Nak release tension tak?

by - June 13, 2012

Masa korang tengah baca entri ni,admin punya minda tengah kelaut.. 2 3 hari ni teramat busy, online pun lari-lari (tu pun nak bagi tahu) dan ni entri auto post.. admin tahu yang mana duk tension yang mana duk happy yang mana duk sedih bagai tu sebenarnya (cececeyyy,serupa tok bomoh dah admin ni,haha) .. kalau ada perasaan tu semua,meh baca entri ni,konfem korang dapat release tension !


Haaa,jap! nak-nak pulak.. korang selalu gaduh dengan kapel,dengan bos mahupun dengan kawan sekolah. Dah! Dah ! tak payah pikir lagi masalah korang tu. Ada cara baru nak bagi release tension dengan cara pikir masalah lain... macam masalah kat bawah ni :-



  • Pikirkan masalah antara ayam dengan telur, mana keluar dulu?
  • Pikir kenapa gaji bos lebih banyak pada kita?
  • Kenapa lepas makan kita kenyang? (pon boleh pikirkan,haha)
  • Pikir jugak kenapa malam lebih gelap dari siang?
  • Kenapa kalau kita mandi basah?
  • Kalau kita sedih kenapa kita mesti kena nangis?kalau tak nangis tak boleh ke?
  • Kenapa pulak kita tak boleh gigit nyamuk,sedangkan nyamuk boleh gigit kita?
  • Kenapa sekarang musim EURO? (soalan admin tambah sendiri)
  • Kenapa mesti perempuan ini? (soalan admin tambah sendiri)
  • Kenapa kapal terbang mesti ada sayap? kalau tade tak boleh eh? (soalan admin tambah sendiri)
  • Pikir kenapa korang patut kena pikir benda yang tak patut dipikir macam kat atas ni?


haaaa,bertambah kurang tension korang ke tak? kalau berkurang alhamdulillah la,kalau bertambah sape suruh baca,haha! :P


Sumber: buku ujang edisi 15.6.12
Penulis: Sabrie Sab

p/s: En.sabrie dapat tak jawapan kat atas tu?ngahahaha :P
p/s/s: sekarang onie suka bahasakan diri admin,so jangan pelik,ahaks!

You May Also Like

9 comments

  1. makin pening kepala la onieee!!! marah niee!!! :P

    ReplyDelete
  2. sebab kita manusia.kankankan..

    ReplyDelete
  3. wahh hahaha tula, serius makin fenin~ ~_~ haha

    ReplyDelete
  4. wahh hahaha tula, serius makin fenin~ ~_~ haha

    ReplyDelete
  5. ciann admin..mood kelaut pon masih boleh update mmg terbaik tuh!! hehee ^_^

    lega2 kn lah feeling tu yer cik onie :)

    ReplyDelete
  6. soalan memeningkan kepala..pastu tidur dan hilanglah tension kita!!

    ReplyDelete
  7. kita ni drp x de stress.. terus jd stress
    lol

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..