Satu Hari Di Melaka~

by - July 04, 2012

Mempersembahkan ! entri yang penuh dengan gambar kepoyoan dan bajet model dari onieee,boooooo.... ala sekali sekala tak salah kot noh *malu,hik ... lepas je habis wedding irine ni, onie terus ke banda hilir untuk berjalan ! cari parking kereta sampai satu inci lagi nak terseret kereta sebelah,gila betul..haha! payah betul nak cari parking,nak nak weekend,phewwww....lautan manusia lautan manusia... tenggelam melaka -..-"

last onie pegi melaka tahun 2010,time onie pegi tu dalam keadaan rushing,pegi situ "woiiiii,cepat la..kita nak p sana lak" dah sampai sana tu... "woiiii,cepatlah,kita belum pegi situ lagi" sampai situ lak... "woiiii, ang ni paseipa lambat sangat, tak payah lama-lama kat sini" dah jom balik penang ! time onie pegi ni dengan member-member gak...tak sempat nak menghayati negeri melaka,tapi sabtu lepas,alhamdulillah.... berkesempatan juga,hihi..... 

parking kat jonker walk,depan hotel apa tah.. sampai ke banda hilir, menara taming sari jalan... dah balik penat,haha..mujo tak paka kasut tinggi kawe,kalu dop,lemoh lutut :P

*panjangnya intro kau onie -..-" dah,jom jom jom,nak persembahkan gambar onie yang poyo ni,miahahahaha... :P


1 . Rasa kat setiap pelusuk dinding je onie nak ambik gambar ...suka sangat dengan seni bina di negeri melaka ni...


2 . Cupcake dari kak kay ... memang sedap, onie dah jadi regular customer beliau,anda bila lagi?hihi ... red velvet yang terbaik ! 


3 . hai anak-anak, sini mali beli balang,3 sapuloh 3 sapuloh


4 . sebelah onie tu tomatokering vs erika renggggggg... 


5 . Thank you juruphoto! tade kau tatau la kami nak setting kamera macamana,haha


 6 . Menuju bahagia katanya :P


7 . Tabik tuan ! erika rengggg..kamera belah depan,kamera belah depan !


8 . First time naik menara taming sari, ketaq jugak la... tiket kalau tak RM20 tapi nasib baik ada disc..RM10..aminnnnnn


9. haaaaaaaaa,tula juruphoto onie dengan erika rengggggg....dia jugak la cari parking kereta sampai satu inci lagi nak terseret kereta sebelah,gila betul..haha! pro katanya! padahal si apek yang jaga parking dah bising-bising,haha...bongek :P dan mereka berdua ni la sahabat dari sem 1 sampai sem 6 masa onie di politeknik seberang perai, haiii poliiii,bila la nak konvo ni,berjanggut dah kami semua tunggu -..-" *menyempat



(Alhamdulillah sempat jugak celebrate hari lahir depa,ezad dan iqa...i love my friendship,muahahahahaaha..dari jauh tau onie bawak cupcake tu,hehe )

p/s: stress

You May Also Like

47 comments

  1. dah dua tahun duduk melaka. tp belum pernah menjejaki kaki ke menara taming sari lg. sekian!

    ReplyDelete
  2. bestnye jenjalan :D comey baju dia...

    ReplyDelete
  3. comel lah korang ni. teringin jumpa onie.

    ReplyDelete
  4. gambar semua cantik cantik..:)

    ReplyDelete
  5. awat la aku bambam ngat dalam gambak. kahkah :P

    ReplyDelete
  6. woiii pasaipa banyak muka kau onie woiii. (hehehe terpengaruh dgn perenggan pertama haaa :P)

    amboih gegurl habisss. dress gitu awww :D

    ReplyDelete
  7. Ronda sakan naa! Dah lama tak pergi Kota A'Famosa, last masa rombongan sekolah rendah kot. Padahal takde lah jauh sangat dari rumah. :D

    P/S : Muka cik Tomatokering macam Anne Ngasri.

    ReplyDelete
  8. kiut nye keke..slmt hari tua gak utk diorg...cantik jubah awak...
    kim salam kat jurupoto...hikhikhik

    ReplyDelete
  9. wah!! bestnya dia.. tapi kan. tolong sampaikan salam kepada tomato kering tu ye. heh heh

    ReplyDelete
  10. ermm.. kita pun nak kim salam gak kat tomato kering tu yer onie.

    ReplyDelete
  11. Mesti kereta tu terasa berat bila naik bukit, kan? lalala :3

    ReplyDelete
  12. Melaka sangat best. rasa nak pergi lagi je :)

    ReplyDelete
  13. uhhh~
    pun x pernah naik taming sari -.-

    ReplyDelete
  14. kakkkk onieeee lawanye baju, hihihi ^^
    ghinduu lah. lama tak melawat akak sorang nehhhh .
    ada bwak buah tgn utk kami dak dari sana ? :>

    ReplyDelete
  15. lawa la gambar2..dress onie tu cun gile

    ReplyDelete
  16. bestnya..dah lama xpergi melaka..dlu stahun duk sana...best

    ReplyDelete
  17. wotwotwot:)
    kemain lagi dia jejalan dengan dress;) si tomatogirl pon ada..eehee;)
    cam baju dress je yg onie pakai.beli ngan irine eh?heee;)

    ReplyDelete
  18. onie.. sdpnye cupcake tu.. nk jgk.hikhikkkk...

    dikk... gambar dh cun beso tp tulisan tu klau adik wt jadi justified mesti lg kemas n teratur.. ecehhh..heeee

    ReplyDelete
  19. okayyyyyyyyyyy anak-anak,dah sampaikan salam pada tomatokering, hihi.....lagi-lagi sape nak kirim salam ni :P

    ReplyDelete
  20. @penmerah akak pengkritik mai dahhhhhhhhh,hehe...okay-okay,menurut perintah,aip aip chip :P

    ReplyDelete
  21. kau tau,
    kampung aku di melaka.tp baru sekali
    aku berjalan bandar melaka T.T

    haha.
    selamat hari tua utk mereka

    ReplyDelete
  22. bestnya dapat jalan2x g melaka, aku ntah bila lagi~ :DD

    ReplyDelete
  23. Erika rengggg: woiiii, paseipa ang lama sangat bergambar kat dinding batu tu??



    Ok la dapat pergi lagi tanpa terburu-buru kan..

    Aku pernah naik sekali je menarat taming sari tu.. Pulak tu sebelah kitaorang ada geng cina.. Paham² jela bila geng cina berborak.. Ibarata tak ada manusia lain dalam tu lagi dah.. haha

    Harap² kauorang terus akrab sampai hujung nyawa menuju bahagia... ;)

    ReplyDelete
  24. *terlupa nak taip "header baharu yang super duper comel!! ;)"

    ReplyDelete
  25. @Yousof terima kasi wei atas doa itu :) header aku mang comei pon,macam tuan dia dak?lol

    ReplyDelete
  26. syok kan jalan2 melaka...rasa xpuas je...eh lawa jubah,.buat ke beli readymade

    #ops kasut baru katakan...

    ReplyDelete
  27. haha akak onie, comeyy ;D nampak ayu gitu.. nanti aisyah bakal ke poli seberang perai, ngee~ poli dah lambai lambai tu, hai poli~ haha

    ReplyDelete
  28. kemain jalan tak ajak aku. hihii..
    menuju bahagia katanya..
    hepi belated bufday to both of your friends.

    cantik baju onie. (^. *)

    ReplyDelete
  29. hamboi kemain lagi kat melaka..hahaha..

    kawan ko tu rupa dia ada iras iras mcm artis mesia yg kaple dgn alif aziz.. sia nama dia.. nasria nasri ke hape..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..