Thank you Nuffnang :D

by - June 26, 2012




First of all, thanks for nuffnang invite me to Nuffnang Premiere Screening-Brave ! serius enjoy yang teramatnya sangat semalam,rasa hari ni pun macam duk dalam panggung lagi,maklum la kira hari ni hari ke-2 aku tengok wayang setelah 3 bulan lamanya (padahal tak la lama sangat) tak tengok wayang,kehkehkeh.. hari yg ke-1 (mcm pelik aku taip hari ke-1,haha) tu dimana ahad baru ni,aku tengok cerita abraham lincoln - Vampire Hunter, lazat berkrim jugak cerita tu... 4/5 aku kasi:D




thanks for the tix ! kalau ada invite la lagi,kehkehkehkeh... staff baru tu hensem! auwwwwww :P


oh ada lagi ada lagi, flyers blogopolis,okay yang tu aku tak mampu poie sebabnya entrance fee teramat la mencecah sehingga ratusan ringgit, aku buat blog pun suka-suka je, tak la serius sangat ,muehehe... watchuwant punya cd,takdan geledah  dalamnya lagi,ahak! yeayy.. i love nuffnang,thank you ! :D




sebelum aku cerita panjang,tekan butang play tengok dulu naaa :P

Dah alang-alang tu,meh aku review sikit movie brave ni:-

Merida iaitu anak King Fregus dan Queen Elinor tersangat la nakal dan seorang yang kusut masai. Sampai suatu hari, ada pembesar-pembesar dari negara lain datang untuk meminang merida. Keputusan untuk berkahwin ini adalah dari parents merida. Dari situ,bermulalah perjalanan sebuah cerita merida sehingga Queen Elinor menjadi beruang yang tersangat la comel begitu juga adik kembarnya. Nak tahu mengapa mereka menjadi beruang, apa lagi... pergi mana-mana wayang beli tiket brave dan tengok sendiri. ..hehe


Saat ini merida dipaksa berbaju seperti seorang puteri walhal dia memang puteri,akan tetapi merida tidak suka berpenampilan begitu kerana baginya ia sangat rimas.


haaaaa, yang ni lak king fregus dan queen elinor juga ibu bapa kepada merida..punya besar bapak si merida ni,hihi... king fregus ni seorang raja di kerajaannya dan tidak dapat mengawal diri apabila berlakunya peristiwa pergaduhan semasa kerajaan-kerajaan lain datang untuk meminang anaknya,merida. Manakala, queen elinor adalah seorang ibu kepada 4 orang anaknya,merida dan kembar 3 . Beliau juga sangat tegas.


Mamat atas ni apa entah namanya,aku lupa... berlagak macho dan berlagak hebat,nyampah aku dengan dia ni,haha!


yessss! merida adalah seorang puteri dan seorang pemanah yang sangat hebat ! aku suka aksi dia bila memanah, hmmm..tetiba rasa nak belajar memanah,kehkehkeh..


haaaa,ni la  ni la yang kembar 3 yang aku cakap tadi..adik kepada merida ni, makan dah la memilih,tahu nak donut (donut kot yang dia suka tu,haha) je.. pastu kerja mencuri donut, kembar 3 ni pun akan jadi beruang. sebab apa? taknak cerita panjang, tak surprise lah kan,korang kena pergi tengok sendiri... :D



Rating and opinion: aku kasi 4.5 daripada 5 bintang ... aku sebenarnya mana layan sangat kartun-kartun ni, tapi aku rasa kartun ni tersangatlah hebat kerana mereka menghasilkan semula lush dan texture landskap di gunung-ganang macam real, Pixar animators dan designers dia telah menghasilkan 350 brushes in photoshop untuk menghidupkan kartun itu supaya kartun itu dan landskapnya nampak real! wowwwww! amazing! mereka buat semua ini cause to achieve a realistic and invisible look to all of the environments...aku sikit pun tak reti guna photoshop, hardcore animation graphics! TERBAIKKKKKK! 

korang memang takkan menyesal kalau tengok pon,hihi...rasa nak pegi tengok yang 3D lak,mesti syok gila ni... yang aku tengok in real...ada sesapa sudi nak teman aku tengok dak?ehem :P


merida,nak jadi hebat dan berani macam awak boleh tak?hikhikhik... nanti jangan lupa tau sikat rambut tu, rimas kakak onie tengok,hihi...
kalau anda seorang merida? apa yang korang akan buat kalau mak korang paksa kawen dengan lelaki yang kita tak suka? 
THANKS AGAIN FOR NUFFNANG! 
ILOVENUFFNANG :D
dapat jugak jumpa blogger,salam perkenalan korang :D

kak ecah dan kak akmar (onie suka tgk ibu-ibu blogging,hihi) <3

You May Also Like

13 comments

  1. wah bestnya dapat. tahniah awak. suka suka.

    ReplyDelete
  2. @Asyiqin Haulisah onie lagi suka,sebab cerita dia tak menghampakan :D

    ReplyDelete
  3. aku dah lame nak tengok cite ni..

    ReplyDelete
  4. bestnyeeee..... nak ikutttt,...

    hehehe:)

    ReplyDelete
  5. i takda nuffnag,tak reti nak buat..hee
    aik,cerita animasi..

    ReplyDelete
  6. hehe..nnt ade nuffnang premier lg kite join,,mane tau blh jmpe lg..haha

    ReplyDelete
  7. tak ajak saya pun kan???? hehehe

    ReplyDelete
  8. ko tak ajak aku pong.. haahahaha...

    ko gi ngan sape onie.dgn abam tuff ke.

    best le citer ni.kalau animasi dr pixar mmg superb..nak tgk nak tgk..
    #click tgv.com.my>purchase ticket.

    ReplyDelete
  9. Sob sob aku tak dapat tic tue. Tapi mesti mau tengok jugak nnti.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..