
  9. kak hope kuat ya kak, baru2 ni pun aisyah kena ulser. mmg pedih nak mkn pun susah tp skrg dah okay ;D

    ReplyDelete
  10. Confirm sakit gila T__T

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/judge-by-its-cover.html

    ReplyDelete
  11. ce try pakai gigi lembu lak... confirm tak sakit lagi dah...

    ReplyDelete
  12. suruh abah ko lempang sampai pengsan...pastu baru jumpa dentist :D

    ReplyDelete
  13. Eik! Masih tak pegi lagi..ingtkn dah pegi.. Apa la, keras kepala betol dia ni...

    ReplyDelete
  14. yup.. mak aku selalu pesan, jage gigi .. keluar duit sikit pi cuci gigi kat klinik.. nanti dah rosak, poyah nak jage..

    InsyaAllah, kalau ade masa aku nak wat gak...

    ReplyDelete
  15. p klinik cepat!! sakit gigi ni bkn leh biaq. seksa kot sakit dia.

    ReplyDelete
  16. mak aih onie ngan ulser ..adoi lagi perit..akak gg bongsu x habih2 kuar..member suh g jumpa dentist xmo nnt kena wat minor operate..

    ReplyDelete
  17. pegi cepat!! jgn nk tangguh2 lagi

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..