siapa nak makeover rumah secara percuma, yayy! :D

by - November 21, 2012

http://www.nadiafarahida.com





Amboi,kemain ..lepas tajuk terus je gambar,pulunnya aiiii ni,kahkahkah..nak kabo itu bilik saya tapi tak jadi la,sebab kat tengah-tengah gambar tu ada url makcik mana pun tak tahu!haha..so,kat mana dulu engkorang tengok? bantal yang penuh peta dunia atau dinding yang bulat-bulat manja itu? ah,kalau saya,sudah pasti itu dinding maaaa....




abaikan pendahuluan atas sekali itu, sila jangan salahkan saya jikalau pendahuluan rasa nak mencekik tuan menaip ini,mohon sangat..saya tidak bersalah,kahkahkah...

okeh,kita mulakan perbicaraan kita ini dengan soalan serta buktinya sekali, bukti ini kukuh kerana sudah ada didepan mata saya,tidak percaya?tengok jelah nanti....


so,tiada soalan dan saya perlu teruskan dengan sambungan ayat ini  "saya nak nadia pilih rumah saya untuk di makeover oleh wall makeover by na  kerana sekejap ! sebelum cerita panjang saya nak tunjukkan beberapa keping gambar....



inilah sebabnya saya nak makeover dinding ni,serupa apa lahkan :P


ini pulak terpaksa letak wallpaper yang merapu nak cover dinding, macam apa lah kan duk bubuh wallpaper cenggitu,geli hati tahu kau ni onie,haha... *sila abaikan yis tu haaa,tu umi saya yang gantung kat bilik saya, maaf saya bukan peniaga yis,mohon maaf,haha


demi mencapai keohseman bilik, saya mampu letak set tupperware yang bernilai lingkungan 299 gitu la,entah..saya pun tak tahu kenapa saya cerita pasal tupperware ni,mungkin ada ceritanya, tapi tape lah tuan penganjur contest,saya mohon cerita ini dipanjangkan sedikit ye... actually tempat para tu saya nak letak buku-buku kegemaran saya tapi dah jadi kelain,tulah buku-buku kegemaran saya...sila jangan marah saya,marah umi saya ...sebab katanya kalau letak kat bawah set  tupperware tu takut dirosakkan oleh anak jagaan mak saya, tapi hadoiiiii... *eh panjang pulak kisah tupperware,haha...stop sapa sini dulu la kisah tupperware ni,kita fokus pada tajuk besaq dia tu,haha*



meh la nak jawab jawapan yang benar lagi telus "saya nak nadia pilih rumah saya untuk di makeover oleh wall makeover by na  kerana saya sangat teringin dan amat memerlukan wallpaper kerana ingin perbaiki kecacatan di bilik saya dan saya juga sangat suka dengan keadaan bilik yang cantik .. mahu mengecat,tapi tiada masa...mahu decorate,tapi tiada idea...itulah sebab mengapa saya menyertai peraduan kakak sorang ni... serupa tidak terurus dan tiada identiti langsung bilik ini sepertimana tuan biliknya...yelah,orang kata bilik itu ibarat identiti kita sebenarkan... tapi itulah,atas masalah-masalah yang tak dapat diatasi, sebab tulah dinding bilik jadi hodoh bebeno,haha...dan akhir sekali, jangan risau bilik saya ni kecik je,tak besaq mana pun kalau nak makeover,kihkihkih...paling penting sekali, design yang ada di wall makeover by na sangatlah menepati citarasa sanubari saya...serius ! lagi-lagi,design polkadot,idaman kalbu setiap wanita tahu ! memang cair bila tengok design dari wall makeover by na tu...okeh ! akhir sekali ...mengapa dan kenapa saya nak kakok nadia pilih rumah saya untuk di makeover kerana saya berharap ini adalah hadiah hari lahir saya yang sangat bermakna... oh,actually birthday saya 6.12 ,inshaAllah...jika ada rezeki saya sedia menerimanya, semoga business kakak na terus maju dan berkembang,amin"






kepada sesiapa yang nakkan makeover vavavom dari kak nadia boleh join contest ini... tak rugi kalau join,mana tahu rezeki anda di sini :)

jom join siapa nak makeover rumah secara percuma,yayy! :D  semoga ada rezeki,amin ^__^ oh ya,kalau nak tahu cantik ke tak korang boleh terus tengok kat page ni,koleksi wallpaper memang cair dan lawa gila !


sekian terima kasih,mohon maaf kerana entri ini terlalu panjang,ye saya tahu..kakak nadia mesti mengharapkan lidi dimatanya untuk baca entri saya (kalau boleh,haha..)momantaiiiii...momantaiiiiii.. bahagia rasa taip entri sebegini rupa panjang,hik....semoga ada rezeki,amin~


thanks for reading :P


p/s: mohon jangan gelakkan dan kutuk bilik gua ye,maklum la...bilik anak teruna #eh

You May Also Like

29 comments

  1. wahhh .. adakah ini ga?? macam best jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! nak make over bilik jugekkkk ...

    ReplyDelete
  2. @-meeSUPERGIRL- bukan GA tapi contestttttttt,sila join dengan kadar segera :)

    ReplyDelete
  3. onie pun join jugak ye ? hehe....

    ReplyDelete
  4. ingatkan moi sup tadi rupanya yis kahkahkah

    ReplyDelete
  5. @Khai Artzfar rabun lah tu,kan dah ada tulis yis tu :P

    ReplyDelete
  6. wah..GA ni gila sempoi..good luck tau awak :)

    ReplyDelete
  7. GA ka? waah hebat.. gud luck. terpesona dengan kertas dinding yg bulat2

    ReplyDelete
  8. onie, bilik ko macam bilik akak dulu. haha. semoga berjaya

    ReplyDelete
  9. heyyy heyyy heyyyyy ;)
    meawwwww, meawwww memang pandai buat ayat meruntun jiwa ragaaaa abis kan? ;)hihi. nanti nadia kena stadi balik satu2 semua entry peserta tau. ;)
    thank you yangggggg

    ReplyDelete
  10. saya ada wat GA,lets join okay? ^_^

    http://honeylalala.blogspot.com/2012/11/jom-join-giveawaykomen-oh-komen.html

    ReplyDelete
  11. @nadia betul apa ayat meaw tu,muahahaha..okeh, most welcome kak nadia :D

    ReplyDelete
  12. insyaAllah mane tauuu rezeki meaw kannn. ;)

    ReplyDelete
  13. Hi, check out www.namewhatyouwant.blogspot for chic and reasonable accessories. :)

    ReplyDelete
  14. Onieeee..... ida datang jejak blog.. fuhh selamat jumpa si letopkeyapd ni.. heheheeee.. follow meaw...

    ReplyDelete
  15. Ahhhhhh seronoknyaa!! nak juga. Tapi malas menaip . kekee. ke untuk perempuan.

    ReplyDelete
  16. onieeeeeeeeee
    tak sabar nak baca cerita semalam onieeeeeee ;)

    ReplyDelete
  17. @nadia homaiiiii,kak nadia dah tanya dah ni,inshaAllah 2 3 hari,ni malas duk menaip lagi ni,huwarrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..