pejam celik~

by - August 09, 2012

hallo hallo hallo ada olang ka? hali ini amoi onie mali maaaaaa (pahal gua gebang kot cina ni, mimpi kah?) pejam celik pejam celik tak lama lagi kita nak selamat hari raya,hari untuk kita bersuka ria...mintak mak kuih segelen,saya mau makan kenyang sampai gemuk,selamat hari rayaaaaaaaaaa *nampak noo over onie ni -..-"


dah tatau nak taruk tajuk apa,onie taruk jela tajuk 'pejam celik' tu,huhu~



so sekarang,malas yang teramat nak update blog,update pun benda merapu,cerita penuh kegelongan..seolah-olah idea tu mesti digali sedalam 7 petala cinta *motif?


dah nak masuk seminggu lebih aku kerja, hari-hari perlu jawab soalan yang sama bila meet customer, eh onie kenapa muka u tu? eh onie eksiden ke? eh onie mana pergi dah lama tak nampak?cuti kawen ke? alahai abang-abang wireman ni,prihatin sungguh,meaceh meaceh :P (konfem depa rindu aku,kbai)


so,sesapa yang nak cari db box ke,nak cari mcb ke,elcb ke, cable-cable ke, switches ke, lampu-lampu ke,trunking ke,pipe ke, flexible pipe ke,relay ke,timer ke...meh sini,harga buleh nego,jangan risau...mostly,barang electrical lah kan..meh jumpa onie,taknak jumpa contact pun boleh.. (ada dak abang wireman baca blog aku ke eh?dapat la komisyen sikit,kbai) *dan lagi engko promote -..-"


itulah rezekiku sekarang,study mechanical textile pastu bermimpi nak bukak butik ..last-last jatuh kot bidang electrical,jibek toi (anith pinjam nama,haha) rezeki :)


lani,onie duk busy p skin care class+make up,hikkkk... korang yang hanya nakkan whitening tapi tak jaga muka korang,memang sayang,sayang sangat....better korang jaga dari nak whitening bagai :)


dan tak lupa juga, berjuta-juta lemon thank you kepada jue dan hanie (kakak kesayanganku) after eight ni, kegemaran onie tahu,hihi... thank you tau korang,kesian orang yang pos tu mak aku kata wei, dia duk sesat berapa jam tah nak cari rumah aku,kelakar siot orang yang pos tu...pastu call aku sampai 2 kali,haha... hulu beno rumah aku ni,huhu....nyway,thanks again korang :D


fafai,selamat berpuasa :)


p/s: lagi sekali entri gelong -..-"

You May Also Like

36 comments

  1. Aku bab wayar wayar ni terus aku pingsan.. Satu apa pun aku tak tahu.. Aku tahu sambung wayar Putus je ikut color yg sama.. Tu pun selalu terlebih Potong sampai putus.. Tabek la aku sama ko onie.. Blh la buka butik baju baju tema wayar wayar bagai. Hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha..ok la tu..daripada langsung tak ada keje kan? betul tak? gpun, kerja sekarang ni susah nak cari

    ReplyDelete
  3. @Ash Give cis, butik bertemakan wayar2,haha....

    ReplyDelete
  4. @hazanis tu barang kat skin care class la awop :)

    ReplyDelete
  5. @boni kacak memang okay sangat dah onie rasa ;)

    ReplyDelete
  6. meh contact no... boleh aku pi pinang sekali...

    ReplyDelete
  7. aku lebih rela muka tak berapa nak white dr ade jerawat >.<

    ReplyDelete
  8. tu la kan Onie.. x semstinya kite akan dpt jon ikot bidang yg kite amek kan.. cayalah Onie ! :)

    ReplyDelete
  9. pas nih leh make up kn ak derr hahaha

    ReplyDelete
  10. makeup tu semua mesti ade kegunaan dlm bab letrik kan., nak solek wayar kasi tukar kaler., hahaha..

    ReplyDelete
  11. @Tukang Karut kosongsatucelcom******* ,save tau,haha


    @Chuu Muqhlis yesss,benar.... ni kat depan lobang hidung aku ada jerawat .... hilang nikmat nak korek hidung,eh eh :P


    @anamizu kaito tula, kadang fikir,nyesal belajar benda tu semua,tapi kita kena positif,hehe...tak ley fikir macam tu....


    @hassy chan satu calit rm50...mau?haha


    @Botak eh,lama tak nampak kau botak,hahaha...a'ah,ada kegunaan sgt :P

    ReplyDelete
  12. mak aih, barang mekap sendiri ke onie.haha

    siannya sesat..nasib baik jumpa gak umah :)

    ReplyDelete
  13. Selalunya benda wayar2 cable2 acani bidang lelaki...salute la kat onie! Brutal!!!!

    ReplyDelete
  14. salam syawal deare..lama x terjah blog kakak sygan awok tu.XD

    ReplyDelete
  15. @Yui Light heee,memang bidang laki pun,tapi pompuan pun boleh apa :P

    ReplyDelete
  16. wahhh nak buka butik ker?

    lea pulak plan nak buka kedai pengantin

    p/s: lea dh dpt keje :D

    ReplyDelete
  17. skin care?? hang make up pkai ker x? ker cuma pertaruhkan wajah asli mulus tanpa mekap??

    ReplyDelete
  18. @Lea Isnawi a'ah,tapi bos kata modal tinggi,so tak jadi :)

    tahniah leaaaaaaaaaa dah dapat keje

    ReplyDelete
  19. onie.. please natural.. hehe.. ritu jumpa ko kat bawah nampak oke je.. melt do.. ahahhaa

    ReplyDelete
  20. Xkisah apa kerja..yang penting income tiap2 bulan ada dan HALAL.Dezee yag kata..XD

    ReplyDelete
  21. @syahirooAhmad berat nanang la mu ni syiroo, aku mekap untuk sesuka je...sambil tu buleh syok2 depan cermin kan,tape jumpa kau aku tak mekap,hahaha...aku tempek bedak je,haha... melt korok ang,haha

    ReplyDelete
  22. mmg muka kena ada basic care. itu baru pentingggg


    after eight tak layan sangat. beranginnnn. mint mint rs dia kan?

    ReplyDelete
  23. haaa boleh la order kat onie je lepas ni kalo nk beli brg electrical kan

    ReplyDelete
  24. selamat hari raya onie.. maaf zahir batin.. tak de entry special edisi ucapan selamat hari raya kerrr..

    ReplyDelete
  25. onie kerja wire wire..amboi hebat mcm gangster..haha
    selamat hari raya.balik kelantan ke

    mintak skit kek lapisnya

    ReplyDelete
  26. happy ied mubarak...mohon maaf lahir batin :)
    salam dari Makassar - Indonesia

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..