eeee,hantu !

by - July 27, 2012

Assalamualaikum anok-anok,haiyak rindunya rindunya kat blog... sebelum terlambat onie ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada sahabat di facebook dan pembaca blog onie ni haa atas doa kalian di entri ini, terima kasih eh...alhamdulillah onie semakin pulih, mandi pun dah tak payah pakai kapas,hikk.. jahitan kat dagu tu dah bukak,aduhai.. besaq beno rupa jahitan tu..jenuh nak kasi hilang ni (boleh ke hilang?)... apapon,terima kasih sekali lagi eh semua :')



begini begini ya buk dan bapak-bapak sekalian,emangnya guwe nggak tau mau letak tajuk apa, guwe main buh je tajuk kat atas tu sebabnya :- *tetiba indon


ada dua orang anak mak onie jaga ni datang-datang je rumah onie terus masuk bilik sebab nak tengok onie, lepas dia tengok dia kata.. "eeee, hantu.." kfine! tigapuluhtujuh hari taknak belikan gula-gula,huh! 






luka di pipi kanan ku masih belum hilang, umi ku duk kata tu taik lalat hidup,kfine ! haha.. dagu pulak ada kesan jahitan dan abahku sejak dua menjak ni duk tatap muka ku selalu sambil kata.. " fuh,brutal la anak aku ni.." ,okay fine abah,haha.... nak buat cane.. redha jela kan :'( tu budak kecik tu yang kata ku hantu, huh! dan sudah genap seminggu pada tarikh kejadian tu, sampai bila-bilaku takkan lupa :'(


ramadhan yang ke-7 dah kita kan.. dah ada yang buat persiapan raya ke? onie belum lagi,takdan ..anak ramai sangat,huhu.... kalau yang tak sempat sangat nak shopping baju raya tu mai shopping kat sini,konfem puas hati :)

siap! okay lah, jum kita mengimarahkan lagi ramadhan kita kali ni dengan amalan-amalan seperti membaca al-quran/terjemahan, berzikir dan amalan yang tidak mensia-siakan/melaghakan kita di bulan mulia ini :)
assalamualaikum dan salam ramadhan semua :D


eh,sebelum terlupa...onie ingin share satu video untuk pembaca onie.... JANGAN MENITISKAN AIR MATA KERANA VIDEO INI , subhanaAllah :')


p/s: 7/8 ni xray kepala, semoga keretakan dikepala ni beransur pulih,risaunya :'(
p/s/s: terima kasih banyak-banyak tomatokering ,daha ,apiah,malin,nana, abang senior (admireku) dan jiran-jiranku,pakcik dan makcik yang datang melawatku :')

You May Also Like

37 comments

  1. lama2 tak nmpk sgt parut tu...k.zai pon ada kt dahi tp x prasan sgt bl pkai tudung...

    Makcik2 penah ckp...'abesla parut kt kepala...ilang seribu duit hantaran' :p

    ReplyDelete
  2. @Cik Z@i Pen@nG sama la bape puluh orang kata hilang seribu kat onie,over ohhhh....grrr

    ReplyDelete
  3. Kesian, kak Onie! Sabar yeah. Rasanya parut-parut kat muka tue boleh hilang. Pergi klinik, beli krim. Parents Arol accident Ramadan lepas, sapu krim kat muka, hilang parut.

    Jangan risau! Yang penting kak Onie sihat! :)

    ReplyDelete
  4. apa pun syukur onie tak teruk sgt

    rindu lak kat onie!

    nak kiss sikit buleh...

    eh jap, posa posa takleh kiss..

    hihihi

    ReplyDelete
  5. @Arol Mubin ye adikku.... dalam usaha menghilangkan :)

    @Lea Isnawi alhamdulillah, rindu lea gak !

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadhan Onie! Mak aiii.. Teruk betul eksiden tu... Ishhh.. Seram gak tgk jahitan kat dagu tu... Aaa.. Kalau tak silap dagu yang luka tu lama2 boleh jadi dagu John Travolta...

    ReplyDelete
  7. pehhhhhhh! hensem siot kalau John Travolta,haha

    ReplyDelete
  8. moga semakin sembuh onie ku sayang..
    rajin2 sapu ubat. umie sentiasa doakan onie.. selamat berbuka!

    ReplyDelete
  9. ko eksiden ke mocik..sori la lambat tau..semoga ko cepat sembuh..toksah risau parut kat muka tu hilang nanti..aku dulu eksiden lagi teruk pon hilang gak kesan..

    ReplyDelete
  10. Ya Allah.. cemane bole eksiden neh.. cepat sembuh tau. rajin3 makan ubat. tc ! <3

    ReplyDelete
  11. onie!tak apa tak apa..nanti dah baik msti cantik balik :)

    jgn gatal kopek tau..sapu cream ke minyak utk hilangkan parut..hehehe

    makan pantang x?

    semoga sembuh cepat..

    salam ramadhan juga :)

    psss : thankss utk ucapan y lwat 2 bln..ahahhaa.. :P

    ReplyDelete
  12. @Juliet_iRa~" makan minum semua pantang... hehe...


    p/s: most welcome,hik :P

    ReplyDelete
  13. mak ai, smpai ati diorng panggi antu..huhu

    ReplyDelete
  14. brutal ko ni onie., agk dasat cedera kau., selalu doakan ko cepat sembuh n hilang parut hendaknye huhu

    ReplyDelete
  15. InsyAllah nanti sembuh sepenuhnya :-)

    ReplyDelete
  16. onie! semoga sihat selalu k..biar brutal janji hati baik.hehe :)

    ReplyDelete
  17. pergh... da cm samseng muka ko.. bkn stkt brutal da.. hehehe.. tapi xpe, nt parut tuh akn hilang.. jga luka tuh elok2..sapu bio oil nt yeee heheheheeh

    ReplyDelete
  18. satu je pesanan saya.. sabar tau.. sebab Allah sayang hambaNya yang penyabar...

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah dah beransur pulih..yang penting onie selamat. Jaga diri baik-baik yer :)

    ReplyDelete
  20. Baca tajuk aku dah boleh agak dah yang ayat tu keluar dari mulut budak kecik tembam comel tu hehe


    Anak sedara aku penrnah cakap "eeee acat (cacat)" lepas ternampak parut kat tangan aku hehe comel. tapi tak ada la aku merajuk sampai tigapuluhtujuh hari ;P


    Parut dagu atau bahagian muka lebih mudah hilang bandingkan parut kat bahagian lagin, jangan risaulah.. Yang penting terus kuatkan semangat!

    ReplyDelete
  21. parut dari eksiden mmg payah sikit nak hilang...sbb ezad punya parut smpai skrg ada lagi...haha...da 3 tahun pun...apa2 pun..semoga cepat sempuh ye...hee~

    ReplyDelete
  22. sbar je la tngok.. letak ubat bebnyak supaya tak de kesan luka.. ikut nasihat dr yousof :)

    mmg brutal la.. :P

    ReplyDelete
  23. btw, pandai budak tu begambar..fotogenik kelak..ko ajar eh hahahaha

    ReplyDelete
  24. onie tacing ngan budak2 eh eh eh?

    nnt nak jumpa kau lagi!!

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..