Part 2: DIY Bilik Tidur Polka Dot

by - December 17, 2012

dah tengok dah part 1:suasana baru ? ops,hai kengkawan hai hai hai, cuba merajinkan diri update blog yang tak seberapa gah. *onie wei,toksah duk gah-gah sangat la,ingat dak prinsip ang dulu onie?berblog bukan sebab nak gah-gah?ang lupa la tu kan onie ...


ada sihat? onie kat sini okay okay je, ni nak kabo ni... umi den dah bising suh jumpa dentist -..-" okay,lani siang malam tak lena tido duk bayang muka dentist dengan jarum dan alat-alatnya tu,wuuu...help me hubby help me hubby *ops lupa,tade hubby lagi,kahkahkah 


malas nak cerita, dah mai tengok .. ni pun tak siap lagi,bukan malassss,mood weekdays ni dia lain sikit,kena buat weekend nanti pulak,tinggal nak tacap warna yang lain,ni tengok dulu yang tade warna,haha....





perlu ke gambar minah atas ni? perlu ke?haha..tuh,sape perasan gigi *memang la tak perasan,gambo kecik,ce ampa double click tgk,haha*den yang rabbit tu pendek sebelah akibat jatuh pengsan dihospital semasa melawat atok dikelantan kerana ketika itu i ada tekanan darah rendah,so itu la sebab musabab umi den suruh jumpa dentist,2 tahun dah woiiii duk gigi pendek sebelah panjang sebelah,malu jugak la nak bercakap dengan orang -..-"


yesss! baru putih ni yang siap,warna-warna tunggu weekend ni pulak,mood weekdays lain dari yang lain,haha.. ni nak kenalkan ni,yang  tetengah tu adik kak yaya.. kak yaya belah kanan tu haa,ayu berbaju kurung,nak jugak pakai baju polka dot tu,haha.. terima kasih tau sudi datang jejauh pastu tolong bikin ini sesama, nanti kan kak yaya,dah siappppp onie show off kat kak ya deh :D

polka dot bagi peminat tegar macam gua je, engko tak minat engko tape guna tape 3m kat mulut engko,haha


oishhhhh, kak ya ni pun ada blog tahuuuuuu... dia la inspirasi onie,rasa macam tak rugi kenal kak yaya,sebab... watak kak ya ni,cool gila..pastu onie tahu betapa cekal dan tabah seorang kak yaya ni,hehe.. terima kasih sekali lagi tau kak ya sudi datang dari jauh dan tolong onie serta segala inspirasi ni,cewahh... sangat dah lama kenal beliau..baru sekarang dapat ketemunyaaaaaa..dan ini adalah perjumpaan kami yang kali kedua,yang pertamanya di entri gadis-gadis ini :P

blog kak ya: nadia farahida


dan onie sangat tak sabar nak setelkan bilik onie ni haaaa,nak tidur dengan penuh selesa dengan bilik pink2 ni haaa,den memang minat warna pink ye,engkorang gelak aku tampo!haha


haaaaa ni nak kabo ni, onie tunjuk bilik onie bukan sebab tade perasaan malu nak tunjuk bilik sendiri kat  orang ramai...!sebenarnya,malu jugak nak tunjuk bilik,dah la tak lawa mana tapi tape! onie nak kongsi inspirasi onie kepada korang juga,kot la korang pun terlebih rajin nak ngecat bilik macam onie,mana tahu... 



stop! banyak lagi nak nak cerita, kisah kak yaya macamana boleh nak datang rumah onie,kisah bajet cat,design semua tu,kisah macamana onie rajin mengecat,banyak laaaaa! ni kalau taip satu entri terus, memang cecah ke lantai la jawabnya, baik onie buat part-part...nak baca atau taknak baca terserah kat engkorang,onie okengggg je,haha..

yang wall stripe tu hasil onie sensorang tahu,tade sape tolongggg,nak sangat buat design gitu,hamikau..buat sensorang,haha


babai,jumpa di part seterusnya,not sure akan ada berapa part,haha....lantak gua la!

You May Also Like

65 comments

  1. Replies
    1. jeles tak jeles tak,onie boleh,kak mila pun bolehhhhh ,chaiyok :)

      Delete
  2. cantiknya cat tu! polka dot lagi ha. saya pun bilik warna macam onie tapi cat biasa je. takda corak.hehe. boleh tolong cat kat saya tak?haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa tak buh corakkkkkkkkkkkkkkkkkk! cantik tahu kalau ada corak?nampaknya dah boleh bukak tempahan ni,haha

      Delete
  3. Onie, try ambik gambar malam pulak dengan lampu separa gelap.

    eheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. lampu separa gelappppp?kenapa mesti kena amik malam pastu dengan lampu separa gelap?dop peheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,haha..

      Delete
  4. cantiknye.. watkan bilik aku gini leh x?

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. tayah la komen bebanyak,grrrrr! kau punya pasal... meh sekaki rm5 hengget :P

      Delete
  6. orang kretifff baguslaa kann sejuk jee mata memandang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk tatapan sendiri sebenarnya,hehe

      Delete
  7. waa. lawanya bilik akak.. L lambat lagi nk decorate rumah.. haha. ambik ilham dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... meaceh dikkk...tak puas hati lagi ni,sebab tak siap lagi,haha

      Delete
  8. aku tak pena cntikkan blik sdri sob3...

    ReplyDelete
  9. comel blog onie..msti gembira asal ja masuk bilik..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog ke bilikkkkk,blog onie tak lawa ponggggggg,uwarrrrrr

      Delete
  10. Comelllll gila bilik onie, alahaiii rasa nak tidur lama lama. haha

    ReplyDelete
  11. sayanggnessss, terharuuuuu T__T
    heyyy, sejak bilaaa kak ya sangattt kental dah tabahhh oniee. kak yaya tengok cite hindustan pon menangisss ok. takyah nak kental2 sangattt laaa. :P onieee, ikhlas dari hati kak ya, sweet gileeeeee bilik onie. rasa macam duduk dalam kedai candy gitueewwww. rasa nak makan-makan jeee. nanti nak datang lagi ah rumah onie. ;)) nak makan mee gorengg yang sedap smpai teringat2. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleehhh,normal la tu..onie pun nangis tgk cite hindustan tu,miahahahahaha... sekarang masuk bilik je terus berubah mood jadi happy sebab bilik onie ni la yg serba pink dan cute miutttt,eh :P terpuji lak,haha... nanti datang lagi tau kak,anytimeeeeeeeee :D

      Delete
  12. Replies
    1. rajin ngecat,bukan rajin masak,haha

      Delete
  13. pink!!! ohmai..pengsan.I love pink! cantik la nanti kalau dah siap ni.double kan rajin tu onie.doublekan..

    ReplyDelete
  14. lawa.....jeles tengok.nak jugak mcm tu

    ReplyDelete
  15. stripe tue akak rajin lagi, polka dot tueeeeeeeeeeeeeeeeee ngehngehngeh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. polka dot tu tak la susah mana kak ...

      Delete
  16. Jeles.. pasni nak tarik si yaya cat umah akak pulakkk.... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,sempat ngecat separuh je dengan kak yaya,yang separuh lagi onie sambung buat sensorang,kak yaya kena balik awal time tu :)

      Delete
  17. amboi..ni mendatangkan jeles..hehe

    ReplyDelete
  18. rasa macam nak makan makan je polka dot onie nieee

    ReplyDelete
    Replies
    1. makannn laaaaaaa,bak kata umi...seketul 50 posen ye,haha

      Delete
    2. kak yaaaaaaa,boni kimsalam :)

      Delete
  19. memang nampak cantik la.. hahaha. nanti sampaikan salam saya kat nadia ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan nampak tadika kan?hihihihi...inshaAllah ,nanti onie sampaikan :)

      Delete
  20. wahhhh class bilik kau jah. kak yaya???? meh aku klik sket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. umieee,meh tolong design kan bilik aku ni haaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  21. jangan cakap pasai dentist! ceq cuak ngan doc gigi ni

    ReplyDelete
  22. jealous sgt ok ! huhu.. rasa xsbr sgt nk der umh sndiri. hambik kau, bilik anak aku geledah.. hihi..

    ReplyDelete
  23. weii kenapa bilik comel sangat ni! kenapaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab sebab sebab dah lama teringin nak comel dan akhirnya menjadi ^__^

      Delete
  24. untung nyerrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  25. onie cntik la..blh beli dak wallpaper tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallpaper mana? kalau yg stripe tu onie cat sendiri,polka dot pun cat sendiri,tapi sebelum tu dia ada acuan dia untuk jadi polka dot...

      Delete
  26. macam mana nak buat kaler polka dot, mmg cat tu disapu jadi terus ke polka dot..haha

    ReplyDelete
  27. ni yg rasa mcm nak upah onie cat uma kite plak. hehehe

    ReplyDelete
  28. cantiknya. suka polka dot kat dinding tu :)

    ReplyDelete
  29. baik ko niaga cat, atau interior designer bilik blogger je atau jadi kembar eric leong haaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha! tapi bila wei?bilik aku pun seminggu baru siap akibat banyak berhenti,haha

      Delete
  30. lawanya wall bilik! kreatif betul ..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..