berlawanan~

by - July 17, 2012

semakin onie kelu dengan perbualan, apa ni? bila face to face kenapa kadang-kadang ada masa jadi kelu kadang-kadang jadi putar belit kadang-kadang straight to the point? ke memang mampu menyampaikan dalam bentuk penulisan? kusut!



perempuan islam? ye,onie tahu perempuan islam itu yang menutup auratnya,bukan membungkus auratnya..


makanan? jangan terlalu ikut nafsu,akhir sekali pasti membazir.


kelam kabut? bertindak dalam keadaan kelam kabut pasti bikin diri merana.


duit? adaaaaaa,tak pernah hilang,cumanya kena rajin mencari.


bisikan kejahatan? hiraukan, jangan sekaki.


sahabat? ada, hargai mereka :)


masa? masa itu emas? lagi emas jika kita terus hargainya.


tapi,onie selalu berlawanan dari atas tu, contohnya masa, masa tu banyak,banyakkkkkkk sangat...cuma onie selalu membazirkan masa itu dengan perkara yang tidak bermanfaat, ah! lemah lotot mak jemah -..-"



cornflakes dah beli, segala rencah untuk kuih dah beli,ada lagi sikit belum beli... heii,nak raya dah kita kan (padahal baru puasa ke-8,brrr..) .. angkat budu je boleh tak?kbai...

You May Also Like

25 comments

  1. rajinnye onie buat kueh ye
    kite beli aje untuk raye

    ReplyDelete
  2. masa tu memg emas tapi kita suka melenggah2kan masa kan?

    ReplyDelete
  3. setiap org takkan pernah lari dari kesilapan. perbaiki diri sendiri setiap kali kita sedar. :D Happy Fasting!

    ReplyDelete
  4. manusia tak lari dr kesilapan.. msti kita akn wt bnd2 y x sepatutnya cm mmbazir masa, bzir duit.. tp entry nih bgus utk sling ingt mengingtkan sesama kita.. hehehe

    ReplyDelete
  5. masa tu selalu dibazirkan dengan tido ke??aahaha

    ReplyDelete
  6. samalah kita kdang terlali membazirkan waktu sobsss

    ReplyDelete
  7. kadang kala memang tak bole
    nak ikut peraturan sebenarnya


    eceh

    ReplyDelete
  8. perempuan islam?
    alhamdulillah kepada 'gerakan' media kebelakangan ni, pakai tudung dah jadi trend, tinggal nak define kan lagi tujuan tutup aurat tu jer utk cemerlangkan lagi.

    makanan?
    adalah racun,
    jangan makan banyak...

    kelam kabut?
    FOCUS!! pocket kebelakangan ni suka perkataan ni, pasal selalu tak focus :D

    duit?
    adalah sementara.CARI! PREPARE!

    Bisikan Kejahatan?
    jangan sekaLi ker jangan sekaKi tu sis?
    :D

    Sahabat?
    Perkataan yang sudah hampir menjadi sastera lalu yg tak wujud lagi kini.

    masa? itu tiada...

    ReplyDelete
  9. silap bukan utk dikeji tapi dimaafi dan diperbaiki. rindu hang. sekian -.-

    ReplyDelete
  10. We are only human Onie ^__^ Yang penting kene selalu berusaha la untuk berubah. Susah gila kot nak wat peruberubahan yang kekal sebenarnya.

    ReplyDelete
  11. aah kdg tu cik ana pon camtu T_____T









    Luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  12. ok... maknanya kalau aku tak kacak maknanya aku ni lebih kacak la kan?

    ReplyDelete
  13. @asmira surianie rajin tak rajin gak la,hehe :P

    @Mila Ahmad betul kak mila,kita ni memang spesis agaknya :P

    @Ninaaa betul... perbaiki diri pabila kita sedar kita sedang dalam kerugian :)

    @Nelly The Strange tq nelly! :D

    @kiera'sakura yup,monolog diri sendiri je dulu :D


    @hassy chan entri untuk diri sendiri sebenarnya :D


    @Boni Kacak paling banyak membazir kat online ni haa,haha

    @Ardini Humaira kan, tak lari dari kesilapan tu :'(

    @syafiqakarim eceh wei :P


    @Pocket
    tujuan itu penting :)

    pockettttttt, onie pon gitu gak, sejak dua menjak ni tak fokus :'(

    tq pocket, siap komen sesatu lagi,senyum onie baca ... :)



    @budakijaupendek rindu ang weiiiiiiiiiiiii :)


    @Arham Md Ali that's why ! we just only human :)


    @anamizu kaito sama la kita :)


    @Tukang Karut start dahhhhhhhhhhhhhh,haha :P

    ReplyDelete
  14. luangkan masa dgn buat kuih tak buang masa :)

    ReplyDelete
  15. great points altogether, you just gained a new reader. What would you suggest in regards to your post that you made some days ago? Any positive?

    ReplyDelete
  16. semua yg di senaraikan tu kita xbole lari,msti nak jugak buat..kan :)

    happy ramadhan :)

    ReplyDelete
  17. sama la kita..selalu buang masa huhu

    ReplyDelete
  18. Ringkas tapi padat. Nice Onie. hehe. Psst.. Muka dah comel belum? :P

    ReplyDelete
  19. Sahabat? Sayangi mereka, hargai mereka, nasihati meraka.. ;)


    Aku pun selalu harap masa aku tak terbazir dgn sia-sia..


    Dah siap kuih raya nanti apalah salahnya kongsi gambar di blog... hehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..