Ragam di pasar malam~

by - July 04, 2012

Ikan ikan ikan ikan,ikan todak ada ikan jerung ada ikan paus ada,sekilo 3 amah sekilo 3 amah jah abe kakok,mari la beli,penat takak ike malam tadi... mesti dah biasakan dengan pekikan dari si penjual di pasar malam..siapa tak biasa tu kemungkinan BESAR dia shopping ikan kat pavi....pavi tu,aduuu,hilir bunyi,ekekeke....


#intro terlalu over,maaf beta...






haaaa,di sini onie ada banyak point nak cerita,tapi kita buat dalam bentuk summary la eh, sikit dan padat (tatau la sikit dan padat tak,takut dah bercerita tersasul panjang pulekkk,haha)


ini antaranya:-


  • JEJAK KASIH
jenabbbbbbbbbbb! joyahhhhhhhhhh! onie ! (eh eh) lama tak jumpa,last kita jumpa  kat cafe tadi,panGGGGGGGG! rasa nak lempang je situasi macam ni,haha...padahal baru je jumpa kata dah lama tak jumpa, auta lebih! sesak terus jalan! dengan suara kau la, aishhh.... sosok napaih oden~

  • EH,MAMAT TU HENSEM! AWEK TU PUN!
eh,kau perasan tak nabbbb mamat yang lalu tepi kita tadi yang pakai gogel jenama RAYBAN tadi? hensem tahu ! ruginya tak buat-buat terlanggar tadi,kalau tak dia mesti perasan tadi....sifat babeng mengalahkan anjing dan kucing betul nab ni kan ! tak padan perempuan nak menggatal...

  • NAK TU NAK NI ..
eh,tadi ada kopok leko sapuloh keping 2 amah kat sana, ni datang balik dah tade,nyesal tak beli dulu...hmmmm :'(

  • SE-ROUND TAK CUKUP !
hmmmmm, jom la pusing lagi sekali,makanan tak dapat lagi..dari tadi usha orang je,makanan tak dan lak yahhh nak usha -..-"




kemain,siap ada shopping list kauuuuu onie -..-"








dah la,yang selebihnya kau orang fikir sendiri ,sikit dan padatkan?haha.. kadang-kadang benda kat atas tu pun terjadi kat diri onie,hikhikhik...onie nak dating dengan katil,dah telan 3 jenis ubat,mata pun dah pangkat stim yang tak terkata, fafai semua...esok ada kerjaan di shah alam seksyen 7 lagi (tu pun nak kecoh,ptuihhhhh)  mohon undur diri dulu eh




noted:
amah bermaksud 50 sen,jika 2 amah bermakna sehengget (bahasa kelate) ,sekian~

   
DOA MASUK PASAR:

" Tidak ada Tuhan selain Allah Yang Maha Esa, tiada sekutu bagiNya pujaan. Dialah Yang Menghidupkan dan Yang Mematikan. Dialah Yaang Hidup,tidak akan mati. DitanganNya kebaikan. Dialah Yang Maha Kuaa atas segala sesuatu. " (H.R Tirmidzi dan Al-Hakim)


Assalamualaikum dan salam nisfu sya'aban sahabat ^__^

You May Also Like

33 comments

  1. waalaikumsalam

    hiikk, ^^ sy pun mcm Onie jg. 1 round x cukup, jejak kasih dengan kwan lama, nak itu ini tapi x beli =..= *cuci mata ja lebih* hihi

    ReplyDelete
  2. @Kira Kekuri terima kasih jawab salam onie... semoga kau diberkati dunia dan akhirat,amin... benda macam tu memang biasa terjadi lah kan :)

    ReplyDelete
  3. alamak onie....

    kite pon kaki pasar malammm....

    :(((

    murah.....

    ReplyDelete
  4. selalu round2 kt psr mlm, xtau nk beli apa.. ahaa.

    ReplyDelete
  5. amboi byk tu makan.. patot ah gemok ! haha :p


    jum join bloglist sy.. dh bosan la asyik blog same je kt bloglist.nk gk knl ngn blogger len :p

    ReplyDelete
  6. hahahahaha.. dasyatnya... dan lagi satu.. betul ke perempuan pun macam tu jgak bila jumpa lelaki hensem??haha.. ni baru tau ni

    ReplyDelete
  7. aku g psr mlm x pernah cukup duit..haha.. mcm2 nak beli :)

    ReplyDelete
  8. aku g pasar x twu nak beli ape., balik2 bebola gak yg aku beli -__-

    ReplyDelete
  9. @eZmALiZa sama laaaaaaaaaaaa,hehe :)

    @miss Fyqa sama jugak,round untuk yang first tu dilema,yg kedua tu baru tau nak beli apa,kehkehkeh

    @hafiz hafizol bila masa onie gemuk la, i keding serupa kerengga ada la,haha

    @Boni JLL3 kira ada jugak la eh laki usha pompuan kalau macam tu?miahahahaha

    @Muhammad Saiazuan Norhalik kau bawak bape rupiah zuan wei?aha


    @Chuu Muqhlis tula,alik-alik bebola..kat tesco pon ada kan,haha

    ReplyDelete
  10. akak pun tercari maksud amah tue ape.. hihi

    uncle bob tue amenda?

    ReplyDelete
  11. hik3..kita klu g pasar mlm,fikir siap2 nk beli apa..hehe

    ReplyDelete
  12. ada satu lagi... senggol senggolan dan raba rabaan di pasar...

    ReplyDelete
  13. haha.. jalan kat pasar malam memang kene pusing berkali2..cuci mata.. tapi duet pon banyak je kluar kan..haha..beli mkanan banyak2,habis makan ke x tu psoalan ke2..janji puas beli :D

    ReplyDelete
  14. dah lame giler tak pegi pasr mlm.crowded.bising.kalau teringin baru pegi.tp kadang tu best jugak pusing2.

    kdg2 ko buat2 terlanggar mamat encem ke onie.adui.hahahahha..#gurau.

    ps:aku suka wording kat sidebar ko yg berbunyi begini.chewah ayat .."dalam sabar itu ada monsternya.." mmg betul babe.

    ReplyDelete
  15. hahahaa laang2 nak langgar..langgar pakai kete terus.haha

    ReplyDelete
  16. oh.
    amah.....hihi
    byk nauuu.aku pun gitu tp.kiki
    bagus bg doa.kena amalkn


    salam nisfu syaaban weh

    ReplyDelete
  17. alamak lupa beli kebab!! masuk balik satu round benda lain pun beli juga hehe

    ReplyDelete
  18. hamboi kuat makan betei mu ni

    ReplyDelete
  19. teringin pula nak beli uncle bob tu, mesti sedap kan. dkt pasar mmg riuh rendah, hahah mmg meriah ;D

    salam nisfu syaaban kak onie ;)

    ReplyDelete
  20. salam kenal yer sis onie....
    terima kasih dtg jengah ke blog yg tak seberapa tu huhuhuhu


    maik ai...murahnya sampai nilai ikan tu sekilo seriya samah jer...


    part jejak kasih dan se-round tak cukup tu mmg betul.harus terjadi tu setiap kali ke pasar malam kan

    ReplyDelete
  21. memg bende2 ni yg bermain di kotak fikiran..ermmm...

    ReplyDelete
  22. nak pegi pasar malam pun ada doa ye... baru tahu

    ReplyDelete
  23. kalo pg psr mlm, aku nk ice blnded je!! hehehehehe.. wau da lme x singgah.. len da blog ko yee.. ak suka header ko.. nk jugak!!! hahahaha

    ReplyDelete
  24. kan.. rasnya mmg perempuan la yg selalu macam tu kalau gi pasar..

    bukan kat pasar je.. mana manaa pun mcm tu hahahahaha

    ReplyDelete
  25. Lama x jejak kaki kt pasar mlm alih2 smlm dpt gak jenguk smlm.niat nk beli satay maka beli satay je la

    ReplyDelete
  26. lya ni tga kali pusing baru puas hati.haha

    ReplyDelete
  27. haha mcm2 ragam dipasar.. lama jugak tak pegi pasar ni.. pegi pun mesti nak carik kropok lekor dgn air kelapa.. itu wajib.. :D

    ReplyDelete
  28. kalau akak pergi pasar malam kalau tak bawak balik 10 plastik makanan memang tak sah...hehe

    ReplyDelete
  29. Aku kalau pi pasar malam, pusing lar 40 kali pun. Last last balik tangan kosong. Sebab tak tau nak makan pe.. Banyak sangat.

    ReplyDelete
  30. memang riuh ar..huha huha...dgn bau bdn lg...bez...berkepit2..hakhak

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..