Interview paling susah dari exam?

by - June 08, 2012

Cakap sahaja tentang interview semua keluh kesah, ada yang sanggup tidak masuk ke bilik interview,ada yang sanggup tidak hadir..walhal,ini adalah masa depan kita semua.. tidak senang untuk senangkan ...


betul ke interview paling susah dari exam? jawapan sebenarnya interview senang exam pon senang,terpulang pada individu jika ada persediaan dalam diri pasti tidak keluh kesah dan sebagainya. Nak ambil exam/interview esok,esok juga baru nak prepare? for sure, u not confident when u meet the interviewer. FOR SURE NOT!


dengan itu, pelbagai cara yang harus kita lakukan,antaranya:-

  1. Apa perlu buat sebelum mohon kerja?
  2. Buru kerja ikut pendekatan maya.
  3. 4 perkara yang korang mesti tahu sebelum menghadiri temuduga.
  4. Temuduga:kenapa perlu takut?
  5. Yakin dan jangan gabra.
  6. 7 tip menghadapi temuduga.
  7. Temuduga: Bagaimana kamu bersedia?
  8. Rahsia berjabat tangan.
  9. Tip tarik perhatian Penemuduga.
  10. Persediaan diri sebelum dan selepas temuduga.

banyak kan? tapi mampukah kita mendapatkan kesepuluh cara di atas? jawapannya ya anda mampu...hmmm,tapi bagaimana?


jawapannya, ada pada kamu semua..nak atau taknak sahaja :)


mungkin di atas ini adalah ringkasan bagi saya,jika ingin detailnya beritahu,insyaAllah saya akan berkongsi.... Alhamdulillah, saya dipanggil untuk interview kali kedua di salah sebuah company, and i try my best,insyaAllah .. i will learn from mistakes,feel of confidence onie..


jika ada tips untuk dikongsi,silakan :)



Bosannya! Jam lagi!! Nasib baik ada Body Natur... ;) sini
Mustahil korang akan makan penyu yang hampir pupus, mengapa pula makan telurnya? sini
The Reds have spoken. Time time to elect a winner... sini
Tiket, pasport, dompet dah ada! Apa lagi yang perlu sebelum berangkat pergi melancong? sini

You May Also Like

13 comments

  1. sebenrnya bergantung sama ada orng tu bersedia atau tidak.. kalau persediaan cukup maka semunya macam kacang aje hahaha

    ReplyDelete
  2. awat blog hang ni nampak lain.. lebar dan ada pokadot..tajuk pun lain, ingtkan blog siapa tadi hahahaahahaha

    ReplyDelete
  3. @ABU betul abu, sebenarnya persediaan itu penting yang teramat sangatkan :)



    nampak lain eh? aku mang la,suka sangat tetuka,huhu...

    ReplyDelete
  4. tips interview, prepare dri segala segi.. yeayyyyy good luck

    ReplyDelete
  5. gelabah cheq oii mau interview.
    dpt plak soalan2 yg tak trmasuk dek akai..naya oo! haha

    btw, all da best onie!
    condifent oke :p

    ReplyDelete
  6. bila dah pernah pegi sekali, dah rasa macam mana, baru la tau keadaannya. and rasa tak patut nak cuak sangat sebenarnya. :)

    ReplyDelete
  7. aku dah pernah interview 4 kali... empat2 dapat... tapi yang dipilih hanya 3...

    ReplyDelete
  8. intebiu intebiu ni mmg neves ah walaupun persediaan rapi dh ponnn di buat. haihhh

    ReplyDelete
  9. bab ni mmg aku lemah lutut hahha
    btw all the bast onie!

    ReplyDelete
  10. tak susah dengan apa yang disangka..yang penting yakin..

    ReplyDelete
  11. gelabah bila kena psiko masa interview...bersedia lain ditanya lain. tapi kalau dah yakin apa2 pun boleh.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..