Uji Minda Anda

by - October 16, 2012

Assalamualaikum semua,waduhhhh...lama mek tak menaipkan,huhu...pemalas pemalas pemalas pemalas pemalas semua ada dalam diri ni untuk ngadap blog,huhu .. so,kali ni pun mek malas nak menaip,mek ada teka-teki yang bertujuan untuk menguji minda kau orang,siapa yang jawab paling cepat,tepat dan betul kesemuanya mek ada hadiah saguhati ni,hihi...bukan review blog,bukan jaja blog, bukan dan bukan...nak tahu,silalah jawab dengan cepat,tepat dan betul ye,muahahaha ...siapa dua orang terawal dialah pemenang saguhati bertuah mek :D
















nampak tak soalan yang teruji minda tu? kalau dah dapat jawapannya bolehlah klik hero hensem dan heroin cantik tu,hihi... nak tengok otak siapa yang paling vavavom,hihi... selamat mencuba ! :D

*sambung tido...oh ya oh ya,jawapan kau orang takkan di 'show off' sehingga ada pemenangnya,haha


You May Also Like

44 comments

  1. *garu kepala ketiak kaki badan

    ReplyDelete
  2. Maaf cikgu tak tahu. Pening kepala eden. haha

    ReplyDelete
  3. saya cuma dapat jawapan untuk katak bawah tempurung je..hehehe

    ReplyDelete
  4. err...mcm mana cara nk jawab ni? xphm =.='

    ReplyDelete
  5. cuma tahu katak bawah tempurung n darah tinggi, ringan tulang jer..
    ohh yang lain tak tahuu!!:D

    ReplyDelete
  6. 1. tangan panjang
    2. lipas kudung
    3. ayam berak kapur
    4.
    5. atas angin
    6. katak di bawah tempurung
    7.
    8. putih hati
    9. ringan tulang
    10. darah tinggi
    11.
    12.

    err last2 giveup =.='

    ReplyDelete
  7. nampaknya ramai tak paham,tapi baru ada 2 orang yang boleh jawab dengan betul tapi tak kesemua,auwwwwwww.... try try try,hihi..uji minda please...clue tunggu pemenangnya :P

    ReplyDelete
  8. last try

    1. tangan panjang
    2. lipas kudung
    3. ayam berak kapur
    4. masa itu emas
    5. atas angin
    6. katak di bawah tempurung
    7. lompat katak
    8. hati putih err putih hati
    9. ringan tulang
    10. darah tinggi
    11. titik peluh
    12. tengah malam

    fuuuu...=.='

    ReplyDelete
  9. 1.panjang tangan
    2.lipas kudung
    3.ayam berak kapur
    4.
    5.atas angin
    6.katak bawah tempurung
    7.lompat katak
    8.terang hati
    9.ringan tulang
    10.darah tinggi
    11.
    12.tengah malam

    4&11 mmg xtau nk jwb ape...hahah

    ReplyDelete
  10. Ok SM nak cuba Try Mengetest,,hehehe

    JAWAPAN:

    1. Tangan Panjang
    2. Lipas Kudung
    3.Ayam Berak Kapur
    4.Anak Emas
    5.Makan Angin
    6.Bagaikan katak di bawah Tempurung
    7.Lompat Katak
    8.Makan Hati
    9.Putih Tulang
    10.Naik Darah/darah tinggi
    11.Peluh Jantan/titik peluh
    12.Bercakap siang pandang2, bercakap malam dengar2


    P/S:Cuba menjawab dengan tekun, bagai menjawab sokla SPM jawabnya..muehehehe -Peace-

    ReplyDelete
  11. try la..

    1. panjang tangan
    2.Lipas kudung
    3.Ayam berak kapur
    4.Masa itu emas
    5.atas angin
    6. katak bawah tempurung
    7.lompat katak
    8. buah hati
    9.ringan tulang
    10.naik darah
    11.titik peluh
    12. Bercakap siang pandang-pandang ,bercakap malam dengar-dengar

    ReplyDelete
  12. @Uncle Jonni talian hayat tunggu jawapan dan pemenangnya :P

    ReplyDelete
  13. akak bab ni memg failed dik oii haha...

    ReplyDelete
  14. kenapa akk xpaham mcm mane nk jawab...hahaha..slownye otak pagi2 ni

    ReplyDelete
  15. 1. banyak tangan
    2. lipas kudung
    3. ayam berak kapur
    4.
    5. atas angin
    6. katak bawah tempurung
    7. lompat katak
    8. hati kosong
    9. ringan tulang
    10. naik darah
    11. peluh menitik
    12. matlamat

    ReplyDelete
  16. tangan berkerja laju macam lipas kudung tapi selalu hangat hangat taik ayam...
    dalam mulut macam ada emas, dekat bontot keluar angin...
    Hidup macam katak di bawah tempurung, bila terlepas melompat tinggi...
    Hidup biar ringan tulang, baru mak mertua tak naik darah...
    Usaha hingga titisan peluh terakhir, barulah lena tidur di malam hari!

    ReplyDelete
  17. xphm la cik onie uit~pelik benor dah nih...

    ReplyDelete
  18. wekekekekeke,try kerah cepat,hhihihi ;D

    ReplyDelete
  19. 1. pelempang
    2. geli lipas
    3. busuk berak
    4. kayo banyak emas
    5. buang angin
    6. katak ada tempurung ke..?
    7. anak panah tunjuk tanah
    8. thanks. sweet sgt..
    9. tulang yg nk reput
    10. darah tinggi
    11. peluh ketiak
    12. good night.

    done. :)

    ReplyDelete
  20. 1. Panjang tangan

    2. Lipas kudung

    3. Ayam berak kapur

    4. Emas banyak ;D

    5. Atas angin

    6. Katak bawah tempurung

    7. Lompat katak

    8. Kotak hati

    9. Ringan tulang

    10. Naik darah

    11. Peluh kosong

    12. Tengah malam.

    13. Harap² ada yang betul hihi

    ReplyDelete
  21. ala ala ala ala ala ala ala..

    ReplyDelete
  22. assalaamualaikum,, nak tanya,, google friend connect tak leh nak guna,, butang follow biasa tak de,, butang g+ pun tak de,, tak leh nak follow,, mcam mana ye?

    ReplyDelete
  23. Erk... tak ada idea lansung dah ni. Huhu jgnla jawapnnya nanti tak ada jawapan ye~! ;) tak sabar nak tunggu.

    ReplyDelete
  24. 1. Panjang tangan
    2.Lipas kudung
    3.ayam berak kapur
    4.tak tau
    5.Buang angin
    6.katak bawah tempurung
    7.mati katak
    8.tak tau
    9. Berat tulang
    10.naik darah
    11 & 12. Hmmm tak tau la

    Fuhh mmg mencabar minda soklan ni..
    Salam perkenalan..M follow sini

    ReplyDelete
  25. x mampu nak proses banyak2...
    yang OE tahu..
    2. lipas kudung
    5. atas angin
    6. katak bawah tempurung
    10. darah tinggi
    11. peluh menitik

    itu je... hehe... ^^

    ReplyDelete
  26. @Nurmujahidah Ismail okeh,dah dapat followkan?thank you kak sudi follow blog kita yg tak berisi ni,wuuu

    ReplyDelete
  27. hai singgah kat sini, tapi tak berapa faham teka teki ni..

    ReplyDelete
  28. akak tau!!! ini namanya teka teki.. miahahahahahahaa :p

    ReplyDelete
  29. teka-teki apa mcm tu,pyh bebenor...huu
    *xterpikir dek akal jwpnnya

    ReplyDelete
  30. 1.panjang tangan
    2.lipas kudung
    3.hangat2 tahi ayam
    4.masa itu emas
    5.atas angin
    6.katak bawah tempurung
    7.lompat katak
    8.terang hati
    9.ringan tulang
    10.darah tinggi
    11.titik peluh
    12.tengah malam

    ReplyDelete
  31. TRY JAWAB K :)
    1.panjang tangan
    2.lipas kudung
    3.Ayam berak kapur
    4.Emas+emas = Anak emas
    5.Atas angin
    6.katak bawah tempurung
    7.
    8.Terang hati
    9.Ringan tulang
    10.Naik darah
    11.Titik peluh
    12.

    ReplyDelete
  32. Sy try jawab k :)
    1.panjang tangan
    2.lipas kudung
    3.ayam berak kapur
    4.emas+emas = anak emas
    5.atas angin
    6.katak bawah tempurung
    7.
    8.terang hati
    9.ringan tulang
    10.naik darah
    11.titik peluh
    12.

    ReplyDelete
  33. 1) tangan panjang
    2) lipas kudung
    3) ayam berak kapur
    4) hujan emas
    5) atas angin
    6) katak bawah tempurung
    7) lompat katak
    8) terang hati
    9) ringan tulang
    10) naik darah
    11) titik peluh
    12) tengah malam

    ReplyDelete
  34. 1) tangan panjang
    2) lipas kudung
    3) ayam berak kapur
    4) hujan emas
    5) atas angin
    6) katak bawah tempurung
    7) lompat katak
    8) terang hati
    9) ringan tulang
    10) naik darah
    11) titik peluh
    12) tengah malam

    ReplyDelete
  35. 1) tangan panjang
    2) lipas kudung
    3) ayam berak kapur
    4) hujan emas
    5) atas angin
    6) katak bawah tempurung
    7) lompat katak
    8) terang hati
    9) ringan tulang
    10) naik darah
    11) titik peluh
    12) tengah malam

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..