Jika isnin kembali ..

by - October 07, 2012

okeh! esok isnin..so,mesti ramai yang monday blues bila isnin menjelma.. biasa lah,lepas je hari ahad terus hari isnin, tak puas berjimba ke hoiiii? cukup cukup la tu...so begini..




JIKA ISNIN KEMBALI :-


  • jadikan hari isnin korang tu,hari yang sangat bermakna kerana nak jumpa seseorang yang korang minat ditempat kerja atau di kolej/universiti ... 
  • anggap hari isnin korang tu hari gaji korang,miahahahahaha... 
  • jangan fikir esok hari isnin,korang terus fikir esoknya hari jumaat,sebab esoknya sabtu..haaaa..tak ke semangat namanya tu?hihi...
  • tak payah moody sangat pegi kerja/kolej , bangun tido berazam..aku akan lakukan kerja aku lebih baik dari minggu lepas :)
  • malam isnin tu jangan terasa monday blues sangat naaaa,konfem esoknya tak ada mood nak buat kerja/study !
  • anggaplah korang akan dinaikkan pangkat padahari isnin tu,haaaa..baru semangat nak keje,tak gitu?miahahahaha..
  • pastu,korang buat majlis makan-makan bila tibanya hari isnin,konfem yang kurus suka,yang debab haru :P
  • pakai baju baru ! bila pakai baju baru,hamikkkk.konfem jeles officemate korang tu,ahak :P
  • buat-buat ada staf atau pelajar baru tahap model iklan nak masuk opis atau kelas tu haaa... 
  • last sekaliiiii, korang tengok orang yang tade keje atau mampu belajar. korang yg ada kerjaya atau berpeluhan belajar ngengada lak nak bermalas-malas.tak bersyukur langsung! *tetiba emo -..-"
ada lagi? sila tambahkan,gua kehabisan idea,kbai !

semoga hari esok lebih baik dari hari-hari yang lepas.. semoga esok juga onie dapat belajar benda baru,hihi.. mesti banyak nama ubat nak kena ingat ni,hihi :D

yang penting, jadikan setiap hari korang hari yang sangat bermakna dan motivasikan diri korang sendiri.. malam isnin jangan tidur lewat ye, semangat-semangat ...



p/s: jangan lupa join giveaway dari ciguk aesya naaaa ... :D

You May Also Like

27 comments

  1. Bagus tips. knp tak gtau smalam? huhu Org pantai timur dah start mem'blues' kan diri hari ni... Hehehe

    ReplyDelete
  2. onie heheee..shida lak hari isnin hari yg dnnti sebab shida cuti selasa hahaaaa :D

    ReplyDelete
  3. Huwaaaa esok dah mula kerja. first day. Ah gugup.

    ReplyDelete
  4. @fifie banyakkan selawat,inshaAllah :)

    ReplyDelete
  5. nampaknya memang ramai tak suka hari selasa rupanya.hahahahaha

    ReplyDelete
  6. takde baju baru lah
    bagi akak pinjam duitlah huhu..

    ReplyDelete
  7. Dezee tetap sayang Jumaat dari Isnin.Huh..baru habis praktikal sudah fikir aktiviti ketika pencen.

    ReplyDelete
  8. isnin owh isnin..
    lambt bca entri awak..
    hehe
    btw, nice entry

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. yang kurus suka,yang debab haru

    hihihihihihihihi

    maaf tergelak panjang pulak ;P


    Kebetulan aku baca entri ni pada hari jumaat, jadi mood kerja aku sedikit sebanyak dah stabil.. hehe


    InsyaAllah. Apa-apa pun sentiasa fikir positif. (cikgu aku baru pesan semalam dekat FB)

    ReplyDelete
  10. jangan bermalas malasan. senang cta. senin slasa rabu khamis jumaat sbtu ahad ponnnn konfem bersmangat XD

    ReplyDelete
  11. kalo korang x suka isnin, aku kat terengganu ni x suka ahad


    huuuu

    ReplyDelete
  12. Isnin OE tak rasa monday blues sebab dekat Kelantan start minggu hari Ahad... hehe...
    anyway, kalau nak start minggu, memang malas sebab OE ada kelas 4 hari seminggu. alahai... ^^

    ReplyDelete
  13. okei esok isnin. *tarik nafas* hhnnnssss

    oh btw blog ade update niii! :D

    ReplyDelete
  14. gambar tu die mcm lenguh je kann..hahaha

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum.. dtg singgah sini dan follow sis.. wahh menarik.. jmpt dtg.. (=

    ReplyDelete
  16. owh... kat tmpt keje aku sume wanitanya da kawen2...

    x xcited langsung aku nak gi keje.... kehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
  17. owh... kat tmpt keje aku sume wanitanya da kawen2...

    x xcited langsung aku nak gi keje.... kehkehkehkehkeh

    ReplyDelete
  18. alah tak heran la senin hari kedua kita keja dah hahahahha :p

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..