Hanya cerita..

by - December 12, 2012

Tak salah jika kita tengok cerita itu,
tak salah jika kita nak ambik yang baik pengajarannya,
tak salah juga jika kita buang yang buruk sebagai sempadan.


pengajaran yang dapat saya coretkan dengan filem Istanbul Aku Datang ni :- *maaf den baru tengok,tu pun kat youtube,tak sempat woi nak ke wayang,ketinggalan sungguh feeling gua ni*





  • Bila sukakan seseorang,boleh suka dia tapi dengan satu syarat,jaga letakkan suka kita pada dia dengan harapan yang tinggi, bahaya

  • tak perasan ke dengan perubahan pasangan kita tu? takkan nak mendiamkan diri?yesss,dalam situasi macam ni kita kena face to face dan cerita,that's all...cerita,jangan pendam (ini yang onie harus belajar)

  • dalam masa yang sama,orang ketiga hadir dalam hidup kita.. bagi onie,ini suatu rejeki,orang kata rejeki jangan ditolak ye dak.. tapi dalam hal ini, memang boleh nak buat keputusan sendiri,tapi lebih baik bukan kalau kita perlukan bantuan dariNya dengan beristikharah..wallahualam

  • dicerca didepan orang ramai? tak respek ?time tu kita boleh tahu yang dia benar-benar sayang+respek kita atau tak... 

  • "dua hidup yang dah sebati,tak semudah itu untuk dileraikan.." 

  • sudah cerca sudah menipu seterusnya kutip kita balik,jangan bagi peluang,mana tahu peluang seterusnya akan berlaku lagi?orang kata perlu bagi peluang,boleh! tapi tengok keadaan dan masalah apa yang terjadi.. pertimbangkan dengan sebaiknya...

  • rasa cinta itu boleh hadir tanpa diduga ... 

kadang,kita menyendiri tanpa cinta ada sebab,bukan kerana memilih..tapi kita sedang belajar bagaimana untuk menyintai dan dicintai.. 


masalahnya mood onie minggu ini kemungkinan BESAR feeling-feeling dalam cerita ISTANBUL AKU DATANG ,kemungkinan besarrrrrrrr...so jika kalian ternampak terbaca terjeling terlihat tweet atau status di facebook mohon paham dengan feeling gua,mohon sangat,kahkahkah..kbai~



p/s: seronoknya tido kat bilik suasana baru ni ^__^

You May Also Like

26 comments

  1. Setuju dengan rumusan yang Onie buat tu. Masa awal-awal miza tengok Istanbul Aku Datang pun, seminggu dua jugaklah dok feeling cerita tu. Kuat betul penangan. HAHAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan mungkin sebulan?oh tidakkkkkkkkkkk,haha

      Delete
  2. ahahahha faham...fahamm sangat..don't worry..mengalami benda yg sama jugak bila tengok movie tu..ngeh3..ohhh suwetttt... =p

    ReplyDelete
  3. Cinta datang tanpa diduga. Gua baru aje teratuh cinta ngan sorang gadis ni. Gua tengah susun strategi sekarang. Gua tak bagi harapan sangat la. But you live only once right?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye,hidup memang sekali ...tapi kita mesti nakkan yang terbaik right?semoga strategi anda berjaya :)

      Delete
  4. suka gak tengok IAD.. sweet je kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangattttttttttttttttttttttttt,semalam tengok,harini tgk lagi esok tgk lagi,ahhh syoknya :D

      Delete
  5. pergh betul2 menghayati nih movie ni. :P

    ReplyDelete
  6. http://aqila-farah.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-fhazwani-aqilaf.html - jemput join -

    ReplyDelete
  7. hehe....tapi kadang2 bile jadi mcmtu perasaan mesti dlm dilemma yg maha hebat~ ^_^v

    ReplyDelete
  8. akak suka jugak jalan cite nie...tp bab kehidupan sosial dorang tu yg x berapa nak ok..apa pun mmg sedih jugak IAD nie

    ReplyDelete
  9. haha.onie, kak intan pon suka movie ni..sweet mweeet gitu

    ReplyDelete
  10. erkkk npe uni kurang feeling?eheh...

    bg uni,watak lisa lam cter ni +ve sgt ngan tomok..dats wai tomok sanggup wat camtu..huhu

    syg mcm mana pon ngan laki,jgn pecaya 100%...lalala (belajar melalui pengalaman)

    ReplyDelete
  11. tak tengok lagi cerita ni.. strawberi cinta pon xtengok lgi.. ketinggalan btl :/

    ReplyDelete
  12. onie tgk kat youtube je semua, dah lama gila tak tgk wayang ni,last sebelum puasa haritu,wuuuuu..... tapi link kat youtube tu dah tak boleh tgk dah :'(

    ReplyDelete
  13. ulasan yang sangat bagus daripada awak ni.hahaha

    ReplyDelete
  14. k.zai pon tgk kt youtube gak...hehehe...ms dia kena mrh tu k.zai siap nangis...wuuuu...terasa mcm dl2 penah putus tunang

    ReplyDelete
  15. dah macam pengulas sukan lak bila aku baca...

    ReplyDelete
  16. lagi satu, Jgn tuduh org tu gay tanpa usul periksa.... Haha

    ReplyDelete
  17. haha. terbaik citer ni. aku nengok siap gelak bagai. jangan lupa megi asam laksa. hehe

    ReplyDelete
  18. muvi Istanbul Aku Datang nie, boleh kite realize something about LOVE

    ReplyDelete
  19. Banyak moral story dalam ni kan.cuma ada some adegan supposed not to be la..huhu..cukup tak suke bile orang dah buang kita then nak kutip balik..no way man!

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..