Episod 2~

by - August 31, 2012

Assalamualaikum semua ! mak aiiii,minggu ni saja ampa termasuk onie duk heboh pasal gangnam style, fenomena terbaru wooo..jap! orang kata tarian tu ada menghina agama islam,betul ke? tapi onie lagi suka tengok video janji dicapati (search kat youtube nuh), bukan sebab lirik tu,tapi pembuat capati tu, pehhh! steady siot.. 



minggu ni saja pelbagai isu duk mai, ada je perbalahan sesama kita..itu tak kena ini tak kena,apa yang betul dan salah pun tatau *start dah membebel -..-"


dah,sambung cerita episod 2 ni, actually... ramai yang pelik onie bergambar kat tokong cina ke? (usha entri bawah noh) mungkin senibina tu membuatkan korang ingat onie duk bergambar kat tokong, tak-tak..tak pasal la makcik nak p bergambar kat tokong,huhu... okay,gambar di entri lepas tu sebenarnya onie berada di masjid rantau panjang, MASJID okay..bukan tokong cina..senibina itu yang mengingatkan itu tokong cina, kepada sesiapa yang nak pegi masjid ni boleh la ke rantau panjang,kelantan :)

last onie p rantau panjang masa umur budak kecik lagi,tak ingat umur berapa yang pasti masih berhingus la..alhamdulillah,berkesempatan lagi untuk terjah rantau panjang..kampung onie di machang(paloh rawa) dan perjalanan nak ke rantau panjang dalam sejam lebih,kami ikut jalan dalam,kalau ikut highway mau 3 jam,jammed kaw-kaw maaa...time beraya macam ni,jalan raya macam tin sardin la hoiiiiii....




tak berapa nak jelas senibina masjid ni, hujan lobat time tu... :'(


dan tahun ni onie non hado baju raya yang glam glam , pakai yang mana ada je... asal ada baju :)
parut kat muka onie pun duk ada lagi,sampai orang kata "kaklong,mu paka blusher namo rima?" hahaha...sumak la sep awop,haha

alhamdulillah,tahun ni beraya 6 hari di kelantan, sampai nak balik kelantan pun tak roger kat orang kampung..surprise la kononnya,haha.. harap tahun depan dapat beraya dikampung lagi,hihi..rasa macam taknak balik selangor je,rasa macam nak duk kat kelantan selama-lamanya...





dan apa yang onie perasan,bulan 8 ni adalah bulan paling malas,malas nak ambik tau pasal blog dan taip entry baru...dan ini adalah entri ke-3 untuk bulan 8,gila pemalas onie ni... biasa 1 minggu 3 kali update,ni pahal duk jadi pemalas sangat tatau.... okay,ada lagi 1 episod, episod kali ni dan seterusnya terpaksa di ringkaskan,haha... 




khidmat pesanan ringkas: kepada rakan-rakan seperjuangan semua,meh la beraya rumah onie...makanan dan minuman potluck buleh dop?kbai :P

jumpa lagi di entri seterusnya...assalamualaikum

You May Also Like

26 comments

  1. kampung onie kat rantau panjang ke?

    @ gi jalan jalan kat rantau panjang?

    lama dah wan tak gi masjid tuh!

    Selamat Hari Raya Onie!

    ReplyDelete
  2. @Syazwan Che Deraman doppppp eh,kapung alik mache....sao g jale alik rata panje,hehe....selamat hari raya gak wan :)

    ReplyDelete
  3. onie, ore bru g skali masjid chino tuh..hehe darak kea..:P

    ReplyDelete
  4. xpe/... aku x salah faham... aku dah banyak kali dah singgah masjid cina ni..

    ReplyDelete
  5. Rantau abg tu kt mano eh? maaf la dh lpe geografi =="

    ReplyDelete
  6. onie.. meh dtg ghayo umah bag iwan..

    ReplyDelete
  7. camna leh jadi blusher. parut aku jadi hitam =='

    aku pon malas yg robbi nk update. tapi dah ada masa ni. luangkan sebaiknya *aceh

    ReplyDelete
  8. Kejap2 apakah namo rima wahai onie? Hehe


    Aku baru tengok gambar tu, unik masjid tu! Harap2 dapat jejak kaki ke kelantan satu hari nanti.

    ReplyDelete
  9. Xsalah pun bergambar kalau betul tokong cina pun kan..sekadar mengagumi senibina sahaja.

    ReplyDelete
  10. @Dezee apapun orang nak kata,onie suka dengan senibinanya yang unik :)

    ReplyDelete
  11. @Yousof inshaAllah kau dapat ke sana one day,namo rima tu kot bahasa kelate,hehe..namo rima tu lebih kurang macam gapo dio la,hehe

    ReplyDelete
  12. laaaaaaaa. raya kelantan ke wehh? aku pon g kelantan. kot la nak ajak beraya kt rumah ke hape ke :D

    ReplyDelete
  13. Saya balik beraya kt Kelantan raya kedua hingga raya keempat je...jalan jam kan? penat driving tp balik kelantan best sbb masih dpt duet raya hahahha!

    ReplyDelete
  14. nanti update la lagi cerita raya onie..nak tgk gambar ! :)

    ReplyDelete
  15. G ALEK KELATEY PUN .. BRU SAPA KAT KB MALL .. HAHAHA .. MASJID TU XAJIN TGOK AG ..

    ReplyDelete
  16. ooo.. masjid rupanya.. huhu.. btw lama dah x p rantau panjang.. kecik2 dulu ada la beli bebear.. haha

    ReplyDelete
  17. salam si cantik jelita..diera sggh blog glamour nih. subhanallah.indh spt pemilik nya ^_^ suka2

    ReplyDelete
  18. cantik nya masjid. walaupon tak bape clear. hihi

    btw, Selamat Hari Raya !

    ReplyDelete
  19. Jangan kata bulan 8, bulan 9 pun nmpaknya onie malas menaip.. Sob sob sob..

    ReplyDelete
  20. insyaAllah bulan dua nt akak ke kelantan kawan nak kawen blh hanimun skali kt sana hahahaha :p

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..