Nak senang tapi menyusahkan orang~

by - June 25, 2012

Assalamualaikum semua.. masih menganggur tapi busy yang teramat sangat, aktiviti padat tapi aku cuba luangkan masa untuk update blog kesayangan ini. bila tengok tajuk atas entri berbaur marah ni,nak tau jom baca lagi..




@ Macamana kalau ada manusia yang tahu menyusahkan orang tapi tidak tahu berterima kasih?tunggu kita berterima kasih dulu kah?


@ Macamana kalau ada manusia nak senang tapi menyusahkan kita? ambil la jasad saya ni awak -..-"


@ Macamana kalau ada manusia yang tidak pernah menghargai setiap pertolongan dari kita? ooo,kita kena hargai diri kita dulu kot..



@ Macamana kalau ada manusia selalu mengelat apabila buat kerja? nak kena ikat kaki tangan kot..


senang cerita,kerja menyusahkan orang...kan kan kan


Macamana eh kalau ada manusia macam tu? pernah kena ataih batang hidung ampa dak? rasa perit dak? ke dah nak lempaq heel ka gu mana? sabar pun ada tahapnya kan,arghhhh..spoil je~


obviously, orang tu cepat lupa diri -..-"
apapun, forgive them even if them are not sorry,chauuuu~



ohyaaaa!sebelum terlupa...macamana nak ubat hati yang duka dan lara ni? sape yang sudi ubatkan? (ayat macam cilaka kan,haha) tunggu 2 3 hari lagi eh, onie takdan blogwalking ni, mood kelaut untuk bw,huhu






p/s: baik aku layan benda alah ni...

You May Also Like

36 comments

  1. hi mocik!! rindu ngan mocik.. dah lame tak singgah sini.. ngehehe.. :D.. mocik pekabo?? :p

    ReplyDelete
  2. @Aki akiiiiiiiiiiiiiii,mocik pun rindu aki gakkkkkkkkk.... sorry tau sebab dah lama tak bw ke blog aki,mocik punya mood utk bw kelaut daaaa,huhu...mocik sihat,hihi :D

    ReplyDelete
  3. jom kita cari ubat-ubatan utk ubati hati y lara..hehe..

    wahhh...bestt "ofis" onie tu..heheh

    ReplyDelete
  4. @ILA HonEyBuNNy best la sangat,meh sini cuba rasa dulu best ke tak,haha

    ReplyDelete
  5. bkpo pulop nie mek....ore nyusoh ko onie ko??waaaaa

    ReplyDelete
  6. @hazanis awak takkkkk laaaaa.... ada la manusia tu,nok tiyok seroooo T_T

    ReplyDelete
  7. tak suka orang yang macam tu.
    then cari kita time2 dia susah je.
    huh
    :(

    ReplyDelete
  8. @chemay betulllllllllll,sangat sangat sangat tak suka :'(

    ReplyDelete
  9. saba la.. lain org lain ragamnya kan>..<

    ReplyDelete
  10. @hafiz hafizol tula,orang pun ada macam-macam jenih kan...

    ReplyDelete
  11. Tapi kdg2 sye sendiri x perasan yg sye dah susahkan org sebenarnye. terutamanya parents lah kan? T________T

    ReplyDelete
  12. Jom ikut akak gi shopping mesti ilang semua tu (terapi gaks tu)...

    ReplyDelete
  13. nak berterima kasih bukannya perkara susah tapi ada jugak yg xtau berterima kasih.

    ReplyDelete
  14. salam kenal.hai si comel.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  15. be strong..inilah asam garam kehidupan..

    ReplyDelete
  16. orang mcm tue, kene jumpa yang jenis tegas dan mulut lepas. Baru dia sedar skit apa yang dia buat.

    ReplyDelete
  17. namapun manusiaaa meawww! hahha

    ReplyDelete
  18. saya sentiasa berprinsip
    kalau boleh usaha sendiri, lebih baik usaha sendiri..
    tp kalau tidak mampu, minta tolong dari orang..

    tp jgn sampai menyusahkan.

    ReplyDelete
  19. haha chill chill kak onie ;D biasa la tu, kekadang kita terlupa nak ucapkan terima kasih. walaupun perkara kecil jea. apapun nice entri kak onie <3

    ReplyDelete
  20. manusia tak reti bahasa nmanya tu. hue hue. follow you. #3016. happy blogging.

    ReplyDelete
  21. Ok mode dah kedarat semula kan...

    ReplyDelete
  22. banyakkan bersabar melayan karenah org2 camtu k.. hehe

    Jemput singgah sini http://ejulz-sophieparis.blogspot.com/ k.. kalo berminat inbox ejulz kat fb @ emel kat asrul_harfan@hotmail.com. ^_^

    ReplyDelete
  23. kalau gua xkesah disusahkan
    (tp org yg rapetts je)
    tp kalau nak menyusahkan gua xberkenan.


    onies muahmuah

    ReplyDelete
  24. Geram betul kalau ada manusia macam ni kat sekeliling. -,- Terima kasih pun susah bibir nak ucap.

    ReplyDelete
  25. Tak suka org mcm tu... pemalas, pastu nk arah2 org sne sini.. semoga kita tak tergolong dlm golongan sedemikian.. Amin

    ReplyDelete
  26. Manusia macam ni lah yang takkan berjaya. hehe =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/my-birthday-on-this-year.html

    ReplyDelete
  27. wujud aja org mcm ni...
    keja senang, org lain dia suahkan dia snang... aku rasa pegi mana2 pn ada org mcm ni.. hihi

    ReplyDelete
  28. sabaq no... pedulikan orang macam tu. biarlah apa pun orang nak buat kt kita, jgn kita buat kt orang tu semula. karma...

    ReplyDelete
  29. Salam kenal..memang baru kenal pun tadi kat cathay cineplex, e@Curve..hehe

    Amacam best tak cite Brave tu? hehe :)

    ReplyDelete
  30. nak kerja senang je orang2 mcm tu. kasi penampar sedas dua bagus. tapi kalau tak sedar jugak, hmm...

    ReplyDelete
  31. moga tabah dan kuat dalam menghadapi ini semua

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..