Review bersama Blogger~

by - November 15, 2012

Assalamualaikum dan salam maal hijrah sahabat .. updatenya blog ini kerana inspirasi dari onie jemur baju dan ngemop lantai rumah,terima kasih la baju dan mop kasi idea ni,terharu..kahkahkahkah..

hmm,mana nak start dulu eh, sik pa sik pa (bahasa sarawak) kita start dari a sampai z sampai a balik #eh :P


Review bersama blogger ini bersempena rindunya onie pada engkorang semua,haa boleh tara tu?hihi..so,tanpa ucapan lebih saya mulakan dengan lafaz bismillahirahmanirohim #cewah




1). Alor star 

Pertemuan kali pertama saya sebagai seorang blogger,rasa memalu lagi time ni,macam apa la malunya,perasan tak ramai yang berbaju merah?okeh,ini tema yang kami pilih,color merah uolssss.... 


kenal mereka? onie,tomatokering,izyan, cik gksb (mak kbu ), taufiq helios, juan, eman, kak pia...yang tak disebut sila peringat onie :'(




2). Tanjung Asam,Penang

takmau cerita panjang, memang banyak gila kenangan time ni :')



3). Rumah sewa onie dan erika rain (tomatokering)

Rasa time ni nak stopkan masa,stop dari terus berjalan dan berjalan..rasa macam tak sanggup gila nak tengok majlis perpisahan sempena onie dan erika keluar dari negeri penang,rasa macam sebak gila..dah tak dapat lepak dengan engkorang semua,rasa macam cepat sangat masa berlalu, actually dulu onie stay kat penang 3 tahun sebab belajar kat sana, tu onie kata.. kat penang tu banyak gila kenangan yang tak dapat diungkapkan.. love u ampa semua..rindu time bakaq ayam sampai hanguih,rindu duk ice breaking tak abih-abih,haha..rindu time kita duk membulat di ruang tamu rumah onie tu,rindu lah semua :')





nak kredit macam ramai sangat, tapi takpelah... gambar pun dah kira aci noh...pakcu , malas ah nak kredit,kahkahkahkahkah :P



4). Red Box di KL

haaaaaa,ni first time join blogger dari area selangor/kl ni... weiii,syok wei group ni, rasa macam nak kekah hidung sensorang #eh :P 






paling onie suka gambaq bawah ni,sape eh yang tolong snapkan? jue ke zuan eh?rasa serupa retisssssss uolssssssss *ahhhh,getiknya aku ayat kau ni,macam jilake je ayat kau onie,ahaha" 

5). Perak,rumah pengantin kak kira dan abg nadh

Sebelum saya cerita panjang,izinkan saya mengucapkan barakallahu lakuma wa baraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fil khair buat pengantin kita ni haaaa.... kakak dan abang jadi inspirasi buat onie,rasa aihhh..time tu jugak nak kawen,tapi tapi tapi takdak calon lagi,hikhikhik..

seriously, time ni memang dah cancel dari nak pegi wedding kakak abang,tapi nasib baik ada member onie sorang ni offer nak p, kalau dak haru duk tengok gambaq ampa semua..tak dapat rasa kemeriahannya,tapi alhamdulillah..saat ini masih terngiang-ngiang kemeriahan tu, rasa macam nak duduk dengan ampa semua.. alhamdulillah,pertemuan saya tidak berakhir di gambar 3 tu, jodoh kita untuk bertemu dan akan bertemu lagi lepas ni,inshaAllah.. :)


korang semua memang sempoi gila, kami yang ada ni dari blogger utara dan blogger perak, yang sebenarnya ada lagi tapi depa segan kot nak amik gambaq :P

terus jadi gathering,haha... khemah dan rumah dipenuhi oleh manusia yang bernama blogger,kahkahkah... maaf pengantin naa :P

6). Studio Dak Teropong 

first time dapat merasa photoshoot di studio ni,meaceh hazanis dio tu... hazanis ni student uitm dan dekat dengan onie, kami ni kaki jalan tapi dah lama tak keluar berjalan sama ni,siap awop tuu, inshaAllah bulan 12 ni kita dating deh :P


ramai lagilah yang mek dah jumpa....

"semoga ukhuwah kita semua tidak berakhir macam itu sahaja, andai kita ingin bersahabat... terimalah dia seadanya kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa. Jangan diharapkan semuanya sempurna kerana kita juga tidak sempurna. Tiada yang biasa-biasa menjadi satu sempurna tapi bersahabatlah kerana Allah swt..inshaAllah...."



You May Also Like

34 comments

  1. ala, x dpt join yg KBU begabung ngan BP.... sedeynye...huhuhu

    ReplyDelete
  2. Weeewitt...aku bangga dpt jumpa cik siti auni yg ayu-rock ni... heehee..t ade mase kita buat gathering la ok..

    ReplyDelete
  3. sobsob... tetiba rindu geng kbu. :'))

    ReplyDelete
  4. Dh lama x join gathering KBU...last bln posa hr tu n ms k.zai kawen je...

    ReplyDelete
  5. wah!!
    besh nyer diorang wat gathering :D

    Hanie and jue pun ada!! jeles jeles!!

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnya. gathering besar-besaran macam ni. :)

    ReplyDelete
  7. bile la dapat jumpa depa depa ni semua

    ReplyDelete
  8. wah...best gila.. ramainya....hehehehe

    ReplyDelete
  9. wow, banyak doh event hok onie join. bestnyo. :)

    ReplyDelete
  10. onie, nanti kak mila ada buat photoshoot kat studio dak teropong, blogger gak yang join, jom join yang ?

    ReplyDelete
  11. @Hanie Dew aku lagi bangga dapat jumpa owner blog jue & hanie :D

    ReplyDelete
  12. @hazanis selama 2 tahun lebih berblogging,hehe

    ReplyDelete
  13. salam...

    wow,seghonoknyaaa!

    kami tak biasa lagi join2 gathering lagu ni....

    ReplyDelete
  14. nasib ada encik penjuru kan....kalau x kamu xdapat datang ipoh..dah tu berjaya memujuk kalian ber2 untuk bermalam...

    ReplyDelete
  15. best kan...

    rindu saat-saat itewwwww............

    ReplyDelete
  16. hoho yang penting kat mane2 ade gath blogger kan?

    #snok jmpe onie

    ReplyDelete
  17. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  18. harini punyer event ,dah boleh dah masuk dlm list ni...hehehe...

    ReplyDelete
  19. ada ke gathering di penang jgn lupa jemput nak ikut

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..