contact lens.

by - December 25, 2012

dulu...
lihat mereka bercontact lens...
mereka bercontact lens (padahal mereka tu aku,kahkahkah)..

sampai la suatu masa mereka lali..lali...
dan terus lali...
tanpa menghiraukan kesan yang akan datang.. 

ada warna hijau..
ada warna biru..
ada jugak warna oren..
pelbagai...

bentuk pun..
penuh dengan corak..
sampaikan corak naruto pun wujud..

mereka tak segan ke?
ya,mungkin hak pemakaian hak mereka..
tapi bagi aku,
cukuplah dengan natural..
tak perlu 'berkaca-kaca' bagai..

tapi itu dulu..
jaman contact lens..

baru aku tahu..
betapa seksa penjagaannya..
cukuplah sekadar cermin mata..

sekarang jaman peplum,baju saloma #tetiba

You May Also Like

42 comments

  1. 1st time dgn cam name mkanan jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang mana satu macam nama makanan?

      Delete
  2. yoksoh ngengada nak pakai contact lens. bahaya tauuu .

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. oh,hehe.....namanya macam makanan eh?hehe

      Delete
  4. Replies
    1. sedapnya pelam akakkkk weiiiiiii,pahal sebut pelam lak ni,kan dah kecur air liur ni,haha

      Delete
  5. teringin nak pakai contact lens jenis besar dulu2, tapi bila fikir kelecehan nak jaga tu, better pakai spek je.hehehe.

    bab peplum tu memang tak boleh nak elak. suka sangat! muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaakakakaka... first time onie pakai contact lens masa nak p pasar malam pastu naik moto pulak,sekaliiiiiiiiiii lari contact lens dari mata hitam tu,nasib tak jatuh kebawah mataaaaaaaaa...wakakakaka..p pasar malam pun nak pakai contact lens,haha....


      onie suka tgk peplum tu tapi tapi tapi tapi badan onie yang kurus jadi tak berminat dengan peplum sebab ada orang tegur :(

      Delete
  6. kita pakai jugak contact lens. bila perlu jela. nak tunggu dapatkan spek mata baru, baru akan stop pakai contact lens kot. Insyallah :)

    ReplyDelete
  7. Akak takut pakai contact lens... masa kawen hari tu kene paksa pakai, pun tak berani gak.. meleleh airmata tahan sakit... wuuuuu~

    ReplyDelete
  8. pakai kanta lekap juga. lebih selesa & senang bergerak. colorless sudah. aneh sangat kalau kulit bak batang pokok tapi anak matanya hijau. hehehe
    peplum - fesyen yg tgh in sekarang. hmm..macam baju mak saya masa zaman muda2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. colorless sudah kan,tapi paling berani onie try color grey,tu paling berani,hahaha..... peplum tu kan asalnya dari baju saloma...

      Delete
  9. pernah try sumbat lens tp tak masuk -_-

    yup saloma kembali

    ReplyDelete
    Replies
    1. onie dah lama pakai pun still berair mata ni,hahaha

      Delete
  10. akak dh lama pakai contact lense sejak zaman study lg..then keje pakai lg tp yg biasa la sbb power banyak. tp sejak 2 menjak dh tua ni pakai spek je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai spek paling senangkan kak :)

      Delete
  11. mencari entryterbaik 2012..boleh share entry terbaik korang dalam segmen ni,,..jom join

    http://www.jeritpekik.my/2012/12/segmen-bebas-syaratentry-terbaik-untuk.html

    ReplyDelete
  12. dulu kak pakai gak contact lens tp memikirkan leceh nak jge n membazir duit gune jelah spek..tuh pun kdg pakai kdg x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesssssss..... leceh dan membazir,air dia abih nak beli lah apa lah....pakai spek jela,hehe

      Delete
  13. hurmmm... Zaman baju polka dot pun dah abis jugak?

    ReplyDelete
  14. kuikuikui.. sian onie.. akak memula nk pakai lens siap pergi ppum kau.. dptkan khidmat consultant.. gittew.. mata ni xde ganti, so better behave..

    now, akak xkisah lens or spek. coz betul2 tau camne nk jaga. paling better, klu nk pakai gak, pakai yg per day. hbs pakai terus buang.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pehhhhh,akak siap p ppum? pehhhhhhh! haha...onie punya consultant dari manusia di youtube je,hahahaha.....

      Delete
  15. sampai sekarang takot nak pakai lens. cukup la pakai spek. tapi taksuka pakai spek T___T

    oh salam singgah. long time resting frm blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. spek rimaskan...tapi tula,masa kekecik ada hati yang amat kuat nak pakai spek,bila dah pakai baru tahu rasa dia cane,haha

      Delete
  16. Teringin jugak nak pakai contact lens dulu tapi orang kata ada kesan negatif. So, pakai cermin mata sudahhh. Lagi cool! Hehehe! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pandai jaga tade yang negatifnya dik :)

      Delete
  17. kalau nak pakai tu boleh je onie syg..tapi amik la yg mahal sikit.. mcm freshkon etc. dgn syarat jaga kebersihan mata, tangan dan bekas contact lens tu sendiri. tapi natural is better.. (nasihatkan diri sendiri). ngeeeeeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. natural is better..betuullll ezma,tapi onie penah try kaler grey,rasa macam nak gelak gegila bila teringat balik,haha...tula,penjagaan dia la agak rumit sikitkan... kawen nanti kot pakai contact lens balik :P

      Delete
  18. saya lagi selesa pakai spek mata..hehehe

    ReplyDelete
  19. hahaha
    xpernah pakai contact lens
    tgok kawan2 yang pakai mata masing2 asyik merah jer
    so kesimpulannya pakai cermin mata jer lah :)

    ReplyDelete
  20. aku takyah pakai pon wane mata aku memang bertukar setiap kali baju ditukar. gila power.

    ReplyDelete
  21. aku pakai lens yang kaler natural je, black / grey. xde la sampai nak bekaler clown dan becorak bagai.mcm katun je.. aku takleh pakai spec la onie. hidung kemek, pastu pening. hahha..

    ReplyDelete
  22. haha....dulu pernah try pakai contact lenses...tp tak tahan la mata sakit hehe....so I went back to being original...alhamdulillah, mata okay tapi gatal nak berfesyen gak huhuhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..